Scheerkwast Informatie

Scheerkwast kopen? Bij Scheersalon vindt u de informatie!

De verschillende soorten scheerkwasten van Scheersalon:

Met een groot aantal scheerkwasten op de markt is het moeilijk om de juiste scheerkwast te kiezen.
Het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de kwalieit van de scheerkwast.
Zo zijn er scheerkwasten van Dassenhaar zoals Graudashaar, Fijndashaar, Super badger dashaar, Silvertip Dashaar of Dual Band Dashaar.
Scheerkwasten van Fibre haar zoals Black Fibre of Silvertip Fibre en scheerkwasten van Varkenshaar en Paardenhaar.
Op deze pagina kunt u meer lezen over de kwaliteit, levensduur en manieren om de scheerkwast te gebruiken.
Is een scheerkwast met dassenhaar iets voor u? Lees hieronder meer!

Welke scheerkwast?

Silvertip Dashaar Scheerkwast

Silvertip dashaar

Silvertip is het meest exclusieve type scheerkwast met dassenhaar. Slechts 10 tot 15% van de haren van een das voldoet aan deze kwaliteit. Het haar is gewild en heeft een lange levensduur, mits goed gebruikt. De uiteinden van deze silvertip haren zijn natuurlijk wit, zonder gebleekt te zijn. Silvertip scheerkwasten hebben het grootste vermogen water vast te houden en creëren makkelijk een dikke schuimlaag voor een comfortabele scheerbeleving.

5-sterren kwaliteit
Assortiment Silvertip 


Super Badger Scheerkwast

Super Badger

Super badger scheerkwasten zijn gemaakt van een fijnere en zachtere kwaliteit dassenhaar, afkomstig van de achterzijde van de das. De haren zijn langer en hebben een kenmerkende donkere kleur in het middengebied. De uiteinden zijn natuurlijk lichter van kleur en soms door de fabrikant extra gebleekt. Doordat deze haren dunner zijn, absorbeert de Super badger scheerkwast beter en meer water waardoor deze scheerkwasten gemakkelijker een dikke schuimlaag creëren voor een merkbaar comfortabelere scheerbeleving. De kwaliteit van deze scheerkwasten komt dicht in de buurt van de Silvertip scheerkwasten. 

 

4-sterren kwaliteit
Assortiment Super Badger


Silvertip Fibre Scheerkwast

Silvertip Fibre®

Silvertip Fibre® is een hoogwaardige synthetische vezel, praktisch gelijkwaardig aan de natuurlijke Silvertip das. De vezels zijn voelbaar zacht en hebben een extreem lange levensduur. De scheerkwast is minder kwetsbaar in het dagelijks gebruik en droogt sneller dan natuurlijk haar. Een perfect alternatief. 

4-sterren kwaliteit
Assortiment Silvertip Fibre


Dual Band Scheerkwast

Dual Band 

Dual-Band Badger haar is zeldzaam en wordt vaak niet geproduceerd als een standaardkwaliteit. Slechts enkele producenten gebruiken dit haar voor een scheerkwast met zeer bijzondere eigenschappen. Scheerkwasten met dit haartype hebben meestal een zeer dicht en stevig karakter, een eigenschap die door gebruikers bijzonder gewaardeerd wordt. De haren zijn herkenbaar aan hun opvallende witte tips die sterk contrasteren met het donkere deel van het haar dat zich helemaal tot aan de basis van de knoop uitstrekt. Door de beperkte beschikbaarheid typeren we deze scheerkwast als een collectors item. Bijzonder gewaardeerd onder de scheerkwast verzamelaars. 

3-sterren kwaliteit
Assortiment Dual Band


Fijndas Scheerkwast

Fijndas

Fijndas scheerkwasten zijn gemaakt van de fijnere en meer flexibele haren van een das. Een onderbuik van een das heeft  20 tot 25% van deze haren. De haren zijn langer en lichter van kleur. Een Fijndas scheerkwast is veel dichter gevuld met haar dan de Graudas scheerkwast en zal daarom meer en makkelijker schuim produceren.

3-sterren kwaliteit
Assortiment Fijndas


Graudas Scheerkwast

Graudas

Graudas is de term die wordt gebruikt voor een dassenharen scheerkwast die gemaakt is van de meest voorkomende haren uit de onderbuik van dassen. Het haar bedekt ongeveer 60% van de onderbuik van een das. De haren zijn wat ruw en iets stugger. Graudas haar is meestal donker van kleur maar kan variëren van een licht geelbruin tot een bijna zwart of zilver glans. 

2-sterren kwaliteit
Assortiment Graudas


Paardenhaar Scheerkwast

Paardenhaar

De Paardenhaar scheerkwasten zijn verkrijgbaar in een brede variatie in kwaliteit. De kwaliteit waar wij als Scheersalon voor kiezen is voor +/- 35% afkomstig uit de manen en voor +/- 65% uit de staart van Spaanse-, zuid Amerikaanse- en Arabische paarden. Het afknippen van de paardenharen maakt deel uit van het hygiënisch verzorgen van deze dieren. Onze producent verwerkt deze ‘afgeknipte’ haren volgens een speciaal ‘geheime’ familietraditie, ontwikkelt door meer dan 75 jaar ervaring. Hierdoor bezitten de van nature stevige paardenharen een aantrekkelijke backbone, gecombineerd met zachte en gladde tips. De gesteriliseerde paardenharen bezitten een flink opname vermogen van water. Deze paardenharen scheerkwasten produceren gemakkelijk een rijk scheerschuim uit zowel scheercrème als scheerzeep.  

2-sterren kwaliteit
Assortiment Paardenhaar


Black Fibre Scheerkwast

Black Fibre®

Black Fibre® is een hoogwaardige synthetische vezel, gelijkwaardig aan de natuurlijke graudasharen. De vezels zijn voelbaar zacht en hebben een extreem lange levensduur. De kleur van de vezels is bijna zwart. De scheerkwast is minder kwetsbaar in het dagelijks gebruik en droogt sneller dan natuurlijk haar. 

2-sterren kwaliteit
Assortiment Black Fibre


Varkenshaar Scheerkwast

Varkenshaar

De haren van een varkensharen scheerkwast zijn dikker, sterker en door de conisch vorm elastisch en vrij hard. Dit voelt minder comfortabel op de huid maar is een voordeel voor het opnemen van een harde scheerzeep - Je hebt sneller meer product om op te schuimen. Na verloop van tijd zal de punt van het varkenshaar splijten en ontstaat de zogenaamde bles. Hierdoor wordt de varkensharen scheerkwast aanzienlijk comfortabeler. De haarkleuren variëren van geel tot wit, vaak met een geverfde zwarte band als decoratie (Silvertip look a like). De masserende eigenschappen voor huid en haren en de vriendelijke aanschafprijs zijn moverende reden tot aankoop.

2-sterren kwaliteit
Assortiment Varkenshaar