Wacker Informatie

Wacker

Wacker, Open scheermessen uit Solingen

Wacker is een succesvol Solinger Bedrijf wat al sinds 1940 op de traditionele manier open scheermessen vervaardigd. Dit gebeurd al van generatie op generatie door deskundige vaklieden met meer dan 50 jaar ervaring. Met deze know-how zorgt Wacker voor een constante kwaliteit van permium scheermessen.

Een scheermes van Wacker wordt, afhankelijk van het model, gemaakt in 70 stappen. Elke stap wordt in eigen huis,handmatig uitgevoerd. Zelfs de bewerking van het hout of buffelhoorn ten behoeve van het heft.

Het lemmet wordt door middel van twee tegengesteld draaiende slijpsteen geslepen. Hiermee wordt zowel de holling als het facet geslepen. Deze methode is ontwikkeld in 1950 en sindsdien niet fundamenteel gewijzigd. De kunst van het slijpen van het open scheermes is onder andere om het blad zo dun mogelijk te scherpen zonder dat het scheermes breekt. Dit wordt ook met de duim getest. Nauwelijks enig ander product uit de ‘snijgereedschap-industrie’ vraagt om een dergelijke precisie als dat van het scheermes.

wacker productie

De messen van Wacker zijn vaak goed te herkennen door hun opvallende etsen. Het zijn kwalitatief perfecte messen waarvan je een leven plezier kunt hebben.

Bekijk ons gehele assortiment Wacker Scheermessen.

Wacker Open Scheermes

Solingen

 

Wacker Logo

Merknaam: Wacker
Land: Duitsland
Stad: Solingen
Sinds: 1940
Producten: Open scheermessen
  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.