Vie-Long Informatie

Vie-Long Scheerkwasten

Vie-Long, scheerkwasten uit Spanje

Vie-Long startte in 1940 in het Spaanse Valencia met de productie van scheerkwasten en make-up borstels. Een specialisatie is de bewerking van paardenhaar, ter optimalisatie voor de paardenharen scheerkwast. Anno nu, produceert dit familiebedrijf onder leiding van de kleinzoon van de grondlegger op dezelfde traditionele wijze - aangevuld met de mogelijkheden die de moderne technologie biedt - deze scheerkwasten met meer dan 75 jaar familie-ervaring. Deze aanpak resulteert in erkenning op de nationale- en internationale markt. Vie-Long garandeert tevredenheid door kwaliteit, design en afwerking.

Oscar Julian stelt zichzelf en zijn bedrijf
Vie-Long voor

Graag stel ik me voor - Ik ben Óscar Julián eigenaar in de 3-lijn van het familiebedrijf Vie-Long. Vie-Long is de Spaanse marktleider in de productie van scheerkwasten die we produceren sinds 1940. Vanaf de start heeft mijn grootvader zich met ons bedrijf gespecialiseerd in de productie van Paardenharen scheerkwasten. Naast onze productie van Dassen- en Varkensharen scheerkwasten zijn we als producent van Paardenharen scheerkwasten, wereldwijd marktleider.

Ik heb al een ruime tijd contact met Jeroen en Yvonne van Scheersalon. Zij toonden interesse in onze specialiteit. Hun streven Scheersalon klanten kennis te laten maken met een breed assortiment scheer gerelateerde producten die hun scheerbeleving optimaliseren, heeft ze doen besluiten te starten met Paardenharen scheerkwasten van Vie-Long. Ik vertel u nu waarom…

Het belangrijkste ding over de Vie-Long paardenhaar scheerkwasten zijn de zachte tips (uiteinden) die we verkrijgen dankzij onze laatste stap in het bewerkingsproces dat we op de tips toepassen. We produceren onze paardenhaar scheerkwasten anders dan andere fabrikanten. Daarom kunnen andere fabrikanten geen paardenhaar scheerkwasten produceren met zachte tips. Het spijt me dat ik dit bewerkingsproces niet detail kan verklaren - het is een bedrijfsgeheim, onderdeel van onze familie know how. Wij combineren moderne technologie met een zorgvuldig ontwikkeld traditioneel productieproces dat ons merk en product ons aanzien in zowel onze nationale- als de internationale markt versterkt.

Vie-long paardenhaar scheerkwasten vinden veel credit bij mensen die zich bezighouden met de humane behandeling van dieren. De "hair cut" maakt deel uit van de hygiënische zorg van de paarden. In de afgelopen jaren hebben we de interesse in paardenhaar scheerkwasten zien groeien en vermoeden dat de "beweging" in populariteit zal blijven behalen.

Vie-Long paardenharen scheerkwasten bezitten een zeer goede prijs- kwaliteitverhouding. We kunnen een scheerkwast produceren met een uitstekende combinatie van stevige haar en zachte tips voor een aantrekkelijke prijs. De gladheid van de tips komt in de buurt van dasharen scheerkwasten voor een prijs in de richting van varkensharen scheerkwasten. En dat met de wetenschap dat paardenhaar een behoorlijke hoeveelheid water kan opnemen. Een ideale eigenschap voor het creëren van een rijk scheerschuim

We mengen het haar van de manen en staart om de kwaliteit te krijgen die we nodig hebben voor de productie van onze Vie-Long paardenhaar scheerkwasten. Het percentage is ongeveer 35% manen en 65% staart. Dit percentage varieert - het hangt af van het grondstof (de haren) die we ontvangen. De zachtheid wordt verkregen dankzij de manen en de stevigheid/backbone vanuit de staart.

Onze leverancier van paardenhaar bevindt zich in Spanje en het paardenhaar komt voornamelijk van Spaanse paarden. Ook betrekken we het haar van paarden uit Zuid-Amerika en Arabische landen, daar waar er een grote ruiter traditie is. Al het haar is gesteriliseerd voordat het wordt gebruikt om een scheerkwast te produceren.

Bekijk ons assortiment Vie-Long Scheerkwasten

Logo Vie-Long

Merknaam: Vie-Long
Land: Spanje
Stad: Valencia
Sinds: 1940
Producten: Scheerkwasten

 

 

 

Vie-Long Scheerkwasten

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.