Movember

Movember bij scheersalon - Moustache is King

 

Wat in 2003 begon als een grap, geboren in een Australische kroeg, groeide uit tot een wereldwijde, jaarlijks terugkerende inzamelingsactie: Movember. Mannen laten in november een maand lang hun snor staan, niet alleen voor een leuke foto op Instagram, maar ook om geld in te zamelen voor de Movember Foundation. Ook Scheersalon steunt deze actie al vele jaren.

 

Op deze pagina vind je:

 

Hoe het allemaal begon

Bierviltjes zijn niet alleen om je glas of flesje op te zetten. De achterkant is namelijk dé plek om briljante ingevingen op vast te leggen voor het geval je die de volgende ochtend vergeten bent. Zo moet het ook gegaan zijn toen twee vrienden op een nietszeggende avond in 2003, ergens in een bar in Australië, bedachten dat als je de woorden ‘moustache’ (snor) en november samenvoegt, je ‘Movember’ krijgt.

Samen met dertig vrienden liet het tweetal een maand lang hun snor staan, onwetend wat voor sneeuwbal zij in beweging gebracht hadden. Inmiddels is Movember uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat middels social media, geld en awareness werft om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker, en mentale gezondheid.

 

Movember Scheersalon - schrijf je in!

 

Wat is Movember precies?

De gehele maand november roept de Movember Foundation mannen op om hun snor te laten staan en zo aandacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel. De Movember Foundation financiert ruim 800 onderzoeksprojecten over de hele wereld. Het Wereldwijd Wetenschappelijk Comité (Global Scientific Committee - GSC) komt jaarlijks bijeen om ontwikkelingen in het kankeronderzoek te bespreken en te bepalen waar het beschikbare geld heen gaat. Het GSC wil voorkomen dat onderzoek door verschillende onderzoekscentra onnodig dubbel wordt gedaan.

De stichting streeft naar vroege opsporing van kanker, diagnose en effectieve behandelingen, en uiteindelijk een vermindering van het aantal vermijdbare sterfgevallen te realiseren. De stichting richt zich met name op prostaat- en teelbalkanker. Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen (40%).

Naast het ondergaan van een jaarlijkse controle stimuleert de stichting mensen zich bewust te zijn van mogelijke familiegeschiedenis van kanker en om een gezondere levensstijl aan te nemen. Daar hoort ook mentale gezondheid bij. Zelfdoding als gevolg van een depressie is ook een doodsoorzaak die middels onderzoek en effectieve behandelingen verminderd kan worden.

De geworven fondsen gaan in Nederland onder meer naar het Erasmus MC het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en het Radboud UMC.

 

Hoe doe jij mee aan Movember?

Om zelf mee te doen aan Movember meld je je aan via de officiële website. Laat je snor staan, en maak dit jaar het verschil in het leven van een man. Doneer zelf, haal geld op, ga het gesprek aan – doe wat je kunt, wat je wilt, zo lang je maar een snor laat staan.

Laat je snor staan en red levens! Met jouw snor kun je het verschil maken. Tijdens Movember is je snor je lintje: een mogelijkheid om donaties, gesprekken en échte verandering in gang zetten. Het is een herinnering aan het belang van de gezondheid van de man. Help mee om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Te veel mannen verkeren in een gezondheidscrisis waar niet over wordt gepraat.

Dus meld je aan, laat ‘m staan, en spread the word! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: kweek een bijzonder model, geef ‘m desnoods een kleurtje; offer je baard op, of scheer je hoofd kaal. Jouw snor, jouw look. Maar doe het niet alleen – Movember is ontstaan en gegroeid door de kracht van samenwerking die ontstaat als meerdere mensen achter hetzelfde doel gaan staan.

 

Movember Scheersalon sfeer

 

Tips voor jouw snor

Het kweken, hebben en onderhouden van een snor is zo makkelijk nog niet. Hoe laat je een goede snor ontstaan? Kun je een snor sneller laten groeien? Hoe trim je je snor? Welke stijlen zijn er allemaal? Welke producten kan ik het beste gebruiken? Deze vragen beantwoorden we voor je op onze FAQ-pagina over de snor. Want je hebt snorren en snorren – zorg dat de jouwe er goed, verzorgd en stijlvol uit ziet.

 

Scheersalon en Movember

Als professionele barbiers is Movember ons op het lijf geschreven. Ieder jaar doen wij ook weer op een andere manier mee aan deze actie om geld in te zamelen en om het gesprek aan te gaan. Houd ons blog goed in de gaten om te zien hoe wij de actie ondersteunen, en hoe jij daar ook een bijdrage aan kunt leveren.

 

Movember duurt slechts 30 dagen – maar de Movember Foundation maakt het hele jaar door een verschil.

 

Doe mee met Movember!