9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Scheersalon informatie - Travel tips - sfeer man op boot

Verzorgingstips voor op vakantie

Het vakantieseizoen is eindelijk gearriveerd en het is tijd om even heerlijk te gaan genieten! Tijdens je vakantie hebben jouw baard en huid echter ook nog steeds behoefte aan aandacht en verzorging. Hoe kun je dat eenvoudig bewerkstelligen? Hoe neem je je scheerspullen mee als je beperkte kofferruimte hebt? En wat mag er wel en niet mee in je handbagage? Hier lees je het antwoord op al deze vragen – en meer.

• Travel tips
• Scheertips voor op reis
• Hoe onderhoud ik mijn baard tijdens mijn vakantie?
• Hoe onderhoud ik mijn vakantiebaard?
• Hoe onderhoud ik mijn huid op vakantie?

Scheersalon informatie -  Travel tips
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Scheersalon informatie - Travel tips - sfeer adventure

Travel tips

Reizen is genieten. Lekker even weg, met enkele de hoognodige spullen mee in je koffer. Het is lastig om je hele collectie scheermateriaal mee te nemen, maar je hoeft niet te vrezen dat je concessies hoeft te doen aan jouw authentieke scheerbeurt. Als je weet wat je allemaal mee mag nemen, en wat voor handige travel producten er zijn, kun je ook op reis genieten van jouw relaxte scheerbeurt.

Wat mag ik mee in mijn handbagage?

De regels voor handbagage zijn (volledig terecht) bijzonder streng. Voor de authentieke natscheerder kunnen deze regels wellicht een probleem opleveren wanneer je bijvoorbeeld geen of weinig ruimbagage ter beschikking hebt. Wat mag wel en wat mag niet mee? We vroegen het aan KLM.

“Er zijn een paar voorwerpen die niet in de handbagage en/of in de ruimbagage mee mogen of slechts gelimiteerd mee mogen. Alleen open scheermessen mogen niet mee in de handbagage. Veiligheids- of wegwerpscheermessen waarbij de mesjes in een houder zitten zijn wel toegestaan. Een elektrisch scheerapparaat, zeep in vaste vorm en vloeibare zeep van maximaal 150 ml zijn ook toegestaan. Losse scheermesjes mogen niet los mee. Ook niet in hun originele verpakking. Weet wel dat de beveiliging op de luchthaven altijd het laatste woord heeft over wat er wel en niet mee mag.”

Scheer je met een open scheermes? Die zal dus in je ruimbagage moeten, evenals de losse scheermesjes van je safety razor. Je mag er wel eentje meenemen in de scheerkop. Maar let dus wel: wanneer het vliegveldpersoneel oordeelt dat iets niet mee aan boord mag, dan heb jij als reiziger pech. Onze tip? Beter safe than sorry – neem je safety razor leeg mee en koop in het land van bestemming een los scheermesje.

Scheersalon informatie -  Travel tips
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Scheersalon informatie - Travel tips - wat mag mee in de handbagage?
Scheersalon informatie - Travel tips - formaat producten in handbagage

Wat zijn de beste travel producten? 

Je kent het wel. Je gaat op vakantie en je koffer zit binnen no-time bómvol. Maar je moet er al je scheerspullen nog bij doen! Gelukkig bestaan er meedenkende merken die weten dat je in vakantietijd elke vierkante centimeter kofferruimte kunt gebruiken. Je kunt sowieso al je scheerspullen die niet mee mogen in je handbagage onderbrengen in je ruimbagage. Maar met schaarse ruimte is dat niet altijd ideaal. Speciaal daarvoor hebben wij ons assortiment travel-artikelen eens goed herzien. Neem een kijkje bij bijvoorbeeld scheerzeep in travel formaat, handzame scheermessen (ook voor cartridge-systemen), haarverzorging, en meer.

Scheersalon informatie -  Travel tips
Wat vindt onze Jeroen van dit product?

Scheertips voor op reis

Oké, nu weet je waarmee je kunt werken. De volgende stap is dat materiaal toepassen op jouw vakantiebestemming. Wat zijn allemaal dingen om rekening mee te houden tijdens je reis?

Hoe scheer je makkelijk en snel?

Tijdens je vakantie wil je je gewoon snel, makkelijk en comfortabel scheren. Door talkpoeder te gebruiken gaat met name dat laatste alvast een heel stuk beter. Talkpoeder neemt vocht, olie en vetten op, zodat je je makkelijker kunt scheren met een bezwete huid. Ook na een scheerbeurt geeft talk een heerlijk fris gevoel.

Welke scheerkwast neem ik mee?

