9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

19-12-2023

Beste safety razor beginners

Wat is de beste safety razor voor beginners?

Jij overweegt, of hebt reeds besloten, jezelf te gaan scheren met een safety razor. We helpen je graag de juiste safety razor te kiezen, want één enkele safety razor betitelen als dé safety razor voor de beginner is niet realistisch. Het gezegde “zoveel mensen, zoveel wensen” verklaart een deel van onze stelling. De verschillende baardharen, scheerfrequenties, huidtypes en doelgebieden maken dat niet een enkele safety razor in aanmerking komt voor
s ’werelds beste beginners safety razor.

Het is onze doelstelling om eenieders ‘verplichting’ tot scheren om te buigen tot “een ritueel om naar uit te kijken.” We bieden je graag de informatie aan om tot de juiste keuze te geraken wanneer het gaat om ‘Jouw beste beginners safety razor’.

Wanneer je kiest voor een safety razor, kan dat om de volgende redenen zijn

 • Comfort – Je wil een glad scheerresultaat, comfortabel verkregen, zonder ingroeiende haren
 • Duurzaam – je wil minder plastic afval genereren
 • Economisch – je wil meer voordelig scheren
 • Praktisch – je wil strakke contourlijnen van baard en snor kunnen creëren

Over het algemeen is het scheren van gezichtsbeharing de wens van de grootste groep safety razor gebruikers. Dit populairste doel wordt direct gevolgd door de groep die het scheermes gebruikt voor het scheren van het hoofd. Maar wist je dat de safety razor ‘hard onderweg is’ om het populairste scheermes te worden voor het scheren van lichaamsbeharing voor zowel dames als heren?


Waarom is de safety razor zo populair?

 • Ergonomisch – jij kiest de safety razor die heerlijk in jouw hand ligt
 • Maatwerk – jij kiest de ultieme combinatie safety razor/double edge blade voor jouw situatie
 • Huidvriendelijk – één enkel scheermesje geeft minder irritatie dan een veelvoud hiervan
 • Prestatie – veilig verkregen strak en glad scheerresultaat

Scheren met een safety razor betrekt je meer actief in het ‘scheren an sich’. Zeker, wanneer je overstapt van een cartridge scheersysteem of elektrisch scheerapparaat. De onderstaande informatie helpt je de juiste keuze te maken voor een bijzonder positieve eerste kennismaking met het authentieke scheren – mogelijk jouw dagelijks terugkerend wellness-moment?

Safety razor, double-edge razor, krabbertje en veiligheidsscheermes zijn tal van benamingen voor hetzelfde scheersysteem. Een vorm van scheren waarbij dubbelzijdige scheermesjes, zonder kunststof behuizing, je een aangenaam en effectief scheerresultaat brengen. Deze, zogenaamde, double edge blades plaats je in een houder – de safety razor. De safety razor kent al een lange historie. Het was King Camp Gillette die de safety razor in 1911 introduceerde. Het bleek een ‘schot in de roos’ te zijn. Mannen konden zich vanaf dat moment veilig en comfortabel scheren, zonder over de vaardigheid te beschikken een mes te kunnen scherpen. Iets wat een vereiste was bij de eerdere scheersystemen als straight razors en wedge shavers.

Welke safety razor past optimaal bij jou?

Safety razors zijn verkrijgbaar als eendelig, tweedelige en driedelige varianten. Als gemeenschappelijke factor delen ze het feit dat ze geladen worden met een double edge blade. De afmetingen van deze verwisselbare scheermesjes zijn uniform – ze passen in alle populaire safety razors. Voor de uitleg van de verschillende safety razor systemen leiden we je graag naar de Scheersalon blogpagina, Kies de safety razor die bij jou past . Onafhankelijk van jouw keuze is het slim om bij aanschaf te letten op de volgende specificaties.

Waar let je als startende safety razor gebruiker op bij aanschaf van jouw eerste safety razor?

 • Grip:Kies een handvat met textuur wat, ook bij natte en bezeepte handen, grip biedt.
 • Handvat:Kies voor een langer handvat bij grote handen of bij de wens ook lichaamsbeharing te scheren. Een korter handvat is gebruiksvriendelijker bij kleinere handen en wendbaarder bij het scheren van het gezicht.
 • Open- of gesloten kam:Kies, net als zo’n ± 95% van alle gebruikers, een gesloten kamsysteem. Een gesloten kam/guard bewaakt de afstand tussen het mesje en jouw huid optimaal.
 • Variabele- of vaste safety razor:Bij wisselende scheerfrequenties, meer en minder gevoelige zones op het lichaam, hoofd en in de baard is een variabele safety razor te overwegen.
 • Gewicht: Een safety razor met een hoger eigen gewicht, beweegt zicht rustiger door een zware baardgoei. De Henson AL 13 bereiken dit effect ook, ondanks hun relatief lichte eigen gewicht.
 • Ronde- of meer scherp gevormde scheerkop:Een scherper gevormde scheerkop geeft meer zicht op het te scheren gebied – handig bij het creëren van strakke contouren bij baard, sik of snor.

Het scheerkarakter

Het scheerkarakter wordt bepaald door de combinatie safety razor en verwisselbare scheermesjes – double edge blades genaamd. Check op onze overzichtspagina het scheerkarakter van de double edge blades waar jouw baard, hoofd en lichaamsbeharing om vraagt.

Twijfel je nog welke geschikt voor je is?

Twijfel je na het lezen van dit blog nog over welke safety razor voor jou optimaal geschikt is? Grijp dan naar je telefoon op een moment dat je zicht hebt op onze website. Onze jarenlange ervaring informeerde al vele natscheerders. Dat doen we graag!

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!