Slijp- & onderhoudspasta

Slijp- & onderhoudspasta

"Optimaal polijstend effect voor de scheerriem en spanriem"

Wanneer je een scheerriem of spanriem gebruikt dien je daarbij de juiste scheerriempaste of spanriempasta te gebruiken. Deze pasta zorgt ervoor dat het scherpen of stroppen het optimale gewenste effect heeft. Breng een kleine hoeveelheid aan op een doekje en verdeel daarmee de pasta over de riem voor een polijstende werking.

Bekijk hier de diverse keuzes.


Scherp je scheermes met een scheerriem of spanriem

Houd je open scheermes scherp voor een optimaal scheerresultaat. Een scherp scheermes geeft je gladde look en doordat de baardharen strak worden afgesneden voorkom je ook de kans op ingroeiende haren. Hieronder zie je ons assortiment, dat bestaat uit diverse scherp-benodigdheden zoals een scheerriem met scheerriem pasta, slijpriem, mineraalolie en wetsteen.

Scheerriem kopen

Een authentieke scheerriem wordt gebruikt voor het scherpen en polijsten van een authentiek open scheermes. Een scheerriem bestaat doorgaans uit een lederen zijde en een canvas zijde. Beide zijdes dienen regelmatig met aparte onderhoudspasta’s te worden verzorgd. Ook deze pasta’s vind je in deze categorie.

Spanriem voor scheermes

Diverse spanriemen en bijbehorende onderhoudspasta van het merk Herold Solingen. Spanriemen worden gebruikt om een koolstofstalen of rvs open scheermes te stroppen; de snede wordt gepolijst om kleine krassen en bramen te laten verdwijnen die tijdens het scheren ontstaan zijn. Kies de juiste spanriem voor jou en zoek er de juiste onderhoudspasta bij voor een optimaal effect. De kleur van de spanriem komt overeen met de benodigde pasta.

Slijppasta en onderhoudspasta

Wanneer je een scheerriem of spanriem gebruikt dien je daarbij de juiste scheerriempasta of spanriempasta te gebruiken. Deze pasta zorgt ervoor dat het scherpen of stroppen het optimale gewenste effect heeft. Breng een kleine hoeveelheid aan op een doekje en verdeel daarmee de pasta over de riem voor een polijstende werking.

Olie slijpsteen en wetsteen

De Arkansas wetsteen wordt door veel barbiers, houtsnijders, slagers en messenslijpers gebruikt wordt. Je kunt deze natuursteen gebruiken om je scheermes te slijpen en te onderhouden, maar vanwege de brede toepassingsmogelijkheden ook voor allerlei andere messen te gebruiken. De Arkansas wetsteen wordt een olie slijpsteen genoemd omdat de optimale werking wordt geactiveerd met het toepassen van minerale onderhoudsolie.

Water slijpsteen en wetsteen

De Ardennes Coticules slijpstenen zijn zogenaamde water slijpstenen: met de bijgeleverde slurry-steen maak je een slijpsel aan dat je gebruikt om je scheermes te slijpen en te onderhouden. Deze natuurlijker Belgische water slijpsteen wordt geleverd in een houten bewaardoos.

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.