Böker Open Scheermes Anniversary 150 Damast Gold

140250DAM

€ 499,00

Direct leverbaar

 • iDeal
 • Mister Cash
 • Overboeken
 • Paypal
 • Mastercard
 • Visa
 • Gratis verzending NL va. € 50,-
 • Gratis verzending BE va. € 75,-
 • Gratis afhalen van je bestelling
 • Zichttermijn: 14 dagen
 • Voor 16u besteld, direct verzonden!
  • Spaarpunten Met dit product verdient u 2495 spaarpunten.
  • Enkel voor geregistreerde klanten.
 • Omschrijving

  De Böker Anniversary 150 Damast Gold. Dit is één van de twee authentieke straight razors die de producent met het ‘boompje’ uitbrengt om stil te staan bij haar 150-jarig jubileum. Een extra hollow geslepen 6/8” lemmet van Zweeds verguld damaststaal met spitzrücken, Spanisch point en een heft van gerookt Kastanje hout zijn de feiten. Maar laten we wat dieper op dit collectors item ingaan. Er zijn wereldwijd slechtst 75 exemplaren beschikbaar.

 • Lees meer

  Böker Open Scheermes Anniversary 150 Damast Gold


  Het massieve 6/8" lemmet van verguld Zweeds damaststaal met Spitsrücken en Spanisch point geven dit mes een elegante uitstraling. Het lemmet vraagt niet om een ets, de unieke vergulde damast patronen bieden alles wat het nodig heeft. De gekozen Spanisch point is niet enkel van een stilistische meerwaarde maar bied je ook een onbelemmerd zicht op de kop van het lemmet gedurende de scheerbeurt. De facet geslepen rug gecombineerd met de aangebrachte enkelvoudige serrering op de schouder/shank zijn niet slechts ter verfraaiing, maar maken dit mes ook bijzonder praktisch in gebruik.


  Het gerookte kastanje-houten heft, refereert aan de karakteristieke oude kastanjeboom die vroeger het Böker bedrijfsterrein sierde. Helaas heeft een onweersbui – in het begin van de vorige eeuw – deze boom vernietigd. Speciaal voor dit collectors item grijpt Böker weer terug naar de ‘wortels’ van haar beroemde logo. Het beroemde vergulde Böker beeldmerk is een aantrekkelijk accent in het fraaie hout. Voor deze gelegenheid voorzien van het opschrift “150 Jahre”.


  Dit Böker mes is met de hand vervaardigd in de Böker fabriek in Solingen, Duitsland. Het mes wordt geleverd met een certificaat van echtheid in een authentieke verpakking. 


  Bij dit jubileum mes ontvangt u een hoogwaardig geiten lederen etui.


  Dit open scheermes wordt door ons vakkundig gescherpt en aangezet zodat u het mes gebruiksklaar ontvangt  Damaststaal


  Damaststaal is staal opgebouwd uit lagen harder en zachter staal die elkaar versterken: hard staal voor de kern zodat bij messen de scherpte langer vastgehouden kan worden en zachter - meer flexibel staal - aan de buitenkant dat beter bestand is tegen buigen en corrosie. Dit gesmede staal werd in de oudheid in India geproduceerd en verwierf bekendheid na export naar het midden oosten - Naar met name de stad Damascus. Dit staal is behalve zeer hard en sterk, ook bijzonder attractief, met een zichtbaar patroon wat lijkt op houtnerven.


  Het damasceren van staal had als doel, het verbeteren van de eigenschappen van een stuk staal. Een stuk ruwstaal werd uitgesmeed tot een langer stuk en vervolgens dubbelgevouwen en weer op elkaar gesmeed. Door dit meerdere keren te herhalen verkreeg men een stuk staal dat uit honderden laagjes bestond.


  De voordelen van deze techniek waren onder meer dat de verontreiniging zoals vanadium en koolstof die in het staal zitten worden verdeeld over een groter oppervlak, waardoor de zwakke plekken verdwijnen. Ook wordt de kristalstructuur van het staal door het smeden verfijnd, waardoor het aan sterkte wint. Tijdens het creëren van damaststaal wordt het staal in een vuur verhit. Het staal neemt koolstof op en door het telkens te vouwen en te smeden wordt de koolstof door het hele staal verspreid. Koolstof maakt het mogelijk het staal te harden.


  Industrieel kan anno nu staal geproduceerd worden met de ultieme condities en waarden. Het verbeteren van dit materiaal is om kwaliteitsreden niet meer noodzakelijk


  Het creëren van Damascus staal is verheven tot een kunstvorm van vakbekwame vaklieden. Zij creëren uit meerder verschillende staalsoorten met een verschillend koolstofgehalte een prachtig eindresultaat.


 • Specificaties

  Scheermes Klassiek Open Scheermes
  Hoogte lemmet 6/8"
  Punt Spanish point
  Slijping Extra Hollow
  Serratie Ja, boven

  Afmetingen zijn bij benadering


  Merk Böker
  Land Duitsland
  Artikelnummer 140250DAM
  Btw Info Prijs is inclusief BTW
 • Over Böker

  De beroemde messen met het boom-merk worden vervaardigd in de Duitse messenstad Solingen. De geschiedenis van Böker kende roerige tijden, maar passie en enthousiasme overwint. Vandaag de dag is Böker beroemd over de hele wereld als producent van een ongeëvenaarde verscheidenheid aan messen. En geldt de fabriek als grootste fabrikant van Europa van scheermessen, sportmessen en collectors messen.
 • Feedback Company
 • EMOTA webshop Keurmerk
 • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.