9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

18-01-2017

1484726770_scheercursus-web

Scheercursus met een klassiek scheermes

Meld je aan om het optimale scheren te leren

Regelmatig krijg ik van klanten te horen dat zij zich zouden willen scheren met een klassiek open scheermes, maar dat zij het lastig vinden om hiermee te beginnen. Wij van Scheersalon bieden daarom een tweedelige scheercursus aan waarbij je leert om je baard op authentieke wijze te scheren.Wat leer je bij een scheercursus?

Tijdens onze scheercursus leer ik je alle aspecten van het scheren met  een klassiek open scheermes (ook wel ‘straight razor’ genoemd) kennen. Je leert het open scheermes op de juiste wijze onderhouden en gebruiken in een compacte groep van maximaal 5 personen. Hierdoor kan ik je persoonlijk begeleiden en adviseren.

Je kunt je eigen scheermes meebrengen of gebruik maken van een open scheermes dat wij beschikbaar stellen tijdens de cursus. Ik leer je alles over het scheren met het authentieke scheermes.


De ideale scheerbeurt

We beginnen met  een goede voorbereiding. Daar hoort ook het onderhoud van je scheermes bij! Als je je straight razor goed onderhoudt is dit een mes voor het leven. Het is een waardevolle investering, waarbij het loont om deze goed te verzorgen. Ook geef ik tips over hoe je je scheermes het beste kunt gebruiken. Welke volgorde, scheerrichting en scheerhoek geven je een optimale scheerbeleving en daarmee een superglad scheerresultaat?

Met deze scheercursus beleef je het authentieke scheren: van de perfecte voorbereiding op de scheerbehandeling en het aanmaken van de ultieme scheerzeep, tot de ideale nabehandeling voor jouw huid. Dit vakmanschap laten wij mannen toch zeker niet verloren gaan?


Leren scheren

Afgelopen zaterdag hebben ik weer een scheercursus mogen geven aan vier enthousiaste mannen. Lijkt het je ook wat om het authentieke scheren met een open scheermes te leren?  Elke cursus bestaat uit twee zaterdagmiddagen; we beginnen om 13.00 uur en het duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Tijdens de eerste middag leer ik je alles over het scheermes, de voorbereiding en het scheren zelf. Je zeept je eigen gezicht in en scheert daarna ook jezelf; daar leer je het meeste van! Tijdens de tweede scheercursus help ik je bij problemen waar je tegenaan loopt. Samen zorgen we ervoor dat je dagelijkse ritueel een feest wordt.
Na afloop praten we nog even na onder het genot van een biertje. Beleef het, gemoedelijk en gezellig, mannen onder elkaar. Waar wacht je nog op?  Meld je nu aan voor onze scheercursus!

Jeroen 

RECENTE ARTIKELEN


Filter