Blog

Bij Scheersalon delen wij graag onze kennis. We laten je graag zien hoe je met enkele handige tips beter, sneller, gladder en comfortabeler kunt scheren – het authentieke natscheren is immers populairder dan ooit, maar soms ontbreekt het aan kennis om het scheren te veranderen van een moetje in een moment om naar uit te kijken. Niet alleen willen wij jouw scheerplezier vergroten, we vertellen je ook graag over nieuwe producten en nieuwe merken. Op onze blogpagina vind je allerlei behulpzame artikelen. 

Filter

12-11-2020_Robbert_3-web

Droge huid en zelfs uitslag zijn gevolgen die je kunt ervaren door het veelvuldig dragen van mondmaskers. In dit blog lees je wat je kunt doen tegen dit zogenaamde 'maskne'.

06-08-2020-Synthetische scheerkwasten_-web

Synthetische scheerkwasten in het hoger segment zijn nauwelijks meer van 'echt' te onderscheiden. Hoog tijd voor een spotlight op deze moderne scheerklassieker!

Blog_op_bezoek_bij_Semogue-web

Al 55 jaar is Semogue een specialist op het gebied van scheerkwasten, eentje die blijft innoveren. Wij kregen een kijkje in de keuken bij dit familiebedrijf.

12-05-2020-maak kennis met saponificio-web

In dit artikel lees je over het Italiaanse bedrijf Saponificio Varesino – een familiebedrijf waar (scheer)zepen op ambachtelijke wijze geproduceerd worden.

07-04-2020_1-web

Wanneer je de hele dag thuis zit heb misschien minder zin om je te scheren dan voorheen. Dat biedt het kansen voor een stralende thuiswerkbaard.

03-04-2020_2-web

Een bezoek aan de kapper was nog nooit zo onzeker als in het afgelopen jaar. Daarom verzamelden wij tips om in geval van nood jouw eigen kapsel tijdelijk te kunnen verzorgen.

31-03-2020__2-web

Hoe gebruik je de Beardburys color shampoo om (baard)haren te kleuren en grijze haren effectief te maskeren? Onze barbier Jeroen toont het je graag.

19-03-2020_Jeroen_met_kwasten-web

Natscheerders weten dat de kwaliteit van zeep en het inzepen het comfort en de kwaliteit van de scheerbeurt bepalen. Hier lees je hoe!

17-03-2020_MusgoReal-web

Degelijke verzorging is tijdloos – gesteund door die gedachte maakt Musgo Real als dochtermerk van het Portugese Claus Porto koninklijke verzorgingsproducten.

13-02-2020_Claus-Porto_-web

Al meer dan 130 jaar is Claus Porto een van 's werelds meest prestigieuze verzorgingsmerken – aan een goede formule hoeft niet gesleuteld te worden.

16-01-2020_1-web

De producten van het Noorse merk Fitjar Islands zijn de perfecte producten voor je als jij een bewuste leefwijze naleeft. In dit blog lees je over deze natuurlijke producten.

26-11-2019-1-web

Je hebt net een safety razor of authentiek open scheermes gekocht, maar waar moet je naartoe met vragen die ontstaan tijdens je eerste scheerbeurt(en)? Zoek niet verder.

26-09-2019-1-web

Het is niet altijd duidelijk of een scheerkwast nog in topconditie verkeerd. Daarom laten wij je vandaag zien of jouw scheerkwast wellicht aan vervanging toe is.

12-09-2019-1-web

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook tijdens het scheren. Of het nu vrijdag de dertiende is of niet, met onze EHBS – eerste hulp bij scheerwondjes – bereid jij je optimaal voor op het scheren.

02-04-2019-1-web

In de derde editie van de Scheersalon ingrediënten-encyclopedie stellen we vetiver aan je voor; een kruid met een interessante wortel en een veelvoud aan geurkarakters.

21-02-2019-1-web

In de tweede editie van de Scheersalon ingrediënten-encyclopedie stellen we neroli aan je voor; een baken van rust in de woelige wereld om ons heen.