9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden

29-08-2023

Baardlijn (baardcontouren) stappenplan header-web

Hét stappenplan voor een strakke baardlijn – vol praktische tips en technieken

Je baard is jouw trotse bezit. Hij geeft je de uitstraling die je ambieert en is een belangrijk onderdeel van jouw look. Samen met jouw barbier heb je het baardmodel gekozen dat optimaal bij jouw gezichtsvorm past. Hij scheerde de baardlijn, ook wel de contouren van je baard, met een barbermes super-strak. Supergaaf, maar hoe krijg jij hetzelfde resultaat?

Het antwoord moet zijn; met behulp van een transparante scheergel of scheerolie.

Stappenplan, tips en technieken voor het scheren van je baardcontouren

Het gebruik van een transparante scheergel of scheerolie is een superhandige en praktische tip, maar hoe ga je nu precies te werk? Welke stappen moet je ondernemen om die strakke baardcontouren of baardlijnen te krijgen? Je leest het allemaal in ons barbier-goedgekeurde stappenplan!

Stap 1: Reinig je baard en de te scheren huid

Een vervuilde baard is lastig modeleren en bewerken. Het scheren doe je natuurlijk op een schone huid – zo voorkom je scheerirritatie en het ontstaan van ontstekingen nadien. Was je baard en gezichtshuid met comfortabel warm water en een baardshampoo – de ideale voorbereiding. Baardharen zijn anders van structuur dan je hoofdharen. Ook jouw gezichtshuid wordt gelukkig van een afgestemd product omdat deze qua zuurgraad en gevoeligheid afwijkt van je hoofd- en lichaamshuid. Een schone goed voorbereide huid en baard maakt het modeleren en bewerken van je baard’ een stuk eenvoudiger.

Stap 2: Borstelen

Ontwar en breng je (vochtige) baard in model met een baardborstel. Zo heb je optimaal zicht op de huidige situatie om te bepalen waar de contouren of baardlijn in de hals en op de wang geplaatst moeten worden. Door het borstelen van de baardharen kun je – met name in de hals – de meest strakke contourlijnen creëren.

Stap 3: Transparante scheergel, -olie of -crème aanbrengen

Breng de benodigde transparante scheergel, -olie of -crème aan op je handen. Masseer met je handen het baardverzachtende, huidbeschermende en scheermes-geleidende verzorgingsproduct stevig in op de te scheren – licht vochtige – huid en baardcontouren. Het ingemasseerde transparante scheerproduct geeft je meer zicht op de huid. Ook zie je duidelijk de eerder geplaatste contourlijnen die je bij wilt werken. Met deze scheerproducten als preparatie op een goed scheerresultaat, creëer je de ideale scheersituatie voor strakke baardcontouren op de juist positie.

Stap 4: Een strakke baardlijn scheren

Gebruik een barbermes, shavette of safety razor om de baardcontouren ‘strak te zetten’.

De nek/hals

In de hals betekent dit dat je het gekozen scheermes op gewenste positie plaats, daar waar de contourlijn moet komen. Scheer nu in een diagonaal slidende beweging, weg van deze contourlijn. Het meest strakke resultaat behaal je wanneer je start met een zeer kort, sterk diagonale scheerbeweging. Om scheerwondjes te voorkomen gaat deze slidende beweging altijd richting de kop van het barbermes of shavette.

De wang/snor

De contouren op je wang en snor krijg je het meest strak wanneer je van hoger op de wang richting de baardlijn scheert. Scheer nu in een diagonaal slidende beweging, richting deze contourlijn. Het meest strakke resultaat behaal je wanneer ter hoogte van de gewenste contourlijn eindigt met een zeer kort, sterk diagonale scheerbeweging. Ook hier geldt; deze slidende beweging verloopt altijd richting de kop van het barbermes of shavette.

Check voor de scheertechniek om strakke contouren te maken ook de onderstaande video.

Stap 5: Verzorgende nabehandeling

Na het scheren, spoel je je gezicht en baard met koud water af. Dit sluit de poriën en kalmeert de huid. Daarna breng je een aftershave op de geschoren huid aan om deze te hydrateren, verkoelen en eventuele scheerirritatie te verminderen.

Stap 6: Baardverzorging

Jouw baard en de onderliggende huid is, om gezond te blijven, gebaad bij een optimale verzorging. Gebruik daarom een voedende en desinfecterende baardolie om de baard en onderliggende huid optimaal te hydrateren en beschermen. Een meer fixerende baardbalsem of baardwax helpt je om jouw baard, naast het te verzorgen, ook te stylen en fixeren.Gebruik een baardborstel of -kam om de baardolie of baardbalsem van huid tot haarpunt te verdelen en je baard(je) weer in model te brengen. Mogelijk ontdek je tijdens het borstelen nog een vergeten haartje wat de strakke contourlijn verstoort. In deze fase kun je deze storende factor nog prima, even met het scheermes ‘wegtikken’.

Tip! Wacht niet te lang met het bijwerken van jouw baardcontouren

Wanneer de lijnen, gekozen door jouw barbier, niet meer zichtbaar zijn moet je zelf de positie en vorm van jouw contourlijnen kiezen. Dat maakt het nét weer wat lastiger om dat ultieme resultaat voor die strakke uitstraling te reproduceren. Kun je nog wat meer informatie of advies over baardlijnen gebruiken? Neem contact op met een van onze ervaren adviseurs, wij helpen je graag!

RECENTE ARTIKELEN


Filter