9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden

De beste double edge blades voor jou

Wanneer je een safety razor gekozen hebt, is de volgende stap de keuze voor verwisselbare scheermesjes ofwel double edge blades. Net als de keuze van het type scheermes zijn de verschillende scheereigenschappen van de double edge razor blades net zo belangrijk voor het scheercomfort en een glad scheerresultaat.

Welke scheermesjes te kiezen hangt af van je haar- en huidtype in combinatie met jouw scheervaardigheden. De keuze van jouw perfecte double edge blades hangt af van je persoonlijke voorkeuren en welke factoren voor jou het belangrijkst zijn. Ben je op zoek naar het scherpste scheermes op de markt of start je juist met het authentieke scheren en zoek je minder agressieve en meer vergevingsgezinde verwisselbare scheermesjes?

De startende safety razor gebruiker adviseren we te beginnen met Derby Extra double edge blades, de ideale vergevingsgezinde double edge blades. Zo kun je ervaring met het authentieke scheren opdoen. We raden gebruikers aan om het brede aanbod in double edge blades te verkennen. Welk verwisselbaar mesje presteert het best in jouw safety razor. Welke combinatie van blades en jouw safety razor bieden je het meest gladde en comfortabele scheerresultaat? Met het Scheersalon double edge scheermesjes probeerpakket kun je een brede variatie aan double edge blades ervaren en op deze wijze het ideale mesje voor jouw situatie kiezen.

De beoordeling en beschrijving is gevormd op basis van onze eigen ervaringen als Scheersalon team en de reviews van onze klanten – de gebruiksdeskundigen. Hier onder vind je de Scheersalon double edge blades met hun belangrijkste eigenschappen!


Scheersalon informatie - Double edge blades - 1

Scheerkarakter
Comfortabel, Vergevingsgezind

Derby Extra Double Edge Blades

Deze flexibele verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van verfijnd en intensief bewerkt Zweeds koolstofstaal. Binnen strikte kwaliteitsnormering worden de blades voorzien van een platina-, chroom-, polymeer-, wolfraam- en keramische coatings. De verbeterde platina coating en toegenomen scherpte bieden een comfortabel scheerbeleving gedurende vele scheerbeurten.

Deze comfortabele vergevingsgezinde en hoogwaardige double edge blades waarderen we met een scherpte van 1 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een extreem gevoelige tot normale huid en een lichte tot normale baardgroei.

De Derby Extra kunststof dispenser met opbergruimte voor gebruikte blades aan de achterzijde bevat 5 afzonderlijke in paraffinepapier verpakte double edge blades.

Scheerkarakter
Comfortabel

Shark Super Chrome Double Edge Blades

Deze verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van roestvast staal. We waarderen deze Shark Super Chrome blades met een scherpte van 2 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een normale huid en een lichte tot normale baardgroei.

De kartonnen Shark Super Chrome verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 2,5

Scheerkarakter
Comfortabel, Effectief

RK Double Edge Blades Stainless - Henson Shaving

Deze verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van roestvast staal. We waarderen deze Shark Super Chrome blades met een scherpte van 2,5 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een normale huid en een lichte tot normale baardgroei.

De met folie overtrokken kartonnen verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 3

Scheerkarakter
Comfortabel, Vergevingsgezind

Dovo Super Platinum Double Edge Blades

Deze kwalitatief hoogwaardige verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van platinum gecoat roestvast staal. Deze comfortabele vergevingsgezinde en hoogwaardige double edge blades waarderen we met een scherpte van 3 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot normale baardgroei.

De kartonnen Dovo Super Platinum verpakking bevat 10 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades voor gegarandeerde veiligheid, steriliteit en lange houdbaarheid.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 3

Scheerkarakter
Comfortabel, Vergevingsgezind

Super Shave X Platinum Double Edge Blades

Deze verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van kwalitatief platinum en chromium gecoat hoogwaardig Zweeds roestvast staal. Middels een sputtertechniek zijn de blades voorzien van weerstand verminderend polymeer.

Deze comfortabele vergevingsgezinde en hoogwaardige double edge blades waarderen we met een scherpte van 3 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een zeer gevoelige tot normale huid en een lichte tot normale baardgroei.

