Merkur Informatie

MERKUR SCHEERMESSEN

Merkur, Kwaliteit uit Solingen

Merkur is het jonge broertje van het bekende merk Dovo. Waar Dovo meer gespecialiseerd is in de productie van open scheermessen, is Merkur vooral bekend om zijn Safety Razors. Deze worden met het zelfde vakmanschap geproduceerd in Solingen. De range begint met de betaalbare 'instap modellen' zoals de Merkur 23C en de 25C en loopt tot de zeer exclusieve Merkur Vision. Het topmodel van Merkur met vlindersluiting en volledig instelbaar is. 

Naast Safety Razors produceert Merkur ook scheerkwasten en double Edge Blades. Deze zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig Super Platinum gecoat roestvrijstaal. Elk scheermesje is individueel in paraffine papier verpakt. Ze zitten per 10 in een kunststof box voor een gegarandeerde veiligheid, steriliteit en lange houdbaarheid.De Merkur blades zijn een zeer goede ‘starter blade’ voor mannen met een normaal huidtype en lichte tot middelzware baarden.

Het bedrijf

Merkur is een onderdeel van Dovo Steelware en is opgericht in 1896. Dovo was in het begin was het puur een fabriek voor de productie open scheermessen met een eigen smederij. Later kwamen ook scharen in het assortiment omdat de vraag naar open scheermessen, vanwege de introductie van het elektrische scheermes, terug liep. In de jaren 50 was er behoefte aan herstel na jaren van verval. De aanname van jong personeel betekende dat het bedrijf in staat was om te vernieuwen van stijl. Het nieuwe motto was "Nieuwe namen voor nieuwe markten. 

1952 - merknaam "Tennis" (open scheermessen) 
1957 - merknaam "Bismarck" (open scheermessen) 
1970 - merknaam "Fontana" (open scheermessen) 
1996 - Merkur bedrijf (scheren uitrusting)

Het assortiment Murkur bestaat uit Merkur Safety Razors, Merkur Moustache Razors en Merkur Scheermesjes.

Bekijk hier ons assortiment Merkur Scheermessen.

Merkur Scheermes Gesloten Kam

Merkur Scheermessen Solingen Duitsland

 

Logo Merkur

Merknaam: Merkur
Land: Duitsland
Stad: Solingen
Sinds: 1996
Producten: Scheermessen, Kwasten, Double edge blades

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.