9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

Scheersalon in de MediaLinda.nl stelde onze barbier Jeroen allerlei vragen over scheren, scheermessen en verzorgingsproducten.


 Check de link hieronder! Heb je na het lezen nog vragen over scheren? Je weet ons te vinden ?
 
https://www.linda.nl/lifestyle/scheren-vrouwen-scheermesje-irritatie/Manners – maart 2018

Tekst door Leroy van den Berg in samenwerking met Scheersalon.


Lees: feiten en fabeltjes over de mannenhuid


Manners – Mei 2018 

Tekst door Leroy van den Berg in samenwerking met Scheersalon.


Lees: Voorkom gedoe met scheren dankzij deze 3 tips


Manners – januari 2018 

Tekst door Leroy van den Berg in samenwerking met Scheersalon.


Lees hier: Baard Essentials #1: De voordelen van een scheerkwast


Scheersalon in de media in het Böker magazin

Böker – catalogus 2017

Een stuk tekst over de door ons ontworpen Scheersalon Limited Edition Razor. Het gehele artikel is te vinden op pagina 24.


Download de Böker catalogus.


Esquire – maart 2015 

Tekst: Erik Kuipers

Fotografie: Denis Koval

Safety first!


Omroep Brabant Radio – 11 december 2014

Onze barbier Jeroen live in de uitzending van Omroep Brabant om te spreken over het authentiek scheren.


Telegraaf TV – 5 december 2014

'Mannen onder het mes'


Scheersalon in de media in de Telegraag

De Telegraaf – 5 december 2014

Tekst: Erik Morsink

Fotografie: Jan van Eindhoven


'Barbier van Bladel' gaat de boer op met scheerlessen – mannen onder het mes.
Content Magazine – December 2014 

Tekst: Sandra Willemen

Fotografie: Tom van Limpt


Ongekend – Het mes op de keel.


Onze barbier Jeroen in de picture.


Eindhovens Dagblad – 26 november 2014

Tekst: Willem Brouwer

Foto: Kees Martens


De perfecte start van de dag – de voormalige barbershop van Scheersalon, De Heerensalon, met een artikel in 

het Eindhovens Dagblad. De Heerensalon is nog steeds gevestigd in Bladel met kapper Jip aan het roer.
LifestyleXperience – November 2014 

Scheersalon bij LifestyleXperience op RTL 4.


Esquire – juni 2014 

Tekst: Erik Kuipers

Fotografie: Denis Koval


Mes? Si! – Voordelen van een open scheermes: het is loeischerp en je hoeft niet te vrezen dat mevrouw Esquire hem gebruikt. 


Esquire – maart 2014 

Tekst: Erik Kuipers

Fotografie: Denis Koval

Houd je hoofd koel – de buitenwereld trekt een zware wissel op je aangezicht. Meet jezelf daarom dit ochtendritueel aan.

Scheren: Om irritatie te voorkomen, scheer jezelf bij voorkeur om de dag - na het duchen - met een milde zeep en een loeischerp mes, zoals het vertrouwde safety razor. 


Esquire – September 2013 

Tekst: Erik Kuipers

Fotografie: Denis Koval

Scheer je weg – Esquire maakt van de dagelijkse scheerbeurt graag een ouderwets ritueel, ook op reis. Het feest dat scheren heet, wil je niet afdoen door broddelwerk met een plastic krabbertje. Als het op de dagelijkse scheerbeurt aankomt, is haastige en goedkope spoed, zelden goed. Opteer daarom voor een kwalitatieve reisuitrusting, bijvoorbeeld van het Duitse Mühle. De set bestaat uit een elegant scheermes, geschikt voor een Gillette Mach 3-mesje en een kwast van dassenhaar, in een hoesje van Florentijns leerwerk. Aardige eigenschap: de sneldrogende kwast kan gedemonteerd worden en de borstelharen kunnen tijdens de reis bewaard worden in het stalen buisje. Na de scheerbeurt levert de klassieke puff van Panama een wolkje aftershave van citrusfruit, tabaksbloesem en specerijen, die de huid verfrist en verzorgt. Scheren was lange tijd niet zo comfortabel en – mits het zich afspeelt in de context van de juiste hotelkamer – tijdloos