De kartonnen SuperShave X Platinum verpakking bevat 10 afzonderlijk in paraffinepapier en over-envelop verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 3

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Parker Premium Double Edge Blades

Deze flexibele, verfijnd en intensief bewerkte verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van een premium kwaliteit roestvast staal van Sandvik uit Zweden. Elk Parker Premium Platinum verwisselbaar scheermesje is nauwkeurig gezoet en voorzien van platina-, wolfraam- en chroom-coatings voor een optimale scheerbeleving.

Deze comfortabele vergevingsgezinde en hoogwaardige double edge blades waarderen we met een scherpte van 3 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De Parker Premium kunststof dispenser met opbergruimte voor gebruikte blades aan de achterzijde bevat 5 afzonderlijke in paraffinepapier verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 3

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Tiger Superior Double Edge Blades

Deze dunne flexibele verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van Zweeds roestvast staal met een hoog koolstofgehalte. We waarderen deze Tiger Superior blades met een scherpte van 3 (op een schaal van 5). Deze scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De kartonnen Tiger Superior verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier en over-envelop verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 3

Scheerkarakter
Comfortabel

Rockwell Razors Double Edge Blades

Deze verfijnd bewerkte verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van een premium kwaliteit Zweeds roestvast staal. Wereldwijd, loven gebruikers de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van dit verwisselbaar mesje in hun reviews. Deze comfortabele double edge blades waarderen we met een scherpte van 3 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een normale huid en een lichte tot normale baardgroei.

De kartonnen Rockwell Razors verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 3

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Bolzano Superinox Double Edge Blades

Deze kwalitatief hoogwaardige verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van verfijnd bewerkt koolstofstaal. Deze comfortabel scherpe Bolzano Superinox blades worden geprezen voor hun scherpte en ongeëvenaarde levensduur. We waarderen deze Bolzano Superinox blades met een scherpte van 3 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De Bolzano Superinox verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 3,5

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp, Vergevingsgezind

Merkur Super Platinum Double Edge Blades

Deze kwalitatief hoogwaardige verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van platinum gecoat roestvast staal. Deze blades passen in alle courante safety razors, doormidden gebroken zijn deze scheermesjes een perfect single edge blade voor het Shavette of barbermes.

Deze comfortabele vergevingsgezinde en hoogwaardige double edge blades waarderen we met een scherpte van 3,5 (op een schaal van 5). Deze scheermesjes zijn geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De kartonnen Merkur Super Platinum verpakking bevat 10 afzonderlijk in paraffinepapier en over-enveloppe verpakte double edge blades voor gegarandeerde veiligheid, steriliteit en lange houdbaarheid. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Böker Platinum Double Edge Blades

Deze flexibele verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van ‘Ice Tempered’ roestvast staal. Deze Böker double edge blades verassen veel gebruikers met hun scherpte en het bijzonder comfortabele scheerkarakter. 'Smooth' is de juiste typering.

Deze comfortabel scherpe double edge blades waarderen we met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De kartonnen Böker verpakking bevat 10 afzonderlijk in paraffinepapier en over-envelop verpakte double edge blades voor gegarandeerde veiligheid, steriliteit en lange houdbaarheid. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Scherp, licht agressief

Personna Platinum Double Edge Blades

Deze kwalitatief hoogwaardige verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van platinum gecoat roestvast staal. Personna blades zijn een goede keuze de gebruiker die op zoek is naar een vriendelijk geprijsd en verassend goed presterend double edge blade.

Deze scherpe en licht agressieve double edge blades waarderen we met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn geschikt voor normale huidtypes en een lichte tot zware baardgroei.

De Personna Platinum kunststof dispenser met opbergruimte voor gebruikte blades aan de achterzijde bevat 10 afzonderlijke in paraffinepapier verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Tiger Platinum Double Edge Blades

Deze dunne flexibele verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van Zweeds roestvast staal met een hoog koolstofgehalte. We waarderen deze Tiger Platinum blades met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zeer zware baardgroei.

De kartonnen Tiger Platinum verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier en over-envelop verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Timor Double Edge Blades

Deze hoogwaardige verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van super platinum gecoat roestvast staal. We waarderen deze Timor blades met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). Deze scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zeer zware baardgroei.

