9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

21-09-2018

21-09-2018-Scheren-met-de-safety-razor-web

Safety razor: mag het met open kam zijn?

Het verschil tussen een gesloten of open kam-systeem

Een van de eerste zaken die je als aspirant gebruiker van de safety razor vaak opmerkt, is het ruime aanbod. Een keuze maken is daarom vaak geen eenvoudige taak. Velen weten bovendien niet dat er naast de bekende safety razors met gesloten kam ook safety razors met een open kam bestaan. Eerstgenoemde voelt veilig en vertrouwd. Wat doen die kleine tanden eigenlijk bij een open kam-systeem? Heb je dat wel nodig? We nemen beide safety razors onder de loep zodat jij de degene kunt kiezen die het beste bij je past.

Wat is een gesloten kam safety razor?

Een safety razor is een scheermes dat gebruik maakt van verwisselbare scheermesjes. Bij het meest gebruikte systeem leg je het scheermesje op de topplaat, plaats je de basisplaat hierop en schroeft het geheel in het handvat. Een gesloten kam safety razor heeft kleine geleiders of verdelers aan het uiteinde van de basisplaat, de zogenaamde ‘bar’. Deze gesloten en rechte ‘bar’ geleidt het scheermes over de huid.


Wat is een open kam safety razor?

In tegenstelling tot een gesloten kam safety razor heeft een open kam safety razor geen doorlopende rechte ‘bar’. De basisplaat loopt uit in zogenaamde tanden. De uiteinden van deze tanden begeleiden het mes over de huid.

Veel mensen denken dat open kam varianten standaard agressiever zijn, maar er zijn veel factoren die bijdragen aan een comfortabele scheerbeurt. Deze kunnen ook verwezenlijkt worden met een open kam safety razor.

De voordelen van een open kam-systeem

De aanwezige visuele verschillen ten opzichte van een gesloten kam-systeem brengen diverse voordelen met zich mee. 

  • De tanden laten meer scheerschuim op het gezicht achter. Hierdoor glijdt het mes bij een volgende of herhaalde scheerbeweging met minder weerstand over de huid.
  • De tanden tillen de haren meer rechtstandig uit de huid. Dit resulteert in een gladder en meer effectief scheerresultaat.
  • De tanden laten een grotere ruimte tussen top- en basisplaat, wat de afvoer van zeep- en haarresten vergemakkelijkt. Zo is er minder kans op ingegroeide baardharen en bijbehorende ontstekingen.
  • De tanden geven een groter deel van het verwisselbare mesje bloot. Hierdoor ontstaat een meer effectief scheerkarakter.

De scheerervaring die een open kam safety razor biedt zullen sommigen als daadkrachtiger of zelfs agressief bestempelen. Deze agressiviteit is van veel meer factoren afhankelijk dan enkel de tanden. Welk double edge blade wordt gebruikt? Hoeveel ruimte heeft het ontwerp tussen top- en basisplaat? Ook de mate van blootstelling van het blade is van substantieel belang. Door met deze variabelen te spelen wordt een open kam systeem meer of minder agressief, maar altijd meer effectief. Bovendien zijn veel open kam-systemen van nu milder en vergevingsgezinder dan oudere modellen.

Wat kies jij?

Scheren met een safety razor is een unieke ervaring. Binnen geen enkel scheersysteem zijn er zoveel mogelijkheden om het aan jouw baard, huid en wensen aan te passen. Safety razor-producenten putten uit meer dan honderd jaar ervaring. Gelukkig blijven ze allemaal gefixeerd op het perfecte mes. Wie produceert de perfectie afgestemd op jouw situatie? Graag adviseren we je telefonisch of bij ons op onze bedrijfslocatie, zodat ook jij de ultieme safety razor voor jouw dagelijkse scheerritueel aan kunt schaffen. Bekijk hier onze collectie safety razors en maak de keuze die bij jou past!

RECENTE ARTIKELEN


Filter