9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

20-10-2017

20-10-2017-Groot_onderhoud_safety_razor-web

Geef jouw scheermes een grote beurt

Periodiek onderhoud voor safety razors

Je brengt je auto ieder jaar naar de garage voor een grote beurt. Het is immers een kostbaar apparaat dat door dagelijks gebruik slijtage kan oplopen. Om die redenen is het ook raadzaam om hetzelfde te doen met je scheermes. Lees verder om te zien of jouw materiaal al een APK’tje kan gebruiken!

Eigenlijk is onderhoud al een van de normaalste zaken van de wereld. Je doet het bijna iedere dag! Douchen? Onderhoud. Stofzuigen? Onderhoud. Scheren? Ook onderhoud! Het afspoelen van je scheermes na het scheren is ook een vorm van onderhoud, wat nodig is om jouw scheermateriaal in tip-top conditie te houden. Toch kun je met je vaste schoonmaakritueel niet álles ondervangen. Daarom is het raadzaam om naar eigen inzicht je scheermes te reinigen.

Periodiek onderhoud van je scheermes

Wanneer is het nodig?
Als je merkt dat je meer weerstand dan normaal ervaart wanneer je de topplaat vastdraait, of wanneer deze haperend of niet volledig dicht gaat. Daarnaast is een vetlaag op het scheermes een goede graadmeter. Dit kun je testen door er met je nagel overheen te gaan.

Hoe komt het?
Tijdens het scheren hopen zeepresten, haren en vetten zich op op het scheermes. Zelfs als je dit dagelijks schoonspoelt na je scheerbeurt kun je niet voorkomen dat er zich op den duur minuscule restjes ophopen.   

Waarom is het nodig?
Als je te lang door blijft gaan zonder een grondige reinigingsbeurt kun Je bij een two- of three-part safety razor de schroefdraad kapot draaien. Bij een vlindersysteem kan het mechanisme zwaarder en ongelijk gaan reageren, waardoor het mogelijk niet symmetrisch sluit.

Wat doe je eraan?
Maak een sopje met lauwwarm water en een beetje afwasmiddel. Reinig hierin je safety razor met behulp van een oude tandenborstel. Gebruik een wattenstaafje voor de binnenzijde van het handvat van je scheermes. Vul daarna een mok met warm water en witte wijnazijn in een 9:1 verhouding. Laat hier je scheermes maximaal 20 minuten in staan zodat de vloeistof in kan werken. Het kan ook korter: gebruik na een tijdje een tandenborstel om de onderdelen te reinigen. Wij raden dit aan: te lange blootstelling kan schade veroorzaken. Zorg daarom dat handvatten van hout niet ondergedompeld zijn. Spoel tot slot je scheermes na met water en hij kan er weer tegenaan!

Let op: Scheersalon heeft ook safety razors en andere hardware in de collectie met een zogenaamde satin chrome coating. Deze coating heeft de eigenschap zijn hechting te verliezen wanneer deze ondergedompeld wordt in een sterke azijn-concentratie. Om die reden moet de concentratie verlaagd worden tot 4-5% (20:1) en de blootstelling verminderd worden tot tot 6-7 minuten.

Liever voorkomen dan genezen

We willen je niet bang maken, maar wanneer je te lang door scheert met een vies scheermes, kun je schade aanrichten die niet meer te herstellen is. Maak alles na gebruik dus goed schoon (en droog!) en geef alles op z’n tijd een APK-beurt. Want voorkomen is écht beter dan genezen. 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!