9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

10-08-2017

1502454116_Mannenhuid-Feit-of-Fabel-2-web

Feiten en fabeltjes over de mannenhuid

Check wat jij weet over je eigen huid

Ben jij man genoeg om toe te durven geven dat jij ook wel eens een huidverzorgingsproduct van je vriendin hebt geprobeerd? Maar is dat wel goed voor je huid? Vandaag spelen we een spelletje ‘feit of fabel’ met stellingen over de mannenhuid.

We hebben hier een paar veel gehoorde opvattingen verzameld over de mannenhuid; ónze huid. Sommigen zijn een heel eigen leven gaan leven, terwijl anderen absoluut waar zijn. Wij zetten een paar veelgehoorde kreten op een rijtje. Klik op de vraag voor het antwoord.

FabelFabel!
Hoewel de huid van de mannen en vrouwen dezelfde structuur hebben en bestaan uit dezelfde huidlagen, zijn er toch een aantal verschillen te benoemen. Mannen hebben een hogere talgproductie en zijn daardoor vatbaarder voor puistjes en een vette huid. Ook zweten we meer, waardoor vanwege de verdamping onze huid sneller uitdroogt. Uiteraard heeft een mannenhuid sterkere beharing. Bovendien maakt ons scheergedrag de pH-waarde van onze huid hoger (± 6,5 tegen ± 5,8); hierdoor is deze helaas minder bestand tegen bacteriën.

Mannenhuid heeft een sterkere doorbloeding, meer haarvaatjes en zenuwuiteinden. Onze huid is gevoeliger omdat we minder onderhuids vet hebben, maar ook ruwer, waardoor verontreiniging zich dieper in de huid vast zet. Dit is geen goede combi met ons stuggere bindweefsel, waardoor diepere rimpels kunnen ontstaan. Vrouwen hebben daarentegen meer last van hormonen, waardoor hun huid sneller veroudert.


FeitFeit!
Doordat we over meer collageen, elastine en haarvaatjes beschikken wordt onze huid meer ondersteund dan de vrouwenhuid en is deze zo’n 15 à 20% dikker. Rimpels en slappe huid zijn minder snel zichtbaar. We hebben dus letterlijk een dikkere huid. Of mannen figuurlijk een dikkere huid hebben, laten we diplomatiek in het midden.]

FeitFeit!
Mannenhuid lijkt veel op vrouwenhuid, maar ze zijn wel anders. Oké, je kunt dezelfde producten gebruiken samen, maar voor een optimale verzorging kies je toch voor producten die letten op wat het beste is voor jouw huid. Het beste is, voor zowel mannen als vrouwen, om te kiezen voor milde en ongeparfumeerde producten. Mannen doen er daarnaast goed aan om te letten op producten die antioxidanten (ter bescherming van je cellen, weefsel en DNA) aan vullen, omdat ze die van nature minder hebben dan vrouwen. Let op de aanwezigheid van vitamine A, B3, C en/of E. Eet om deze reden regelmatig groenten en fruit.

FabelFabel!
Je zou denken dat mannen dat minder hoeven vanwege hun dikkere huid, maar het tegenovergestelde is waar. Mannen lopen een verhoogde kans op huidkanker en we weten niet waarom. Smeren is dus nóg belangrijker. Smeer je goed in, het liefst een paar keer per dag.

FeitFeit!
Je huid krijgt het zwaar te verduren tijdens een scheerbeurt. Belangrijk is daarom een goede voorbereiding. Reinig je huid en neem een douche. Natuurlijk kun je de huid ook reinigen aan de wastafel, maar de warme stoom die ontstaat bij het douchen opent de poriën en verzacht de haren voor een gladder scheerresultaat met minder irritatie. Ervaar ook eens wat een pre-shave voor jouw scheerbeleving en resultaat kan betekenen.

FabelFabel!
Ingrediënten als alcohol, parfum en munt werken niet mee om je huid na het scheren te kalmeren. Het is belangrijk om de huid na het scheren goed te verzorgen. Daarom kun je beter na afloop van je scheerbeurt een aftershave balsem aanbrengen om een branderig gevoel en huidirritaties zoals scheerbultjes, ingegroeide haren en rode plekjes te voorkomen.

Traditionele aftershave producten bevatten vaak alcohol. Alcohol heeft een ontsmettende maar helaas ook een uitdrogende werking op je huid. Gelukkig komen er steeds meer aftershaves in spray- of splash-variant op de markt zonder alcohol. Een goed alternatief, maar het is geen fabeltje dat de aftershave balsems of het authentieke talkpoeder feitelijk de beste naverzorgingsproducten voor jouw huid zijn.

 

We zijn benieuwd wat jouw score was. Hoe veel wist jij over de mannenhuid? Mocht je nu met nieuwe vragen zitten over de huid die je eerst niet had, check dan onze volgende week onze FAQ. Daarin behandelen we de meest gestelde vragen over jouw huid.

Verzorg die Mannenhuid!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!