9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

12-05-2020

12-05-2020-maak kennis met saponificio-web

Maak kennis met Saponificio Varesino

100% natuurlijk – 100% Made in Italy!

 

Bartelli Dante werd in 1945, net zoals al die miljoenen andere mannen en vrouwen, na de oorlog met zijn neus op de feiten gedrukt. Het leven gaat gewoon door, en er zal brood op de plank moeten komen om zijn gezin te kunnen onderhouden. Getekend door vijf jaar oorlog wist hij dat de oplossing te vinden was in een product waarmee hij ook zichzelf weer terug zou kunnen vinden: ambachtelijk geproduceerde (scheer)zepen met een unieke belofte: eerlijke verzorging en een momentje voor jezelf.

 

De traditionele Marseille-methode

Samen met zijn vrouw Ines bestudeerde Bartelli Dante het traditionele verzepingsproces dat in de zestiende eeuw ontstond nabij Marseille. Deze zeep wordt op authentieke wijze geproduceerd met enkel natuurlijke bestanddelen. Vanaf het moment dat zij besloten om deze zelf te gaan produceren op soortgelijke wijze ging het hard met Bartelli en Ines en hun bedrijf: Saponificio Varesino, oftewel ‘zepen uit Varese’. Al snel was zijn motor met zijspan niet meer voldoende om de zepen aan huis te bezorgen. Saponificio Varesino maakte in rap tempo naam.

Inmiddels – we hebben het over ruim 70 jaar later – wordt het bedrijf gerund door de derde generatie Dante. Nog steeds ligt de sleutel van het succes van  Saponificio Varesino in traditie – met de modernste productietechnieken en laborante precisie wordt zeep geproduceerd volgens de hoge standaard van de Marseille-methode, gebouwd op een sterk fundament van jarenlange ervaring en diepgewortelde productkennis.

 

Saponificio Varesino producten

Zepen geproduceerd volgens de Marseille-methode – waarvan de productiestappen zeven tot tien dagen in beslag nemen – is dat het je tijdens het scheren, heerlijk ontspannend in bad, of zelfs tijdens iets ogenschijnlijk simpels als het wassen van je handen, een ongeëvenaarde geurbeleving en verzorging ervaart.

Saponificio is recentelijk toegevoegd aan ons assortiment. We stellen dit merk graag aan je voor aan de hand van de onbetwiste eerste indruk – de geur. Deze geuren kom je (bijna) allemaal tegen als badzeep, scheerzeep, en aftershave lotion. Bekijk het volledige assortiment hier, of neem hier onder een kijkje bij de verschillende geurlijnen die Saponicifio Varesino mede zo bijzonder maken.

70th Anniversary

70th Anniversary moest een bijzondere geur worden voor de platina verjaardag van het merk. Saponificio is erin geslaagd om een memorabele geur te ontwikkelen: bloemig en aromatisch, maar met een houtachtige basis met een vleugje amber. Ervaar ook de subtiele accenten van citroen en bergamot.

Bekijk het volledige 70th Anniversary-assortiment hier.

Cosmo

Speciaal ter ere van de Bolognese Cosmoprof-beurs werd in 2016 deze gelijknamige lijn gelanceerd. Net zoals deze beurs blinkt Cosmo uit in veelzijdigheid: een dynamische geurbeleving die zowel fris als kruidig is. Uiteraard mag de kenmerkende Siciliaanse citroen niet ontbreken in dit rustgevende aroma.

Bekijk het volledige Cosmo-assortiment hier.

Stella Alpina

Dit is de opvolger van Cosmo, een rol die Stella Alpina vervult met respect voor diens voorganger maar met oog (of moeten we neusje zeggen?) voor vernieuwing. Het resultaat mag er zijn: een mannelijke geur met een heerlijk fris karakter.

Bekijk het volledige Stella Alpina-assortiment hier.

Felce Aromatica

Een intens frisse geur die je meeneemt naar de bossen aan de voet van de Dolomieten. Adem de frisse berglucht in – met frisse citrusachtige topnoten en een krachtig aromatisch middenboeket van houtachtig amber.

Bekijk het volledige Felce Aromatica-assortiment hier.

Dolomiti

Trekken we daadwerkelijk de Dolomieten in, dan krijgt de frisse houtachtige geur een ander, maar net zo uitgesproken karakter – niet alleen dankzij andere houttonen, maar ook door kruidige accenten van kruidnagel en zwarte peper. Dolomiti – een naam die toepasselijk gedragen wordt.

Bekijk het volledige Dolomiti-assortiment hier.

Opuntia

Opuntia – cactusvijg – verleid je met een fruitig aroma. Deze eerste zoete kennismaking wordt opgevolgd met een mix van houtachtige tonen en amber. Durf jij je ook te laten verleiden door dit spannend en uitdagend aroma?

Bekijk het volledige Opuntia-assortiment hier.

 

Cubebe

Deze geurlijn is een ode aan de Cubebe-peper, de Pepe di Giava. Ervaar het kruidige karakter dat diepgang krijgt door de toevoeging van enkele citrusachtige noten en een basis van houtachtig amber.

Bekijk het volledige Cubebe-assortiment hier.

Desert Vetiver

We sluiten de tour langs alle geuren van Saponificio Varesino af met de nieuwste telg: Desert Vetiver. Deze warme geur roept inderdaad een woestijnsfeer op. Aromatische topnoten, een kruidig hart en houtachtige basisnoten doen jouw zintuigen ontwaken.

Bekijk het volledige Desert Vetiver-assortiment hier.

Ben jij al overtuigd door de veelzijdigheid van Saponificio, zowel in assortiment als in de diverse geurlijnen? We nodigen je uit om het zelf te ervaren. 

RECENTE ARTIKELEN


Filter