9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

Scheersalon kiest voor duurzaam


Bij Scheersalon vinden wij duurzaamheid ontzettend belangrijk. Dat zie je bijvoorbeeld terug in onze producten: wij kiezen voor producten die op duurzame wijze geproduceerd zijn, die gebruik maken van zo veel mogelijk natuurlijke bestanddelen, en we kiezen voor duurzame alternatieven zoals de safety razor. Daarnaast proberen wij ook in andere aspecten van ons bedrijf duurzaamheid na te streven, zoals bij het verzenden en verpakken van producten. Hier lees je daar meer over.

Efficiënter verzenden


Wanneer wij jouw bestelling verzenden proberen wij het formaat van de verpakking zo optimaal mogelijk te gebruiken. Hoe beter de doos past, hoe minder opvulmateriaal we hoeven te gebruiken. Er is namelijk één element dat in bijna elke verpakking zit, en dat is lucht. Dat is zonde voor jou, zonde voor ons, voor de verzendmaatschappij, en zonde voor het milieu. Daarom denken wij daar bewust over na. 

Goed recyclebaar 


Wij dragen zorg voor de duurzaamheid van onze opvulmaterialen. Zo gebruiken wij zo veel mogelijk plastic luchtkussentjes in plaats van schuimpjes om de veilige verzending van jouw producten zo veel mogelijk te garanderen. Bij grotere zendingen kiezen we vaak voor (hergebruikt) papier als opvulmateriaal. Helaas is papier geen geschikt middel om bepaalde producten (denk aan glazen parfumflesjes) veilig te kunnen verzenden.

Wij hebben bijvoorbeeld voor deze plastic zakjes gekozen vanwege hun recyclebare samenstelling. Het gebruik van plastic zakjes heeft een grote bijdrage geleverd in minimaliseren van de ecologische impact. Deze zakjes worden gemaakt van HDPE-kunststof, een plastic dat uitstekend recyclebaar is en waarbij geen schadelijke stoffen vrijkomen. We proberen hier voor al onze materialen rekening mee te houden. 

Blijven verbeteren


Wij zijn ons ervan bewust dat het altijd beter kan. Daarom blijven wij kritisch kijken naar onze ecologische voetafdruk – van de producten in onze winkel tot aan onze verzendmethodes en de vulmaterialen die we daarbij gebruiken. Geen plastic gebruiken is nog altijd beter dan het wel gebruiken, maar wij zijn van mening dat recyclebaar plastic het beste alternatief is. Wij blijven actief op zoek naar verbeteringen op het gebied van veilig en ecologisch verzenden. Het kan altijd beter. Samen werken we aan een beter milieu. Doe jij ook mee?