In de media

Media

September 2018 PC55 over de openingen van ons nieuwe pand en de open dag in Eersel

 

Lees hier: "Ons pand aan de Sniederslaan werd echt te klein" 

 

Scheersalon in de PC55


Manners Maart 2018 Tekst Leroy van den Berg in samenwerking met Scheersalon

 

Lees hier de feiten en fabeltjes over de mannenhuid

 

Manners Mannenhuid


Manners Mei 2018 Tekst Leroy van den Berg in samenwerking met Scheersalon

 

Lees hier Voorkom gedoe met scheren dankzij deze 3 tips

 

Manners 3 tips voor de perfecte baard


Manners Maart 2018 Tekst Leroy van den Berg in samenwerking met Scheersalon

 

Lees hier de feiten en fabeltjes over de mannenhuid

 

Manners Mannenhuid


Manners Januari 2018 Tekst Leroy van den Berg in samenwerking met Scheersalon

 

Lees hier de Baard Essentials #1: De voordelen van een scheerkwast

 

Manners Baard Essentials #1


Böker Catalogus 2017 Scheersalon Limited Edition Razor - Het gehele artikel is te vinden op Pagina 24 (Download de Böker catalogus)

Scheersalon Limited Edition - Böker Catalogus


Esquire Maart 2015 Tekst Erik Kuipers / fotografie Denis Koval

 

Safety First

 

Esquire maart 2015

 


Omroep Brabant Radio, 11 december 2014,

Jeroen Jansen live in de uitzending van Omroep Brabant om te spreken over het authentiek scheren.

 


 

Telegraaf TV, 5 december 2014, 

'Mannen onder het mes'

Jeroen Jansen Telegraaf TV

 


 

Dagblad De Telegraaf, 5 december 2014, Tekst Erik Morsink/ Fotografie Jan van Eindhoven

'Barbier van Bladel' gaat de boer op met scheerlessen, Mannen onder het mes.

 

De Telegraaf, Barbier van Bladel

 


 

Content Magazine, December 2014 tekst Sandra Willemen/ Fotografie Tom van Limpt


"Ongekend": Het mes op de keel, onze barbier Jeroen in de picture.

 

Content magazine dec2014 Scheersalon

 


 

 Eindhovens Dagblad 26 november 2014 Tekst Willem Brouwer / foto Kees Martens


"De perfecte start van de dag"; De barbershop van Scheersalon, De Heerensalon, met een artikel in
het Eindhovens Dagblad.

Eindhovens Dagblad 26-11 Scheersalon

 


 

LifestyleXperience November 2014 

 

Scheersalon bij LifestyleXperience op RTL 4.

 

 


Esquire Juni 2014 Tekst Erik Kuipers / fotografie Denis Koval

 

MES? SI! - Voordelen van een open scheermes: het is loeischerp en je hoeft niet te vrezen dat mevrouw Esquire hem gebruikt.

 

Esquire Juni 2014

 


Esquire Maart 2014 Tekst Erik Kuipers / fotografie Denis Koval

 

HOUD JE HOOFD KOEL - De buitenwereld trekt een zware wissel op je aangezicht. Meet jezelf daarom dit ochtendritueel aan.

  • Scheren: Om irritatie te voorkomen, scheer jezelf bij voorkeur om de dag - na het duchen - met een milde zeep en een loeischerp mes, zoals het vertrouwde safety razor. 

- D.R. Harris Windsor scheerzeep -
 

Esquire Maart 2014

 


Esquire September 2013 Tekst Erik Kuipers / fotografie Denis Koval

 

SCHEER JE WEG - Esquire maakt van de dagelijkse scheerbeurt graag een ouderwets ritueel, ook op reis. Het feest dat scheren heet, wil je niet afdoen door broddelwerk met een plastic krabbertje. Als het op de dagelijkse scheerbeurt aankomt, is haastige en goedkope spoed, zelden goed. Opteer daarom voor een kwalitatieve reisuitrusting, bijvoorbeeld van het Duitse Mühle. De set bestaat uit een elegant scheermes, geschikt voor een Gillette Mach 3-mesje en een kwast van dassenhaar, in een hoesje van Florentijns leerwerk. Aardige eigenschap: de sneldrogende kwast kan gedemonteerd worden en de borstelharen kunnen tijdens de reis bewaard worden in het stalen buisje. Na de scheerbeurt levert de klassieke puff van Panama een wolkje aftershave van citrusfruit, tabaksbloesem en specerijen, die de huid verfrist en verzorgt. Scheren was lange tijd niet zo comfortabel en – mits het zich afspeelt in de context van de juiste hotelkamer – tijdloos.