Ga je toch voor het ultieme scheergevoel tijdens jouw vakantie en wil je wel graag een scheerkwast gebruiken? Kies dan voor een scheerkwast met fibre-haar. Fibre haar heeft namelijk als voordeel dat het veel sneller droogt dan dashaar en het is minder gevoelig mocht je de scheerkwast toch een keer vochtig op moeten bergen. Daarom vind je onze collectie travel scheerkwasten ook alleen met silvertip fibre dashaar.

Hoe scheer je je zonder scheerkwast?

Wellicht heb je op vakantie geen tijd, zin of ruimte om een scheerzeep aan te maken. Maar wist je trouwens dat je je scheerkwast niet mee hoeft te nemen op vakantie? Je kunt jezelf brushless scheren door gebruik te maken van scheergel of schuim of meer comfortabel, een brushless scheercrème. Gemakkelijk met je handen aan te brengen zonder gebruik te hoeven maken van een scheerkwast. 

Hoe blijf je koel tijdens het scheren?

Hoe warmer het is, hoe frisser je je wilt voelen. Daar kun je ook bij je scheerbeurt al rekening mee houden. Proraso Original scheerzeep gebruikt noten van eucalyptus en menthol voor een langdurig fris gevoel. Hiervan zijn ook reisverpakkingen beschikbaar. Of neem een kijkje bij de Acca Kappa Barber Collection. Let op: deze verfrissende scheerzepen zijn mogelijk minder geschikt voor de gevoelige huid!

In het geval dat je een gevoelige huid hebt, kun je een scheerzeep gebruiken met de etherische oliën van frisse en verkwikkende citrus voor een fris gevoel. Sowieso is het goed om tijdens de zomerperiode geen al te zware geur te gebruiken. Kies voor een frisse, geraffineerde en subtiele geur. Niet al te zoet, niet al te aanwezig. Ook kun je nooit de fout in gaan met talkpoeder: absorbeert vocht en vetten, en biedt verfrissing vóór, tijdens en na het scheren.

Wat zijn de meest frisse scheerzepen?

Niets is zo verfrissend als een frisse scheerzeep. Zeker wanneer een warm oord jouw vakantiebestemming is, is een frisse scheerzeep een onmisbare reisgezel waar je tijdens en na het scheren profijt van hebt. Dit zijn onze favorieten.

• Eucalyptus is een verfrissend ingrediënt. Probeer eens een scheerzeep op basis van eucalyptus – zoals Proraso Original
• Ook menthol is heerlijk verkoelend – bijvoorbeeld de Acca Kappa Barber Collection, Peppermint van Taylor of Old Bond Street of ervaar met de Snake Bite een explosieve verfrissing tijdens en na de scheerbeurt dankzij een mega concentratie menthol.
• Ervaar de verkoeling van 
Antica Barberia Balsamic.
• Citrus biedt een fruitige en frisse vorm van verkoeling. Citrus is een veel voorkomend ingrediënt in scheerzepen, dus de keuze is reuze: denk aan merken als Edwin JaggerMondialTaylor of Old Bond Street en D.R. Harris.
• Wist je dat cederhout ook verrassend verfrissend is? Kijk eens naar Cedarwood & Clarysage scheercrème van St James of London, in handige tube of luxe pot, of de scheercrème van Taylor of Old Bond Street.
• Nu we het toch over Taylor of Old Bond Street hebben: ook fruit is fris. Bekijk hun Grapefruit scheercrèmes eens! Een beetje vreemd, maar wel lekker.
• Meer fruit? Wacht dat je van sinaasappel?
• Beperkte ruimte in de toilettas? ProrasoTaylor of Old Bond Street en Acca Kappa hebben enkele compacte reisproducten.
• De shaving bowls van Mondial zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn erg handzaam en fris bovendien.
• Sandalwood – vaak een zware, houtachtige geur. Maar heerlijk fris wanneer dit gecombineerd wordt met bergamot!
• Wist je dat ook de Barbershop Scent eigenlijk heel verfrissend is?

Scheersalon informatie -  Travel tips
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Scheersalon informatie - Travel tips - verzorgingsproducten Antica Barberia

Hoe onderhoud ik mijn baard tijdens mijn vakantie?

Heb je een baard? Ook op vakantie zullen je die moeten onderhouden. Hier lees je hoe je dat eenvoudig doet.

Kan ik mijn baard met haarshampoo wassen?

