Klik op de afbeelding om de foto te vergroten.
 • Scheerkwast Atto Primo - Paardenhaar
 • Scheerkwast Atto Primo - Paardenhaar
 • Scheerkwast Atto Primo - Paardenhaar

Scheerkwast Atto Primo - Paardenhaar

Zwart - AT-64HBA

€ 48,00

Direct leverbaar

 • iDeal
 • Mister Cash
 • Overboeken
 • Paypal
 • Mastercard
 • Visa
 • Gratis verzending NL va. € 50,-
 • Gratis verzending BE va. € 75,-
 • Gratis afhalen van je bestelling
 • Zichttermijn: 14 dagen
 • Deze week voor 16u besteld, direct verzonden!
  • Spaarpunten Met dit product verdient u 240 spaarpunten.
  • Enkel voor geregistreerde klanten.
 • Beschrijving

  Een ergonomisch gevormde paardenharen scheerkwast met massief aluminium handvat van Atto Primo uit Italië.
  Deze stijlvolle scheerkwast met matzwart handvat is voorzien van een volle paardenharen-borstelkop. De specifieke waaiervorm geeft deze scheerkwast een prettig, stevig masserend karakter. Het knippen van paardenharen maakt deel uit van het hygiënisch verzorgen van deze dieren. Deze paardenharen scheerkwast is samengesteld uit een mix van haren uit de manen en staart (50/50). Atto Primo verwerkt deze afgeknipte haren van Siciliaanse paarden volgens een speciaal procedé. Testen tonen aan dat deze haren tot 50% meer water opnemen dan andere paardenharen scheerkwasten. 
  De van nature stevige haren geven een aantrekkelijke backbone, gecombineerd met comfortabele tips. Deze nagenoeg zwarte, gesteriliseerde paardenharen bezitten een flink opname vermogen van water. Een ideale eigenschap voor het optimaal prepareren van de baardharen op een comfortabele scheerbeleving. Paardenharen scheerkwasten produceren gemakkelijk een rijk scheerschuim uit zowel scheercrème als scheerzeep.  

  De onmiskenbare ergonomische vorm van het massief aluminium handvat is ambachtelijk op de draaibank geproduceerd. De speciaal resistente satin-black-coating beschermt het aluminium en biedt – zelfs bij natte handen – uitstekend grip. Middels een tampografische techniek wordt het Atto Primo Beeldmerk met waterdichte – huidvriendelijke inkt op het handvat aangebracht.


  De Atto Primo scheerkwast zit verpakt in een speciaal geprepareerde plexiglas bewaarkoker. Dit plexiglas is een materiaal dat het juiste compromis tussen kracht en elegantie biedt. De transparante materiaalkeuze staat voor het karakter van Atto Primo. Volledige transparantie waardoor de innovaties van het merk zichtbaar zijn. De openingen in de bodem en bovenzijde van deze bewaarkoker creëren een optimale ventilatie. Hierdoor kan de scheerkwast in deze koker drogen en bewaard worden. 

  Keuzehulp
 • Kenmerken

  Kenmerken Atto Primo scheerkwast 64HBA

  Haartype: Paardenhaar
  Doorsnede haar: 28 mm
  Doorsnede handvat: 40 mm
  Hoogte totaal: 116 mm
  Hoogte handvat: 58 mm
  Gewicht: 95 gram

  Afmetingen zijn bij benadering


  Artikelnummer AP-64HBA
  Merk Atto Primo
  Btw Info Prijs is inclusief BTW
  Land Italië
 • Advies

  Gebruiksadvies

  ATTO PRIMO adviseert voor het eerste gebruik of voor gebruik na een lange pauzeperiode, de haren van de scheerkwast gedurende ongeveer 12 uur in water te plaatsen. Op deze manier worden de haren optimaal verzacht en gehydrateerd. Dit proces zorgt niet alleen voor de flexibiliteit van de haren, maar vergrendeld als het ware de knoop waarmee de haren in het handvat bevestigd zijn. Hiermee voorkomt men onnodig haarverlies voor de toekomst. De eerste maand waarin de scheerkwast gebruikt wordt, adviseert Atto Primo de haren van de scheerkwast gedurende ongeveer 10 minuten voor elk gebruik te laten weken in water. Voor het GOLD-model met de ongebleekte varkensharen, wordt aangeraden om een weinig scheerzeep toe te voegen aan het water wat wordt gebruikt voor het weken. Dit zal de geur van de nieuwe scheerkwast snel wegnemen. Na ongeveer 10 scheerbehandelingen zullen de punten van de varkensharen splijten en ontstaat de zogenaamde bles. Deze bles is essentieel voor het absorberen van water en scheerzeep. De bles verhoogt het comfort en de productie van een rijk scheerschuim.