De Timor kunststof dispenser met opbergruimte voor gebruikte blades aan de achterzijde bevat 5 afzonderlijke in paraffinepapier verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Derby Premium Double Edge Blades

Deze kwalitatief hoogwaardige verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van verfijnd en intensief bewerkt Zweeds koolstofstaal. Binnen strikte kwaliteitsnormering worden de blades voorzien van een platina, chroom, polymeer, wolfraam en een keramisch coating. De verbeterde platina coating en toegenomen scherpte bieden een comfortabel scheerbeleving gedurende vele scheerbeurten.

Deze comfortabele vergevingsgezinde en hoogwaardige double edge blades waarderen we met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De Derby Premium kunststof dispenser met opbergruimte voor gebruikte blades aan de achterzijde bevat 5 afzonderlijke in paraffinepapier verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Perma-Sharp Double Edge Blades

Deze verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van roestvast staal. Deze comfortabel scherpe en populaire double edge blades waarderen we met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De kartonnen Perma-Sharp verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades voor gegarandeerde veiligheid, steriliteit en lange houdbaarheid. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Rapira Lux Double Edge Blades

Deze verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van Zweeds hoogwaardig staal met een hoog koolstofgehalte. Deze comfortabel scherpe double edge blades waarderen we met een scherpte van 4 (op een schaal van 5) welke ze lang behouden. De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zeer zware baardgroei.

De met folie overtrokken kartonnen Rapira Platinum Lux verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier en over-enveloppe verpakte double edge blades voor gegarandeerde veiligheid, steriliteit en lange houdbaarheid.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Gillette Platinum Double Edge Blades

Deze verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van nikkel-vrij kwalitatief hoogwaardig staal en staan bekend om het vergevingsgezinde karakter. De platinum coating verlengt de te verwachte levensduur en maakt de blades meer corrosie-resistent.

Deze comfortabel scherpe en populaire double edge blades waarderen we met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De kartonnen Gillette Platinum verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Vergevingsgezind

Kasho Kai Double Edge Blades

Deze verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig chirurgisch roestvaststaal. Deze comfortabel scherpe en populaire double edge blades waarderen we met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een extreem gevoelige tot normale huid en een lichte tot zeer zware baardgroei.

De kartonnen Kasho Kai verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp, Vergevingsgezind

Dorco ST300 New Platinum Double Edge Blades

Deze scheermesjes worden gemaakt van multi-gecoat roestvast staal. De platinum en keramische chroom coating verlengt de levensduur en maakt de blades meer corrosiebestendig. Ervaar een verhoogt scheercomfort en ultiem glad scheerresultaat.

We waarderen deze Dorco ST-300 HQ Stainless double edge blades met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De kartonnen Dorco verpakking bevat 10 afzonderlijk in paraffinepapier en over- enveloppe verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp, Vergevingsgezind

Wilkinson Sword Double Edge Blades

Deze hoogwaardige verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van 3-voudig gecoat hoogwaardig staal en zijn scherp maar bijzonder vergevingsgezind. De eigenschappen zijn daar waar mogelijk verbeterd door Wilkinson’s beroemde triple coatingproces. Dit proces bevat de toevoeging van chroom, keramiek en PTFE.

We waarderen deze Wilkinson Sword blades met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). Deze scheermesjes zijn vooral geschikt voor een extreem gevoelige tot normale huid en een lichte tot zeer zware baardgroei.

De Wilkinson Sword kunststof dispenser met opbergruimte voor gebruikte blades aan de achterzijde bevat 5 afzonderlijke in paraffinepapier verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Treet Platinum Double Edge Blades

Deze scheermesjes worden gemaakt van platinum gecoat roestvast staal. De coating van de comfortabel scherpe Treet blades verlengt de te verwachte levensduur.

We waarderen deze Treet Platinum Lux blades met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). Deze scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De met folie overtrokken kartonnen Treet Platinum super stainless verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier en over-enveloppe verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4

Scheerkarakter
Scherp, licht agressief

Astra Superior Platinum Double Edge Blades

Deze populaire ultradunne en flexibele verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van roestvast staal met een hoog koolstofgehalte. De platinum coating verlengt de te verwachte levensduur en maakt de blades meer corrosie resistent.

