9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

29-06-2023

Scheermes handbagage

Scheermes in je handbagage: Wat mag wel en niet?

Reizen is heerlijk! Een ander land, ander klimaat, ander eten, andere mensen, het is voor velen een echte verrijking van het leven. Of je nu reist voor je werk of voor plezier, je wil fris en verzorgd voor de dag komen. Ga jij binnenkort vliegen? In deze blog ontdek je wat wel en niet mee mag in je handbagage als het gaat om scheermessen en andere scheerbenodigdheden. Zo zorg je ervoor dat je jezelf ook op jouw reisbestemming comfortabel glad kunt blijven scheren!

Veiligheid voorop

Bij het reizen met scheermessen in je handbagage staat veiligheid voorop. Luchtvaartmaatschappijen hanteren strikte regels om ervoor te zorgen dat iedereen veilig aan boord kan gaan. Het is belangrijk om deze regels te begrijpen en te volgen om ongemak, stress en vertragingen te voorkomen.

Open scheermessen

Helaas mogen open scheermessen niet in je handbagage worden meegenomen. Dit geldt zowel voor scheermessen met verwisselbare mesjes (Shavette & barbermes) als voor klassieke open scheermessen. Het scherpe lemmet wordt als potentieel gevaarlijk beschouwd. Om problemen te vermijden, is het verstandig om open scheermessen in je ruimbagage te plaatsen.

Safety razors en cartridge -systemen

Goed nieuws voor liefhebbers van safety razors of cartridge-systemen! Deze scheermessen zijn wel toegestaan in je handbagage.

Cartridge-systeem

Bij de cartridge-systemen (zoals Gillette, Wilkinson en Venus) zijn de mesjes omhuld met een plastic laag/houder. De mesjes zitten beschermd in een plastic scheerkop en mogen meestal gewoon mee in jouw handbagage.

Safety razor

Voor de safety razor geldt dat deze, mits niet geladen met double edge blade, in jouw handbagage mag meereizen. Er zijn vliegmaatschappijen die een ‘geladen’ safety razor toestaan. Maar uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat je aan de willekeur van de betreffende douanebeambte overgeleverd bent! Ondanks wat er op de officiele website van vliegmaatschappijen staat, heeft de douanebeambte het laatste woord.

 Tip: demonteer jouw 3-delige safety razor. Zo wordt deze niet als ‘potentieel bedreigend’ herkent.

Let wel: wanneer het vliegveldpersoneel oordeelt dat iets niet mee aan boord mag, dan heb jij als reiziger pech. Onze tip? Beter safe than sorry – heb je ook ruimbagage? Stop je safety razor, en in ieder geval je losse scheermesjes, dan hierin. Heb je dit niet, neem dan de voorgaande tip ter harte en haal je 3-delige safety razor uit elkaar. Wegwerpscheermessen mag je meenemen in je handbagage, maar als je huid je lief is laat je deze achterwege. Vooral op reis heeft je huid extra behoefte aan een goede verzorging. 

Losse scheermesjes

Zoals eerder gezegd mogen losse scheermesjes (DEB), zelfs in hun originele verpakking, volgens de officiële regels niet in je handbagage worden meegenomen. Ze worden beschouwd als scherpe voorwerpen en vallen onder de restricties. Om gedoe bij de veiligheidscontrole te voorkomen, kun je dus het beste jouw scheermeshouder leeg meenemen en nieuwe mesjes kopen op je bestemming. Heb je ook ruimbagage? Stop je DEB dan voor de zekerheid hierin.

Elektrische scheerapparaten

Als je een elektrisch scheerapparaat gebruikt, kun je opgelucht ademhalen. Elektrische scheerapparaten zijn over het algemeen toegestaan in je handbagage. Het is handig om het apparaat uit je tas te halen en apart aan te bieden tijdens de veiligheidscontrole om het proces te versnellen.

Scheerzeep en scheergel

Vloeibare scheerproducten, zoals scheergel, mogen wel worden meegenomen, maar alleen in flesjes van maximaal 100 ml. Zorg ervoor dat je deze flesjes verpakt in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak volgens de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij. Scheerzeep in vaste vorm (harde scheerzeep) mag je zonder problemen meenemen in je handbagage. Let op: de semi-harde of traditional scheerzepen worden meestal beoordeelt als een vloeistof, dus vergeet deze niet in de doorzichtige, hersluitbare plastic zak voor vloeistoffen te stoppen.

Belangrijkste tips voor een zorgeloze scheerbeurt onderweg

Om te zorgen voor een zorgeloze scheerbeurt tijdens je reis, volgen hier enkele handige tips:

  • Controleer de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, omdat deze kunnen variëren.
  • Plaats open scheermessen en losse scheermesjes in je ruimbagage om problemen bij de veiligheidscontrole te voorkomen.
  • Scheer je met een open scheermes of barbermes en wil je alleen handbagage meenemen? Investeer in een safety razor of cartridge-systeem waarvan de mesjes in een houder zitten, zodat je jouw scheermes (eventueel exclusief DEB) zonder problemen in je handbagage kunt meenemen.
  • Kies voor reisvriendelijke scheerproducten, zoals scheerzeep in vaste vorm, mini-scheerproducten of reisverpakkingen, om aan de beperkingen van vloeistoffen te voldoen.

Ook met alleen handbagage een gladgeschoren look

Hoewel er beperkingen zijn voor het meenemen van scheerbenodigdheden in je handbagage, zijn er meer dan voldoende opties om te genieten van een comfortabele scheerbeurt tijdens je reis. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij en plaats open scheermessen en losse mesjes in je ruimbagage. Kies voor veiligheidsscheermessen en reisvriendelijke scheerproducten om aan de regels te voldoen. Op die manier kun je ook alleen met handbagage zorgeloos genieten van een comfortabele gladde scheerervaring, waar je ook naartoe reist.

Tip: Ontdek nog meer scheer- en verzorgingstips voor op reis.

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!