9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

26-09-2019

26-09-2019-1-web

Hoe lang gaat een scheerkwast mee?

Hoe je een scheerkwast herkent die aan vervanging toe is

Een scheerkwast is als je spiegelbeeld: pas als je bedenkt hoe dat er vroeger uit zag besef je dat-‘ie veranderd is. Kortom, het is niet altijd duidelijk of een scheerkwast nog in topconditie verkeerd. Gelukkig heb je Scheersalon nog. Wij laten je vandaag symptomen zien die erop kunnen duiden dat jouw scheerkwast aan vervanging toe is. 

Goede kwaliteit haren

Hoe lang een scheerkwast meegaat hangt af van enkele factoren waar je al dan niet invloed op kunt uitoefenen. De eerste factor is de kwaliteit van de scheerkwast. Vanzelfsprekend zal een vakkundig samengestelde scheerkwast je langer plezier geven dan een goedkoop massa-fabricaat. Maar ook de kwaliteit haren en de kwaliteit van de geselecteerde haren hebben hier invloed op.

Zo hebben dashaar scheerkwasten het grootste vermogen om vocht vast te houden. Dat betekent dat je een kwast met deze haren ook de kans moet geven te drogen – en wel in hangende positie. Ook de veelvoorkomende varkenshaar scheerkwasten zijn een gewaardeerd scheeraccessoire. Ondanks dat dashaar en varkenshaar natuurlijke haarsoorten zijn kun je er met het juiste onderhoud lang gebruik maken. En dan zijn er natuurlijk ook de synthetische scheerkwasten, die vanwege hun kunstmatige aard makkelijk een scheerleven lang mee kunnen gaan.

Tip: neem een kijkje in onze Scheerkwast FAQ voor allerlei informatie over scheerkwasten!

Gebruik en techniek

Op de kwaliteit haren van je scheerkwast heb je, na aankoop, geen invloed meer. Op de manier waarop je ermee omgaat wél. Vanzelfsprekend zal jouw frequentie van scheren invloed hebben op de levensduur van de scheerkwast.

Druk niet te hard met je kwast tijdens het scheren en maak geen korte draaiende bewegingen. Hierdoor kunnen knopen ontstaan en kunnen haren uitgerukt worden. Je scheerkwast heeft dan wel een masserende werking, het is geen massageborstel!

Hoe herken je niet onjuist onderhoud en gebruik?

Dat je niet direct door hebt dat je scheerkwast toe is aan vervanging – of aan grondig onderhoud – kunnen we begrijpen. Houd daarom de volgende verschijnselen in de gaten:

  • Haren breken of vallen spontaan uit (in sommige gevallen wordt de kern van de haarbundel minder dichtbevolkt);
  • Je ziet een stofwolkje wanneer je met je hand over de droge scheerkwast strijkt;
  • Er ontstaat schimmel in de taille van de scheerkwast;
  • Haren voelen kleverig of vet aan.

Je scheerkwast schoonmaken na gebruik

Hoe voorkom je bovenstaande problemen? Door je scheerkwast na gebruik goed schoon te maken.

  • Zorg dat je na elke scheerbeurt de haren goed uitspoelt, zodat er zo min mogelijk zeepresten achter blijven. Wanneer er poeder van een droge scheerkwast afkomt wanneer je er overheen strijkt, is deze niet goed schoongemaakt. Ook kleverige of vette haren zijn een teken dat je je scheerkwast niet voldoende schoongemaakt hebt.
  • Was je scheerkwast af en toe met een paar druppels milde haarshampoo.
  • Laat je kwast altijd met de haren naar beneden hangend drogen. Zo kan het vocht weg en voorkom je schimmel.

Ook kan het geen kwaad om je scheerkwast af en toe grondig schoon te maken. Hoe je dat doet lees je hier.

Dus… hoe lang gaat mijn scheerkwast mee?

Om je een antwoord te geven op deze vraag moeten we verschillende factoren in acht nemen. Zo veel dat er niet één allesomvattend antwoord is. 10 jaar lijkt een geschikte schatting, hoewel sommige natscheerders dat (in veelvoud) overtreffen. Het hangt van allerlei factoren af, niet in de laatste plaats hoe je ermee omgaat.

Onlangs werden we gebeld door een man die nagenoeg 50 jaar lang dagelijks zijn dashaar scheerkwast gebruikte. Nu pas werd het tijd voor een vervanger! Wanneer je één ding meeneemt uit dit blog, laat het dus dit zijn: behandel je je scheerkwast met liefde en zorg, dan zal je scheerkwast hetzelfde voor jou doen!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!