Deze scherpe, licht agressieve Astra Superior Platinum blades behouden lang hun scherpte. We waarderen deze Astra Platinum blades met een scherpte van 4 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor normale huidtypes en een normale tot zeer zware baardgroei.

De Astra Superior Platinum verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 4.5

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Euromax Platinum Double Edge Blades

Deze kwalitatief hoogwaardige verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van platinum gecoat roestvast staal. Deze comfortabele vergevingsgezinde en hoogwaardige double edge blades waarderen we met een scherpte van 4,5 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn vooral geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zware baardgroei.

De met folie overtrokken kartonnen Euromax verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier en over- envelop verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 5

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp, Vergevingsgezind

Voskhod Teflon Coated Double Edge Blades

Deze populaire scheermesjes worden gemaaktvan teflon gecoat roestvast staal. Deze comfortabel scherpe blades behouden lang hun scherpte. We waarderen deze met een scherpte van 5 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn geschikt voor een extreem gevoelige tot normale huid en een lichte tot zeer zware baardgroei.

De met folie overtrokken kartonnen Voskhod verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier en over-enveloppe verpakte double edge blades.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 5

Scheerkarakter
Comfortabel, Scherp

Astra Superior Stainless Double Edge Blades

Deze populaire ultradunne en flexibele verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van roestvast staal met een hoog koolstofgehalte. Deze comfortabel scherpe blades behouden lang hun scherpte. We waarderen deze met een scherpte van 5 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn geschikt voor een gevoelige tot normale huid en een lichte tot zeer zware baardgroei.

De Astra Superior Stainless verpakking bevat 5 afzonderlijk in paraffinepapier verpakte double edge blades. Geen plastic bijgevoegd.

Scheersalon informatie - Double edge blades - 5

Scheerkarakter
Extreem scherp, Agressief

Feather New Hi-Stainless Double Edge Blades

Deze kwalitatief hoogwaardige verwisselbare scheermesjes worden gemaakt van platinum gecoat chirurgisch roestvast staal. De ongeëvenaard scherpte en spreekwoordelijke hardheid en effectiviteit wordt door menig geoefende safety razor en barbermes gebruiker gewaardeerd. Voor de onervaren safety razor gebruiker en personen met een gevoelige huid is dit karakter minder wenselijk.

Deze extreem scherpe, licht agressieve en hoogwaardige double edge blades waarderen we met een scherpte van 5 (op een schaal van 5). De scheermesjes zijn geschikt voor normale huidtypes en een normaal tot zeer zware baardgroei.

De Feather New Stainless kunststof dispenser met opbergruimte voor gebruikte blades aan de achterzijde bevat 5 afzonderlijke in paraffinepapier verpakte double edge blades.

Waar dienen de cijfers op double edge blades voor?

Double-edge blades hebben een nummering van 1 tot en met 4. Oorspronkelijk is dit een hulpmiddel van fabrikanten om tijdens het productieproces eenvoudig fouten op te kunnen sporen. Jij kunt er echter ook je voordeel mee doen! Je kunt zo namelijk bijhouden welke zijdes je al eens gebruikt hebt! Hebben jouw blades geen nummering? Je kunt er zelf een stip op zetten met een watervaste stift.

Begin bijvoorbeeld door het mesje te plaatsen met de 1 rechts bovenin. Doordat je je safety razor tweezijdig gebruikt verliezen 1 en 2 gelijkmatig scherpte. Door het mesje om te draaien komt 3 rechtsboven te liggen. Nu kun je met hernieuwde scherpte scheren, omdat je de snede nu vanuit de andere zijde benadert. Verwacht hier geen wonderen van, maar op deze manier benut je de scherpte van het verwisselbaar mesje optimaal.

Overigens kan een scheermesje niet alleen door gebruik, maar ook door corrosie (wanneer je het mesje niet goed schoonmaakt en droogt) scherpte verliezen. Het gebruik van een desinfectant verlengt dan de levensduur van jouw scheermes nog langer.

Scheersalon informatie - Double edge blades - Wat betekenen de getallen op de scheermesjes?