Dynamisch scheren met de Focus Dynamic Razor

Waar denk jij aan als we het hebben over ‘dynamisch scheren’? Aan een scheermes dat snel en doeltreffend over je huid heen beweegt, dat jouw baardharen afsnijdt met hetzelfde gemak waarmee een warm mes door boter gaat? De Dynamic Razor van Focus zoekt dynamisch scheren niet in de scheerervaring, maar in het scheermes zelf.

Lichtgewicht

Net zoals zijn broertje, de Focus Slim Razor, leert dit Italiaanse stukje vakmanschap ons een lesje in finesse en efficiëntie. De meter op de weegschaal gaat niet verder dan 34 gram bij dit lichtgewicht scheermes, volledig uit aluminium vervaardigd.

De Focus Dynamic Razor is een single-edge scheermes dat zijn naam dankt aan de bewegende scheerkop. Met behulp van een rvs tegendruk-systeem veert de scheerkop mee met jouw scheerbewegingen; de scheerkop staat in een hoek van 25 graden (ideaal voor dit scheersysteem) en laat zich sturen door de contouren van jouw gezicht. Een dynamisch scheermes met een dynamische scheerbeleving!

Heerlijk in de hand

We hoeven je niet te vertellen dat het lichtgewicht aluminium heerlijk in de hand ligt. Dat komt niet alleen door het gewicht, maar ook omdat het ontwerp is voorzien van een rond handvat met subtiele rondingen en uitsparingen, precies waar je ze zou verwachten. Twee steekwoorden lagen hierbij aan de basis: nauwkeurigheid en gebruiksgemak. 

Een single edge blade of de helft van een double edge blade zijn eenvoudig in de Dynamic Razor te klemmen. In een handomdraai veilig mesjes wisselen; ook in dit aspect van het ontwerp laat Focus zich gelden als het gaat om efficiënt design. Onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van een gebroken double edge blade. De subtiele buiging die ontstaat tijdens het breken zorgt voor een perfecte vergrendeling van de scheerkop.

Focus Dynamic Razor

Keuze uit vier

De Focus Dynamic Razor is verkrijgbaar in vier kleuren: mat goud, rood, aluminium, en zwart. Uiteraard zijn alle vier deze varianten uit geanodiseerd aluminium vervaardigd; alleen de kleur verschilt. Waar de scheerkop zich aanpast aan jouw manier van scheren, is zelfs bij het ontwerpen van het handvat aan jouw persoonlijke voorkeur gedacht. Bovendien kun je met de speciale houder makkelijk en vooral veilig je oude mesjes verwijderen. Onze barbier Jeroen legt dit allemaal uit in een filmpje op ons YouTube-kanaal.

Een laatste tip: zorg dat je je scheermes na de scheerbeurt goed wast en ontdoet van zeepresten, en goed afdroogt. Logisch, toch - je stapt toch ook pas de badkamer uit als je geen zeepresten meer op je gezicht hebt?