9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

04-09-2023

DOVO-Primo-razors-header

DE DOVO PRIMO – de nieuwe maatstaf of gewoon PRIMA?

De afgelopen periode hebben we veel nieuwe ontwikkelingen gezien, wanneer het gaat over de safety razor. We zagen recentelijk automotive designers en ingenieurs, maar ook lucht- en ruimtevaart techneuten die de safety razor – met hun kennis en inzichten – succesvol doorontwikkeld hebben. Maar hoe zou de safety razor na 2,5 jaar ontwikkeling en de creatie van vele prototypes, ontwikkeld en geproduceerd door een scheermes-icoon met meer dan 100 jaar ervaring, eruitzien – of beter nog…presteren?

Een Sieraad

Over smaak valt te twisten, maar wanneer de PRIMO safety razor op het netvlies valt, rolt het woord “sieraad” automatisch uit de mond. Het strakke en tijdloze design, de elegantie en de perfecte afwerking overtuigen direct. Bovendien geeft de allernieuwste milieuvriendelijke chrome-3 coating de Primo safety razors een ultiem diepe glans die zijn weerga niet kent.

2 Designs

De Primo is een 3-delige safety razor met één type scheerkop – met gesloten kam. Het handvat kent een tweetal onderscheidende designs: De Primo I heeft een verfijnt diamantpatroon, terwijl Primo II een robuuster diamantpatroon bezit.


Milieuvriendelijke safety razor

Het PRIMO-scheermes is een van de eerste safety razors met de nieuwe milieuvriendelijke Chrome 3-coating. Deze coating geeft de Primo naast glanzend, ook een ultra-glad oppervlak. Het is een coating techniek die aan de nieuwste milieueisen voldoet. Het PRIMO veiligheidsscheermes zet een nieuwe standaard in duurzaamheid en kwaliteit.

Een duurzame comfortabele alleskunner

De PRIMO heeft een volledig nieuw ontworpen scheerkop met een geometrie die het onmogelijke blijkt waar te maken. Zowel bij het scheren van de man met een zware baardgroei en gevoelige huid – wat vaak als een uitdaging ervaren wordt – als tijdens het verwijderen van lichaamsbeharing presteert de PRIMO scheerkop optimaal. Je ervaart als gebruiker ongekend comfort en optimale effectiviteit. Deze scheerkop met gesloten kam en gladde guard weet de scheer- en zeepresiduen effectief te verwerken middels een ruim bemeten afvoerkanaal. Ook vernieuwend is de verlengde geavanceerde schroefdraad van de scheerkop waarbij de schroefdraad een stuk lager begint. Deze aanpassing zal het ongewenst slijten van de schroefdraad voorkomen.

DOVO’s doel

“Het creëren van het beste scheermes ooit gemaakt”, was het ambitieuze streven van deze Solinger producent. De safety razor moest een onovertroffen functionaliteit en precisie bij elke scheerbeurt genereren. Of het nu gaat om een 3-daagse baard, lichaamshaar of een dagelijkse scheerbeurt. De Primo moest een superieure scheerervaring bieden aan zowel mannen als vrouwen. Het was aan het vakbekwame team de opdracht deze eisen om te zetten naar een safety razor, nu genaamd PRIMO.

Onze Ervaring

Als Scheersalon team krijgen we met regelmaat van de klok nieuwe safety razors en andere producten aangeboden door bekende en minder bekende producenten. Gevraagd wordt ons om feedback te geven in ontwikkelingsfases of gerealiseerde nieuwe releases te beoordelen – zo ook de Dovo PRIMO.

Tijdens het openen van de Dovo verpakking en de eerste aanblik op de Primo I, was ik zelf de persoon die het woord “sieraad” als automatisch uit mijn mond liet rollen. Buiten het feit dat ik de schoonheid van de Primo niet onder stoelen of banken steek, kan ik na 4 weken Primo ervaring niet anders zeggen dan dat deze safety razor – made in Germany – fantastisch presteert. De Primo ligt prettig in de hand. Het is een scheermes wat je vol vertrouwen in alle hoeken van het gezicht laat manoeuvreren. Het resultaat is, in combinatie met de nieuwste Dovo double edge blades maar ook met andere varianten, heerlijk glad. Ook ervaar ik een heerlijk rustige huid nadien.

Naast mij namen ook enkele klanten het initiatief om gelijk al een Dovo PRIMO te ervaren. Graag citeer ik Frank Roijmans – die me na enkele dagen scheren met de Primo melde:

Wat een genot om mee te scheren. Ik denk dat ik de komende maanden geen andere safety razor zal gebruiken – en dat wil wat zeggen in mijn geval (100+ safety razors in bezit!). Zo comfortabel een superglad resultaat ervaren is fantastisch. Zelfs de aftershave splashs met het hoogste alcoholpercentage geven geen milliseconde prikkeling”.

Ook van een andere klant, die de Primo I op ons advies aankocht, ontvingen we na enkele dagen gebruik zijn ervaring: ”Mijn gehele assortiment safety razors mag na de ervaringen met de Primo I in ’t krabber-rusthuis”.

Bekijk de PRIMO safety razors

Safety Razor Primo I

Safety Razor Primo I

Bekijk PRIMO I
Safety Razor Primo II

Safety Razor Primo II

Bekijk PRIMO II

Meer weten?

Wil je meer weten of vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Wil je even overleggen met een van onze adviseurs? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)497-760606 of [email protected]. We helpen je graag!


RECENTE ARTIKELEN


Filter