Atto Primo

"Atto Primo, The Barber's Brush"

Atto Primo, gevestigd in het Italiaanse Le Marche, vindt zijn start in het voorjaar van 2016. Zowel de herontdekking van en toenemende waardering voor het authentieke scheren in de stoel bij de barbier, alsmede het authentieke scheren thuis, waren de stimulansen voor het ontstaan van dit bedrijf. Het team van Atto Primo bestaat uit een groep jonge Italiaanse ontwerpers gedreven om de natscheer-beleving te perfectioneren met de kennis en mogelijkheden van hedendaagse technologie.

Dat de huidige authentieke scheerkwasten goed presteren, staat voor dit jonge team vast. Hun onderzoeken onder de intensieve gebruikers van de scheerkwast leverden echter veel bruikbare feedback op. Beladen met deze onderzoeksresultaten startten zij met de ontwikkeling van een reeks scheerkwasten met een nieuwe, ergonomische vorm, gebruik makend van innovatieve materialen en technieken.

Debuut

De officiële debuut van Atto Primo kwam eind 2016 op de International Barber Convention in Rome. In samenspraak met een team van barbers en industriële experts in verschillende divisies bleek dat deze nieuwe inzichten te verwezenlijken waren. Het eerste resultaat is een serie van drie nieuwe scheerkwasten, ontwikkeld voor een perfecte voorbereiding op de dagelijkse scheerbeurt – l’Atto Primo, ofwel de eerste handeling van de man. Na de succesvolle lancering kunnen we allemaal kennis maken met Atto Primo Gold, Atto Primo Silver en Atto Primo Black – ontwikkeld met de technologische mogelijkheden anno nu. 

Tegelijk met de lancering van deze nieuwe scheerkwasten wordt een vergeten concept opnieuw geïntroduceerd; de persoonlijke scheerkwast bij jouw barbier. Atto Primo biedt barbiers en herenkappers de mogelijkheid scheerkwasten te personaliseren voor jouw persoonlijke scheerbeleving. Deze kwasten worden in speciaal daarvoor ontwikkelde bewaarsystemen opgeborgen. De nieuw ontworpen plexiglas kokers hebben een optimale luchtcirculatie. Zo is jouw Atto Primo scheerkwast hygiënisch opgeslagen voor jouw volgende authentieke barbers shave. 

Over de Atto Primo Scheerkwast

Het ergonomische handvat

De Atto Primo scheerkwasten zijn uniek in hun ontwerp. De scheerkwasten zijn voorzien van een unieke ergonomische vorm, worden zorgvuldig gecontroleerd en worden stuk voor stuk geperfectioneerd met de hand.
De kleuring van de scheerkwasten wordt verzorgt door een bijzonder oxidatieproces. Dit proces zorgt ervoor dat de metalen houder van de scheerkwast beter bestand is tegen schokken en slijtage.
Het handvat zorgt voor een gegarandeerde, uitstekende grip. Zelfs met natte handen!
Daarnaast is het logo aangebracht met een specifiek stempelkussen en is geschikt voor eventueel contact met de huid.

De borstelharen

De borstelharen komen recht uit de natuurlijk. Het zwarte model scheerkwasten is voorzien van paardenharen en de gouden/zilvere edite van de kwast is voorzien van echte varkensharen.
De voortdurende zoektocht van Atto Primo naar hoogwaardige materialen heeft ertoe geleidt dat ze voor deze materialen hebben gekozen. 
Bij het gebruik van de kwast zul je merken dat de dichtheid van de haren hoger zal zijn andere kwasten op de markt. Door uitgebreide tests van Atto Primo is gebleken dat de kwast hierdoor 50% meer water op kan nemen. 

De plexiglas koker

De houder waarin een scheerkwast van Atto Primo wordt geleverd is voorzien van plexiglas. De juiste compromis tussen kracht en elegantie.
Het doel hiervan is om transparantie te creëren zodat iedereen de borstel kan bewonderen. De houder is ook voorzien van verschillende luchtgaten zodat de borstel snel op kan drogen.

Accessoires (in ontwikkeling)

Naast een enkele borstelhouder biedt Atto Primo ook een borstelhouder aan voor meerdere scheerkwasten aan.
Dit is ideaal voor mensen met meerdere scheerkwasten of als u een eigen zaak heeft.

Atto Primo Logo

Merknaam: Atto Primo
Land: Italië
Stad: Rome
Sinds: 2016
Producten: Scheerkwasten

 

 

 

Atto Primo Scheerkwasten

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.