Je hoofdhuid is vaak vetter dan de huid in je gezicht. Een haarshampoo zal om deze reden niet de juiste pH-waarde bezitten om jouw gezichtshuid op de juiste wijze te beschermen. Haarshampoo wil je huid ontvetten; voor je hoofdhuid geen probleem, maar voor je gezicht wel. Je gezichtshuid wordt zo vatbaarder voor bacteriën en gaat extra talg produceren om het ontvetten te compenseren. Het resultaat? Verstopte poriën, een droge kriebelende huid, en haren die onhandelbaar zijn.

Je kunt wel raden dat niet alleen de huid, maar ook de haren verschillen. De vorm van haarfollikels in je gezicht is grilliger. Hierdoor zijn je haren dikker, steviger, krullen ze meer, en zijn ze niet allemaal even dik. Om deze reden hebben fixatie- en verzorgingsproducten voor hoofdhaar niet het gewenste effect op je baardharen.

Welke baardverzorging moet ik gebruiken?

Uiteraard baardshampoo, zoals we je al verteld hebben. Dan heb je ook baardolie: de perfecte mix van natuurlijke oliën en verzorgende ingrediënten. Ideaal voor de dagelijkse verzorging van je baard en de onderliggende huid. Perfect te gebruiken samen met een baardborstel, want regelmatig borstelen of kammen is ook aan te raden. Baardbalsem verzacht en verzorgt je baardharen tijdens de groei en verfrist en hydrateert de huid. De baardharen zijn beter te modelleren en de baard krijgt een mooie natuurlijke glans. Ook bestrijd je hiermee de jeuk die gepaard gaat met de prille baard.

Welke baardproducten zijn er nog meer?

Baardolie is de perfecte mix van natuurlijke oliën en verzorgende ingrediënten: ideaal voor de dagelijkse verzorging van je baard en de onderliggende huid. Perfect te gebruiken samen met een baardborstel, want regelmatig borstelen of kammen is ook aan te raden. Baardbalsem verzacht en verzorgt je baardharen tijdens de groei en verfrist en hydrateert de huid. De baardharen zijn beter te modelleren en de baard krijgt een mooie natuurlijke glans. Ook bestrijd je hiermee de jeuk die gepaard gaat met de prille baard.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Gebruik minder warm water – te warm water droogt je huid uit en verwijdert de natuurlijke bescherming van je gezicht. Kies daarom op de mengkraan voor een koelere setting, of beter nog, gebruik speciale verzorgende reinigingsproducten voor de mannenhuid.
• Hydrateer je gezichtshuid – het is belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. Idealiter produceren de vetklieren jouw natuurlijke beschermlaag die je gezicht soepel en vochtig houdt. Wanneer deze natuurlijke beschermlaag bij jou niet voldoende geproduceerd wordt, kun je het beste een verzorgingsproduct gebruiken.

Scheersalon informatie -  Travel tips
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Scheersalon informatie - Travel tips - sfeer man adventure

Hoe onderhoud ik mijn vakantiebaard?

Je zult je baard ook op vakantie moeten onderhouden om hem in topconditie te houden en om geen ongemakken zoals jeuk en irritaties te ervaren.

Hoe was ik mijn baard?

Je baard moet je regelmatig wassen, maar gebruik daarbij geen warm water! Warm water is namelijk schadelijk voor je gezichtshuid. Te warm water droogt je huid uit en verwijdert de natuurlijke bescherming van je gezicht. Gebruik minder warm water en speciale reinigingsproducten voor je gezicht. Ook is het belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. In de ideale situatie produceren de vetklieren jouw natuurlijke beschermlaag die je gezicht soepel en vochtig houdt. Wanneer deze natuurlijke beschermlaag bij jou niet voldoende geproduceerd wordt, adviseren we je een verzorgingsproduct te gebruiken.

Welke producten gebruik ik voor mijn baard?

Met de volgende producten blijft jouw baard ook op reis in topconditie en zul je ook geen ongemakken zoals jeuk of irritaties ervaren.

Gebruik een baardshampoo – speciaal ontwikkelde shampoo voor de milde reiniging en verzorging van de baard en snor. Het voorkomt uitdroging en irritatie van de huid.
Gebruik een baardolie – olie die diep doordringt in je baard en huid. Een olie die je baardharen verzacht, verzorgt en voorkomt dat je huid uitdroogt waardoor je jeuk krijgt. Er zijn veel goede baardoliën op de markt, kies jouw favoriet. Ook een baardbalsem kan dan helpen.
Gebruik een baardborstel – ontwart je baardharen en verwijdert losse huidschilfers. Huidtalg en -oliën worden van aanzet tot punt verdeeld. Ideaal voor een mooie, gezonde en verzorgde baard en huid.

Wat kan ik doen tegen jeuk?

