9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

23-02-2018

1519373143_scheren-onder-de-douche

Scheren onder de douche

Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben

De hedendaagse samenleving is vaak gehaast. We maken lange werkdagen en proberen onze tijd zo efficiënt mogelijk te benutten: we facebooken tijdens de grote boodschap en we bellen in de auto. Maar of dat wel zo verstandig is? Een trend die in opkomst is, is scheren onder de douche. We zijn hier geen voorstander van, maar Scheersalon zou Scheersalon niet zijn als we toch niet wat handige tips voor je zouden hebben.

Time management

Van de ene kant begrijpen we het wel, scheren onder de douche. Je bespaart er tijd mee als je twee handelingen tegelijkertijd kunt uitvoeren. Je komt zo fris én geschoren onder de douche vandaan. De stoom van een douche heeft bovendien een positief effect: het verzacht je baardharen, en je poriën openen zich. Maar dat doet scheerschuim ook – en als je doucht voordat je gaat scheren, in plaats van tijdens, ondervindt je ook de positieve werking van de stoom op je scheerbeurt. De tijd die je wint weegt in ons opzicht niet op tegen de nadelen: een minder strak resultaat en een verhoogde kans op wondjes.

Desalniettemin houden we ons aan ons woord. Hier volgen wat handige scheertips voor zij die onder de douche het scheermes ter hand nemen.

Gebruik een scrub

Komt deze tip je bekend voor? Dat klopt! We hebben al eens het belang van scrubben onderschreven en dat doen we nu weer, maar dan in een andere context. Scrubben is een belangrijk wapen in de strijd tegen een droge huid. Scrubben verjongt en versoepelt de huid. Ook als voorbereiding op je scheerbeurt onder de douche is scrubben je beste vriend. Het verwijdert dode huidcellen en haalt verontreiniging grondig wel. Hierdoor komen de baardharen ongehinderd meer rechtstandig uit de huid. Perfect voor een glad scheerresultaat. Gebruik voor je gezicht een speciale scrub. Vaak scrub je hiermee zelfs ingegroeide baardharen los. Als we een tip mogen geven - de facial scrub van Gentlemen’s Tonic is hiervoor ideaal. Je kunt hiermee je gezichtshuid voorbereiden op het scheren. Gebruik voor de rest van je lichaam de twee-in 1 douchegel / scrub van St. james of London en bemerk het verschil met een gewone douchegel.

Douchegel St. James of London

Gebruik een goed en scherp scheermes

Met een Fiat Panda mag je niet verwachten dat Max Verstappen het tegen je aflegt in zijn bolide. Als je je gaat scheren mag je dus ook niet van ondermaats materiaal verwachten dat je daarmee de beste resultaten haalt. Zeker als het scheren zich onder de douche plaats vindt moet je er rekening mee houden dat je niet de ultieme voorbereiding op een comfortabele scheerbeurt hebt genomen. Gebruik dan zeker een schoon en scherp mes. (Houdt je scheermes langer scherp door gebruik van de Razorpit. Lees hierover meer in een eerder verschenen blog: Bespaar op kosten van je scheermesjes.)

Zorg voor een condensvrije spiegel

Bij het scheren is een spiegel eigenlijk onmisbaar als het doel een symmetrisch en strak scheerresultaat is – en laat dat nu net het hulpmiddel zijn dat door de stoom in de douche praktisch onbruikbaar wordt. Er zijn gelukkig verschillende condensvrije spiegels op de markt, sommigen die specifiek voor in de douche ontwikkeld zijn. Je wederhelft zal je ook dankbaar zijn.

Verlies geen grip

Je kent het wel; je staat een paar tellen met je zeepblok of -flacon te jongleren voor hij definitief uit je handen glipt en op je tenen valt. Dat is niet iets dat je wilt met dat scherpe en zware scheermes! Kies voor een mes wat je veel grip en stabiliteit biedt. Een uitglijder kan pijnlijke gevolgen hebben – voor je gezicht, je tenen, of nog erger. Om je op weg te helpen hebben we drie safety razors naast elkaar gezet die hun naam eer aan doen. Kijk maar eens naar de lichtgewicht Merkur safety razor, de zwaardere Parker safety razor met gesloten kam en schroefsluiting, of misschien de Timor safety razor met vlindersluiting van Giesen & Forsthoff. Welke heeft jouw voorkeur?

Daarnaast is aluin je beste vriend. Als je dit op je vingers aanbrengt verhoogt het jouw grip op je scheermes. Oh, en die spiegel waar we het net over hadden? Als je die eentje koopt met een plateau kun je makkelijker je scheermes kwijt tijdens het scheren én kun je eenvoudig aluin aanbrengen op je vingers. Twee vliegen in één klap.

Post-shave praktijken

Na het scheren ben je nog niet klaar. Scheren valt de huid soms zwaar, zeker als je onder de douche scheert. Kies voor een product zonder alcohol om de huid weer te kalmeren, zoals de aftershaves van St James of London.  

Ook je scheermes verdient wat extra aandacht na het douchen. Het water op je scheermes verdampt, maar laat kalkvlekken na. Voor de blades is het nog vervelender: deze oxideren en verliezen snel hun scherpte. Goed afdrogen of sprayen met de Shavingpoint desinfectant loont.

Neem de tijd

Oké, je wint tijd met je ochtendritueel als je het douchen en scheren combineert. Maar is het het écht waard? De tijd die je wint gaat ten koste van comfort, en daarmee levert het je huid extra stress op. Je kunt onze tips hierboven opvolgen, maar de beste tip hebben we voor het laatst bewaard: neem 2 of 3 keer in de week de tijd voor een volledige, ongehaaste scheerervaring. Wat je verder onder de douche doet is jouw pakkie-an. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

scheren onder de douche

RECENTE ARTIKELEN


Filter