9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

17-02-2017

17-02-2017-Afbeelding-Verticaal-scheren-web

Hoe scheer ik diagonaal

Diagonaal scheren en waarom je dit zou moeten doen

Handelingen zoals het scheren zitten zó vast in de dagelijkse routine, dat je er vaak niet meer bij nadenkt. Oké – we begrijpen dat je ’s ochtends misschien nog wat slaapdronken bent en functioneert op de automatische piloot. Toch loont het om eens stil te staan bij hoe jij je scheert. Onze tip? Scheer diagonaal!

Hoe het níet moet

Veel mensen maken zonder dat ze het zelf door hebben verkeerde scheerbewegingen. Daardoor kunnen gemakkelijk irritaties optreden, zonder dat je weet waarom. Het onderwerp dat we vandaag aansnijden is daarom diagonaal scheren.

Veel mannen scheren hun baard rechtlijnig en verticaal. Hierdoor kun je last krijgen van een geïrriteerde huid of van ingegroeide baardharen. Ook gaat deze methode ten koste van de levensduur van je scheermes.

Hoe het dan wél moet

In de eerste plaats is het belangrijk om de groeirichting van je baardharen te kennen. Je kunt dit zelf testen door met een vinger over je huid te gaan. Voel je weinig weerstand, dan beweeg je met de haargroei mee. Bij veel weerstand ga je hier juist tegen in.

Scheer jezelf vervolgens diagonaal, met de groeirichting van je baardharen mee. Nadat je jezelf opnieuw ingezeept heb scheer je je diagonaal, maar nu tegen de groeirichting in, van oor naar neus. Wanneer jouw huid het toestaat kun je jezelf een derde maal scheren, het mes diagonaal snijdend. Dit geeft een ultiem glad resultaat.

De haren van je baard zijn hard als koperdraad. Een verkeerde manier van scheren kan ertoe leiden dat je scheermes daar nogal wat weerstand van ondervindt. Daardoor slijt het mes sneller, en wordt het sneller bot. Scheer daarom diagonaal, en niet in verticale banen. De impact van je baardharen op het scheermes is daardoor minimaal. Daarnaast geeft het ook een gladder scheerresultaat.

Op deze manier worden je haren op een milde manier recht afgesneden, en niet stuk- of uitgetrokken. Zo voorkom je de belangrijkste veroorzaker van ingegroeide baardharen.


De voordelen van diagonaal scheren

Waar een kleine verandering in je dagelijkse routine al niet goed voor is! Diagonaal scheren verkleint de kans op een geïrriteerde huid en geeft een extra glad scheerresultaat. Ook gaat je scheermes langer mee en is er minder kans op ingegroeide baardharen. Het zal misschien even wennen zijn, maar je zult al snel merken dat deze kleine verandering een hele boel positieve gevolgen zal hebben voor jou tijdens en na het scheren. Voor je het weet zit de diagonale scheerbeweging in jouw dagelijkse routine. Start morgen en ervaar het verschil! 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!