Talkpoeder biedt verfrissing vóór en na het scheren

Het gebruik van talkpoeder voor en na het scheren is een eeuwenoude traditie bij barbiers. Talkpoeder is niet alleen geschikt voor babybilletjes, maar ook voor de mannenhuid! Scheersalon selecteerde een aantal talk-varianten die je kunt gebruiken tijdens jouw scheerbehandeling. Vandaag vertellen we je over de vele voordelen van dit klassieke scheerproduct.


Talk voor het scheren

Talk is een mineraal dat, in poedervorm, gebruikt wordt om de huid te verfrissen en kalmeren. De belangrijkste eigenschap is zijn absorberende vermogen. Talkpoeder houdt de huid droog door overtollige oliën, vocht en zweet op te nemen. Daarom is het bijzonder geschikt voor mannen met een vette huid. 

Mannen met een gevoelige huid kunnen talkpoeder ook gebruiken vóór de scheerbeurt. Door de verzachtende werking gaat het scheermes met minder weerstand over de huid – en dat voorkomt irritaties en wondjes. Vooral nu het warmer wordt, zul je merken dat het lastiger is om jezelf te scheren. Je scheermes beweegt minder vloeiend over je bezwete huid. Ook als je normaliter geen vette of gevoelige huid hebt zul je het prettig ervaren om vooraf wat talkpoeder te gebruiken. 

 

Talk na het scheren

Het beste breng je talkpoeder aan met je handen, talkverstuiver of een droge kwast. Een ander fijn trucje is om een beetje talkpoeder in je handdoek te doen voordat je je gezicht afdroogt na het scheren. De kalmerende werking van talkpoeder zorgt ervoor dat er minder kans is op wondjes, rode bultjes of een geïrriteerde huid. Het voorkomt ook de kans op ingegroeide haren en helpt donkere stoppels te maskeren.

Lijkt het je wat, om die kalmerende werking van talkpoeder te ervaren voor of na je scheerbeurt? Kies dan een variant die speciaal hiervoor ontwikkeld is, bijvoorbeeld van Clubman Pinaud, Proraso of Taylor of Old Bond Street.

Ben je van plan om talkpoeder aan te schaffen, neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze selectie producten heeft een bewezen werking en is een waardevolle toevoeging aan jouw dagelijkse verzorging. Talkpoeder is een voordelig geprijsd product dat ook prima met aftershave balsem gecombineerd kan worden. Vooral met een gevoelige huid, of als je wel eens wondjes hebt na het scheren, is talkpoeder een absolute aanrader!

 

Gebruik talkpoeder voor of na het scheren