22-09-2017

22-09-2017-Scherpen-web

De Heilige Graal voor jouw Excalibur

Met Ardennes Coticule slijpstenen weet je pas écht wat scherp is

Een scheermes dat altijd scherp blijft is net zo fabelachtig als het zwaard Excalibur of de Heilige Graal. De mesjes van een safety razor of shavette kun je vervangen, maar andere de Heilige Graal als het gaat om het aanscherpen van jouw scheermes tot een ware Excalibur.

Steen van Vielsalm

Het Waalse bedrijf Ardennes is gespecialiseerd in het vervaardigen van slijpstenen uit Coticule, een in 480 miljoen jaar natuurlijk gevormde wetsteen die ook wel de Steen van Vielsalm genoemd wordt. Klinkt episch, nietwaar? Vonden wij ook. Het is niet voor niets dat deze slijpstenen juist van deze wetsteen gemaakt wordt. 

De productie van deze slijpstenen is volledig ambachtelijk. Het resultaat is daarom, na minutieus en vakkundig werk, een slijpsteen die 100% uniek vervaardigd is. Het unieke aan de Ardennes Coticule zijn de granaten die opgesloten zitten in dit oude sedimentgesteente. Het is de bijzondere vorm van deze harde granaten – rond, met afgevlakte zijden als een lederen voetbal - die de Coticule deze bijzonder eigenschappen geeft.

Duizend bommen en granaten!

Goed, granaten dus. Een gesteente, keihard bovendien. Dit zorgt ervoor dat je met een Coticule-slijpsteen ieder type staal kunt slijpen. Door de natuurlijk afgevlakte vorm van de granaten polijsten zij je scheermes. Het resultaat? Een verfijnd geslepen snede, zonder schrammen of bramen, in een handomdraai. Volgens de overleveringen stuurden de Romeinen zo’n 200.000 slaven de Ardenner steengroeven in om Coticule te houwen. Julius Caesar en consorten zagen in dat er nergens ter wereld een betere manier was om hun wapenarsenaal vlijmscherp te houden.  

Dat is allemaal leuk een aardig, de duim omhoog van het Romeinse rijk enzo, maar wat heb je aan een scheermes dat er mooi uitziet nadat je het vlug geslepen hebt? Welnu, dat is een scheerbeurt die vele malen comfortabeler is dan met een bot of een slecht geslepen mes. Een scheermes geslepen met de Ardennes Coticule-slijpsteen beschadigt de huid niet tijdens het scheren. Ook is je huid na het scheren zacht en vrij van irritaties. Hierdoor biedt een met Coticule geslepen scheermes comfort tijdens en na het scheren.

Slijp je slag

Bij ons in het assortiment vind je de Coticule Standaard slijpsteen, verlijmd op een stuk leisteen voor stevigheid, en tevens een BBW-variant (Belgische Blauwe wetsteen). Beiden worden geleverd met een houten bewaardoos en een zogenaamd slurry-steentje om het slijpsel aan te maken. Neem een kijkje en breng jouw scheermes op gelijke voet met Excalibur. Als je wilt weten hoe je het beste jouw scheermes kunt slijpen, meld je dan aan voor de scheercursus van onze eigen wapenmeester / barbier om de fijne kneepjes van dit vak te leren.

 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Hoofd scheren

Of je nu weinig haar hebt en je kaalheid omarmt of omdat je het gewoon stoer vindt, het scheren van je hoofd is een persoonlijke keuze die al door veel mensen met tevredenheid is gemaakt. Je hoofd kaalscheren doe je zo! Lees verder >

Scheermes handbagage

Ontdek wat wel en niet mee mag in je handbagage als het gaat om scheermessen en andere scheerbenodigdheden. Zo zorg je ervoor dat je jezelf ook op jouw reisbestemming comfortabel glad kunt blijven scheren!