25-08-2022

1534862653_cover1-web

5 tips om na de zomer je huid in topconditie te krijgen

We hebben de afgelopen zomer(s) met z’n allen heel wat afgezweet. De hittegolven vliegen ons om de oren en warmterecords worden met regelmaat verbroken. Wanneer het zo warm is, gaan we met zijn allen massaal op zoek naar verkoeling. Doordat de zon zich vaker en sterker laat zien, heeft jouw huid het in de zomer zwaar te verduren.

Herstel je huid met deze 5 tips

Wanneer je in de zon gaat zitten wordt het sterk aangeraden om zonnebrandcrème op te smeren. Zo bescherm je jouw huid tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Ook al smeer je jezelf in met zonnebrandcrème, jouw huid wordt toch blootgesteld aan de zon en de warmte. Het is dus ook niet gek dat je huid van een langdurige droge en/of warme periode, zoals de zomer, even moet herstellen. Een verbrande huid valt wel op, maar veel van de opgelopen schade door de zomer is vaak moeilijk of amper zichtbaar. Met deze 5 huidherstellende tips krijg je jouw huid weer in topconditie na de zomer.

1. Hydrateer je huid intensief

Je huid droogt uit als het warm is – logisch. Het advies is ‘voldoende water drinken’, en dat is mede voor je huid. Niet alleen tijdens, maar ook na je vakantie of warme periode is het van belang goed te blijven drinken. Kan jouw huid wel wat extra hulp gebruiken bij het hydrateren? Geen probleem! Een bodylotion kan uitkomst bieden, deze hydrateren (ook als je een vette huid hebt) en beschermen jouw huid. Het voordeel van meeste onderstaande bodylotions is dat ze speciaal voor de mannenhuid ontwikkeld zijn:

Het voordeel van meeste onderstaande bodylotions is dat ze speciaal voor de mannenhuid ontwikkeld zijn:2. Verwijder dode huidcellen

Dode huidcellen zijn het resultaat van een natuurlijk proces: jouw huid maakt nieuwe huidcellen aan om vervolgens de oudere huidcellen langzaam af te stoten. Door externe of lichaamseigen factoren kan dat proces verstoort raken, waardoor huidcellen als het ware samenklonteren. De oplossing hiervoor is om regelmatig een scrub te gebruiken. Tijdens het scrubben van de huid – met het product van jouw voorkeur – verwijder je de dode huidcellen die niet als vanzelf losgekomen zijn van de huid. Afhankelijk van je scrub-productkeuze kunnen deze producten andere verzorgende effecten op je huid hebben. Welke effecten dit zijn is afhankelijk van de gekozen werkzame bestanddelen zoals ultrafijne bamboe, kokosnoot-, walnoot-, amandel- en jojoba-bast en hun etherische oliën.

Een huid zonder een overdaad aan dode huidcellen functioneert beter: het herstelt zich makkelijker waardoor je huid er gezonder, verzorgder en aantrekkelijker uitziet.

Onderstaand kun je een aantal scrubproducten vinden:


Tip: gebruik een scrub op vakantie ook om restjes zonnebrandcrème te verwijderen die een douchebeurt niet weg kreeg.

3. Eet en drink extra vitaminen

Naast vocht en hydratatie heeft je huid ook extra vitaminen nodig om weer te herstellen. Sommige etenswaren, zoals komkommers en tomaten, zorgen zowel voor vocht als voor vitaminen. Met name vitamine A, C en E zijn goed voor je huid.

Producten die we aanraden: komkommers, tomaten, avocado’s, bosvruchten, citrusvruchten, noten en zaden.

Avocado


4. Gebruik een gezichtscrème

Het verzorgen van je gezichtshuid is dan weer een andere discipline die ook om andere producten vraagt. Dit komt omdat je gezichtshuid vaak vetter is dan de rest van je lichaam.

Producten die we adviseren:

5. Neem je rust en slaap bij

De laatste tip die we je willen geven is nog altijd (hopelijk) de makkelijkste: slaap goed bij! Een vakantie is ontspannend, maar stiekem kost het je ook best wel wat energie. Zeker die laatste dag: koffers inpakken, naar het vliegveld toe (vaak al in alle vroegte), wachten op je vlucht, krap zitten, niet kunnen slapen, wachten op bagage, eenmaal thuis een wasje draaien… je kent het wel. Calculeer na je vakantie minimaal één extra vrije dag in. Niet alleen jijzelf, maar ook je huid zal je dankbaar zijn. Want als je slaapt herstelt je huid zich het beste.

Lekker bijslapen

Ga jij voor een gezonde, veerkrachtige huid?

Wanneer je de bovenstaande tips gebruikt, creëer je de optimale omstandigheden om je huid te helpen om in topconditie te komen en blijven. Zo voorkom je huidklachten als:

  • Een strak, trekkerig gevoel van de huid
  • Jeuk
  • Een matte of grauwe kleur
  • Roodheid
  • Een ruwe huid
  • Witte schilfers
  • Rimpels
  • Kloven (vaak op je handen)

Je huid zal je erg dankbaar zijn als je deze klachten voorkomt en belonen met een prachtige, gezonde, veerkrachtige huid. Heb je nog vragen of wil je overleggen met een van onze experts? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

RECENTE ARTIKELEN


Filter