Esquire – juni 2013 

Tekst: Erik Kuipers

Fotografie: Denis Koval


SAFETY FIRST - Het safety razor systeem werd in 1880 gepatenteerd door twee broers uit New York. Het bestond uit een enkelvoudig, vlijmscherp mes dat werd afgedekt met een metalen beschermkapje. Het betekende destijds een grote verbetering ten opzichte van het barbiersmes, de straight razor, waarvan het gebruik veel oefening vergde en gemakkelijk een ontsierende jaap op de wang opleverde (niet voor niets werd het ook wel de cut-throat razor genoemd). Het mannelijke aangezicht knapte zienderogen op van de nieuwe vinding. Vanaf de eeuwwisseling ( de vorige, niet de laatste) ging het Amerikaanse Gillette de concurrentie aan met de safety razor door de massaproductie van wegwerpmesjes op te starten – waarvan het aantal vernieuwingen inmiddels niet meer te tellen zijn. Terwijl ergonomische handgrepen, speciale coatings en siliconenstrips over elkaar heen buitelden, bleven de ijzersterke principes van het veiligheidsmesje overeind; effectiviteit, duurzaamheid en –voor de man niet onbelangrijk- een tijdloze stijl. (Verkrijgbaar via Scheersalon.nl)


Men's Health – mei 2013

De website scheersalon.nl is gespecialiseerd in high end scheerproducten zoals prachtige scheerkwasten en -messen en geeft tips voor probleemloos nat scheren. Eén van hun aanbevelingen is klassiek scheren met de Safety Razor met losse, dubbelzijdige mesjes en een duurzame houder. De mesjes zijn verkrijgbaar in meerdere varianten, geschikt voor elk huid- en baardtype. Bijkomend voordeel: de vervangmesjes zijn erg voordelig. Op de site tref je ook de betere scheerzepen aan zoals Acca Kappa, Taylor of Old Bond Street, Mühle en Valobra uit Italië. Scheersalon.nl: Sniederslaan 75, 5531 EH Bladel, [email protected], www.scheersalon.nl


Esquire Stijlencyclopedie – december 2012

Je kunt natuurlijk een plastieken scheermes aanschaffen, dat je na een paar banale scheerbeurten wegwerpt. Esquire gaat liever een langdurige verbintenis aan met een oud en vertrouwd safety razor.


Het safety razor systeem werd in 1880 gepatenteerd en bestaat uit een vlijmscherp mes dat wordt afgedekt door een beschermkapje. Het was een grote verbetering ten opzichte van het enkelvoudige uitklapmes: dat vergde veel oefening en een snee zo was zo toegebracht. Prompt knapte het mannelijke aangezicht zienderogen op.


Vanaf 1901 ging Gilette de concurrentie aan door de massaproductie van de bekende wegwerpmessen op te starten. In de ruim honderd jaar die zouden volgen is het aantal vernieuwingen dat het wegwerpmes doormaakte niet te tellen; en terwijl ergonomische handgrepen, verschillende messen en siliconestrips elkaar in rap tempo opvolgden, bleef het bewezen principe van de safety razor overeind: effectief, duurzaam en met een tijdloze stijl.


Veronica Magazine – juli 2012

In een wereld waar Don Draper koning is, is scheren met het open mes je van het. Simpel is het niet (You Tube: 'straight razor donnie'), maar een workshop van De Scheersalon in het Brabantse Bladel kun je het zelf. Klassiek scheren legt daarnaast aan vrouwen uit hoe ze hun man scheren. www.scheersalon.nl


Scheersalon in de media bij Radio 2

NPO Radio 2 – 13 maart 2012

'Scheerkwastenkwestie' in het programma van Bert Kranenbarg - 'Knooppunt Kranenbarg' Radio 2.


JFK – juli 2011

Goed scheren begint met goede spullen, maar het gaat wat ver om op je vrije dag op zoek te gaan naar de beste scheerkwast. Dat hoeft ook niet meer, want de nieuwe webshop scheersalon.nl heeft alles wat je nodig hebt: van scheerkwasten met verschillende soorten haar (en prijzen van €29,95 tot €399) tot scheermessen in alle mogelijke variaties en exclusieve scheerzepen. Beheers je het scheren nog steeds niet tot de perfectie? Zelfs een workshop behoort tot de mogelijkheden, echt waar.


Winq – juli 2011

Ratsj, roetsj, even snel onder de douche een mes over je kin trekken. Veel mannen maken van de dagelijkse scheerbeurt geen ritueel meer. Gebruiken spuitbus schuim van Euroshopper en de aller goedkoopste wegwerpmesjes. En dan klagen dat ze de hele dag met huidirritatie rondlopen. Een luxe scheeruitrusting zorgt voor een goed begin van de dag. Nou is mooi scheerspul niet makkelijk te vinden. Er zijn gespecialiseerde winkels en redelijk geoutilleerde kapperssalons, maar dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. Online winkelen is een goed alternatief. – scheersalon.nl levert mesjes, scheerkwasten en allerlei zeep