 

Esquire September 2013

 


 

Esquire Juni 2013 Tekst Erik Kuipers / fotografie Denis Koval

 

SAFETY FIRST - Het safety razor systeem werd in 1880 gepatenteerd door twee broers uit New York. Het bestond uit een enkelvoudig, vlijmscherp mes dat werd afgedekt met een metalen beschermkapje. Het betekende destijds een grote verbetering ten opzichte van het barbiersmes, de straight razor, waarvan het gebruik veel oefening vergde en gemakkelijk een ontsierende jaap op de wang opleverde (niet voor niets werd het ook wel de cut-throat razor genoemd). Het mannelijke aangezicht knapte zienderogen op van de nieuwe vinding. Vanaf de eeuwwisseling ( de vorige, niet de laatste) ging het Amerikaanse Gillette de concurrentie aan met de safety razor door de massaproductie van wegwerpmesjes op te starten – waarvan het aantal vernieuwingen inmiddels niet meer te tellen zijn. Terwijl ergonomische handgrepen, speciale coatings en siliconenstrips over elkaar heen buitelden, bleven de ijzersterke principes van het veiligheidsmesje overeind; effectiviteit, duurzaamheid en –voor de man niet onbelangrijk- een tijdloze stijl. (Verkrijgbaar via Scheersalon.nl)

 

Esquire Juni 2013

 


 

 

Men's Health Mei 2013

 

De website scheersalon.nl is gespecialiseerd in high end scheerproducten zoals prachtige scheerkwasten en -messen en geeft tips voor probleemloos nat scheren. Eén van hun aanbevelingen is klassiek scheren met de Safety Razor met losse, dubbelzijdige mesjes en een duurzame houder. De mesjes zijn verkrijgbaar in meerdere varianten, geschikt voor elk huid- en baardtype. Bijkomend voordeel: de vervangmesjes zijn erg voordelig. Op de site tref je ook de betere scheerzepen aan zoals Acca Kappa, Taylor of Old Bond Street, Mühle en Valobra uit Italië. Scheersalon.nl: Sniederslaan 75, 5531 EH Bladel, info@scheersalon.nl, www.scheersalon.nl

 

Men's Health Mei 2013


 

 

Esquire Stijlencyclopedie December 2012

Je kunt natuurlijk een plastieken scheermes aanschaffen, dat je na een paar banale scheerbeurten wegwerpt. Esquire gaat liever een langdurige verbintenis aan met een oud en vertrouwd safety razor.

 

Het safety razor systeem werd in 1880 gepatenteerd en bestaat uit een vlijmscherp mes dat wordt afgedekt door een beschermkapje. Het was een grote verbetering ten opzichte van het enkelvoudige uitklapmes: dat vergde veel oefening en een snee zo was zo toegebracht. Prompt knapte het mannelijke aangezicht zienderogen op.

 

Vanaf 1901 ging Gilette de concurrentie aan door de massaproductie van de bekende wegwerpmessen op te starten. In de ruim honderd jaar die zouden volgen is het aantal vernieuwingen dat het wegwerpmes doormaakte niet te tellen; en terwijl ergonomische handgrepen, verschillende messen en siliconestrips elkaar in rap tempo opvolgden, bleef het bewezen principe van de safety razor overeind: effectief, duurzaam en met een tijdloze stijl.

 

Esquire Stijlencyclopedie December 2012

 


 

 

Veronica Magazine Juli 2012

 

In een wereld waar Don Draper koning is, is scheren met het open mes je van het. Simpel is het niet (You Tube: 'straight razor donnie'), maar een workshop van De Scheersalon in Brabandse Bladel kun je het zelf. Klassiek scheren legt daarnaast aan vrouwen uit hoe ze hun man scheren. www.scheersalon.nl

 

Veronica Magazine Juli 2012

 


 

 

Radio 2 (13 Maart 2012)

 

'Scheerkwasten kwestie' in het programma van Bert Kranenbarg - 'Knooppunt Kranenbarg' Radio 2.

 

Radio 2Knooppunt Kranenbarg


 

 

JFK Juli 2011Goed scheren begint met goede spullen, maar het gaat wat ver om op je vrije dag op zoek te gaan naar de beste scheerkwast. Dat hoeft ook niet meer, want de nieuwe webshop scheersalon.nl heeft alles wat je nodig hebt: van scheerkwasten met verschillende soorten haar (en prijzen van €29,95 tot €399) tot scheermessen in alle mogelijke variaties en exclusieve scheerzepen. Beheers je het scheren nog steeds niet tot de perfectie? Zelfs een workshop behoort tot de mogelijkheden, echt waar.

 

JFK Juli 2011

 


 

 

Winq Juli 2011

 

Ratsj, roetsj, even snel onder de douche een mes over je kin trekken. Veel mannen maken van de dagelijkse scheerbeurt geen ritueel meer. Gebruiken spuitbus schuim van Euroshopper en de aller goedkoopste wegwerpmesjes. En dan klagen dat ze de hele dag met huidirritatie rondlopen. Een luxe scheeruitrusting zorgt voor een goed begin van de dag. Nou is mooi scheerspul niet makkelijk te vinden. Er zijn gespecialiseerde winkels en redelijk geoutilleerde kapperssalons, maar dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. Online winkelen is een goed alternatief. – scheersalon.nl levert mesjes, scheerkwasten en allerlei zeep.

 

Winq Juli 2011Perscontact

 

Jeroen Jansen

Scheersalon

Lange Voren 3

5521DC Eersel

contact@scheersalon.nl

0497-760606