  Onderhoud

  De vijanden van de scheerkwast zijn voornamelijk zeepresten en kalk.
  Het massief aluminium handvat van de Atto Primo scheerkwast is middels een oxidatieproces optimaal voorbereid tegen de invloed van de in water aanwezige mineralen, evenals zeepresten en huidzuren. Voor het verlengen van de levensduur als het optimaliseren van de werking van de scheerkwast dient de scheerkwast na gebruik grondig schoongespoeld te worden. Wrijf de kwast en haren luchtig droog met een handdoek en plaats de scheerkwast hangend met de haren omlaag in een houder.
  De Atto Primo kwasten kunnen ook liggend bewaard worden in de geperforeerde plexiglas koker. Deze goed ventilerende koker bezit voldoende ventilatiemogelijkheden om het resterende vocht te laten verdampen. Zo blijven de haren optimaal in conditie voor een perfecte voorbereiding op een comfortabele scheerbeurt. 

  ATTO PRIMO adviseert de gebruikers van hun paarden- en varkensharen scheerkwasten voor een optimale prestatie elke 6 maanden te behandelen met een aftershave- of haarbalsem. Masseer deze balsem in de haren en spoel de haren grondig schoon wanneer de balsem volledig opgenomen is. 
  Wrijf vervolgens de kwast en haren luchtig droog met een handdoek en plaats de scheerkwast hangend met de haren omlaag in een houder.

  Om de levensduur van je scheerkwast verder te optimaleren is het juiste onderhoud van de scheerkwast zeer belangrijk. Daarom willen wij je graag wijzen op onze pagina "Scheerkwast Onderhoud".  Lees ook ons blogartikel en bekijk daar de Scheersalon video om te zien hoe je een scheerkwast op de juiste wijze schoonspoelt.

 • Over Atto Primo

  Atto Primo, gevestigd in het Italiaanse Le Marche, vindt zijn start in het voorjaar van 2016. Zowel de herontdekking van en toenemende waardering voor het authentieke scheren in de stoel bij de barbier, alsmede het authentieke scheren thuis, waren de stimulansen voor het ontstaan van dit bedrijf. Het team van Atto Primo bestaat uit een groep jonge Italiaanse ontwerpers gedreven om de natscheer-beleving te perfectioneren met de kennis en mogelijkheden van hedendaagse technologie. Dat de huidige authentieke scheerkwasten goed presteren, staat voor dit jonge team vast. Hun onderzoeken onder de intensieve gebruikers van de scheerkwast leverden echter veel bruikbare feedback op. Beladen met deze onderzoeksresultaten startten zij met de ontwikkeling van een reeks scheerkwasten met een nieuwe, ergonomische vorm, gebruik makend van innovatieve materialen en technieken.

Bijpassende producten

 • Houder voor scheerkwast en scheermes Semogue - acryl

  Houder voor scheerkwast en scheermes Semogue - acryl

  € 9,95
 • Houder voor scheerkwast Ivoor kunststof

  Houder voor scheerkwast Ivoor kunststof

  € 5,95
 • Houder voor scheerkwast Mondial

  Houder voor scheerkwast Mondial

  € 18,50
 • Houder voor scheerkwast Transparant kunststof

  Houder voor scheerkwast Transparant kunststof

  € 5,95
 • Houder voor scheerkwast Schildpad kunststof

  Houder voor scheerkwast Schildpad kunststof

  € 5,95
 • Feedback Company
 • EMOTA webshop Keurmerk
 • onze vermelding op www.keurmerk.info
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.