Door het scheren worden je baardharen onder een bepaalde hoek afgesneden. Hierdoor worden de uiteinden van je baardharen scherp. Wanneer die haren langer worden gaan ze terug krullen en prikken en irriteren ze je huid met die scherpe randjes. Géén fijne fase, maar het is een probleem van een tijdelijke aard. Op termijn worden de uiteinden van de baardharen minder scherp en verdwijnt het probleem – gewoonlijk na zo’n 2 à 3 weken – als vanzelf. Maar dat is dus een kwestie van even doorzetten. Jeukt je huid na 3 weken nog steeds? Dan is vaak een droge of geïrriteerde huid de oorzaak van het ongemak. De remedie? Gebruik dagelijks een verzorgende baardolie of baardbalsem en gebruik regelmatig de baardborstel. Of gebruik dan een frisse baardolie om de jeuk tegen te gaan, zoals Antica Barberia Original of Proraso Azur Lime.

Wat zijn de baardtrends voor dit jaar?

Eerder leek de lengte van een baard belangrijk. Dat is niet meer zo. Nu is de gekozen vormgeving het zwaarstwegende criterium. Het codewoord? ‘Verzorgd’. Ben je onzeker over welke baard bij jou het beste tot zijn recht komt? De vakkundige barbier helpt jou om de gewenste baardvorm te realiseren, of in ieder geval van tips te voorzien. Strak geschoren vormen en contourlijnen zijn helemaal in op dit moment.

Scheersalon informatie -  Travel tips
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Scheersalon informatie - Travel tips - Verzorgingsproducten Proraso

Hoe onderhoud ik mijn huid op vakantie?

Ook jouw huid moet de aandacht krijgen die het verdient. Onderstaande tips zijn zeker in warmere periodes van toepassing.

Wat doe ik tegen jeuk?

Jeuk is vaak het resultaat van dode huidcellen – een doodnormaal verschijnsel, maar vervelend wanneer ze zich ophopen. Vaak het resultaat van een kleine afwijking op een gezonde huidregulering – doodnormaal, maar ook vervelend. Dode huidcellen kunnen namelijk zorgen voor jeuk of een trekkerig gevoel. Tijdens het scheren kunnen huidcel-ophopingen leiden tot ingegroeide baardharen. Door te scrubben verwijder je ze van je huid en maak je dus als het ware plaats voor jouw nieuwe huidcellen. Geef ook op reis jouw huid wat aandacht, bijvoorbeeld met een douchegel.

Hoe voorkom ik uitdroging?

Een manier om dode huidcellen te voorkomen is door je huid (en lichaam) te hydrateren. Uitdroging kan met warm weer leiden tot een huid die minder goed beschermd is tegen UV-straling en warmte. Door gebruik te maken van een moisturizer blijft jouw huid gehydrateerd en daarmee klaar voor warmer weer. Voldoende water drinken is ook geen overbodige luxe. En vergeet je gezichtshuid niet!

Hoe bescherm ik mijn kale hoofdhuid?

Kaal zijn: voor de één een spontaan gevolg van verminderende haardichtheid, voor de ander een bewuste keuze. Zeker met bijvoorbeeld een sprekende baard is kaal het nieuwe hip. Maar zeker als het weer warmer wordt buiten en de zon feller schijnt moet je die waardevolle ontblote hoofdhuid goed beschermen. Gelukkig is de oplossing binnen handbereik: de Daily Use Lotion van Dr. Bald beschermt en hydrateert namelijk jouw hoofdhuid. Op zoek naar nog meer verzorging voor een kale bol? Dan kunnen we je ook de Shower Shampoo van Dr. Bald van harte aanbevelen. Ben je er wel van bewust dat op de warmere zonnige dagen extra bescherming geboden is.

Welke vitamines heeft mijn huid nodig?

Vitamine E beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine E bereikt dankzij jouw talgklieren je buitenste huidlagen en kan zo effectief dienstdoen als barrière tegen schadelijke invloeden, zoals UV-straling. Hierdoor wordt vitamine E ook wel een antioxidant genoemd. Bij Scheersalon hebben we diverse producten die vitamine E bevatten. Ook vitamine C is bevorderlijk voor je huid; de combinatie E+C is dus helemaal super!

Is zonnebrandcrème onbeperkt houdbaar?

Het effect van zonnebrandcrème dit jaar is niet wat het vorig seizoen was. Zonnebrand heeft een houdbaarheidsdatum en dat is niet voor niets. Check ook bij andere producten die je gebruikt of er een houdbaarheidsdatum op staat. Het zou zonde zijn als je jezelf beschermd waant terwijl dat niet zo is.

Scheersalon informatie -  Travel tips
Wat vindt onze Jeroen van dit product?