9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

04-08-2017

1501846912_badkamer2

Hoe veilig is jouw badkamer?

Maak kennis met vier boosdoeners 

Dit blog gaat niet over hoe ongelukjes in een klein hoekje zitten en hoe jij je badkamer daarom moet gaan verbouwen (maar als je daar een goed excuus voor zocht houden we je niet tegen). Nee, dit blog gaat over de producten die je gebruikt, en de gevaren die daarin schuilen. Ben je klaar om de waarheid onder ogen te zien? Lees mee hoe we de vier hoofdverdachten tegen het licht houden.

Gebruik van badproducten 

Verdachte #1: badproducten

Zeep in bad is veelal verleden tijd – we gebruiken vaak badschuim, douchegel en facial scrubs, die vaak hardnekkige reinigingsmiddelen bevatten. Het verschil tussen zeep en reinigingsmiddelen is dat zeep grotendeels natuurlijk is en reinigingsmiddelen volledig chemisch. Vooral geparfumeerd badschuim verhoogt de kans op huidirritatie, allergische reacties en hoofdpijn.

 

Oplossing #1

Vermijd badschuim en beperk het gebruik van douchegel. Probeer gewoon vertrouwde zeep te gebruiken (liefst op basis van plantaardige olie of glycerine). Ze schuimen prachtig en bevatten geen of enkel natuurlijke toegevoegde geurmiddelen. Bekijk hier ons assortiment met vriendelijke oplossingen voor in bad en onder de douche.

Gebruik van Deodorant


Verdachte #2: deodoranten

Je hebt twee soorten klieren die zweet produceren. De eccriene klieren bevinden zich in je handpalmen, voetzolen en voorhoofd. Het zweet dat deze klieren produceren bestaat uit water en zout en is geurloos, omdat het via de poriën vrijkomt. Daar waar lichaamshaar zit produceren apocriene klieren zweet, dat via je haren de oppervlakte bereikt. De vervelende geur ontstaat doordat bacteriën houden van een warme, vochtige omgeving – zoals jouw oksels. We gebruiken deodorant om die geur te maskeren; willen we het ontstaan van het onwelriekende luchtje voorkomen, gebruiken we anti-transparant.

Deodorant en anti-transpirant bevatten hydrateringsmiddelen, oplosmiddelen, conserveringsmiddelen, synthetische parfum en antibacteriële middelen. Er is een bewezen verband met leverschade en zelfs borstkanker. Een ander bestanddeel dat onder vuur ligt is aluminium-chloorhydraat. Niemand weet precies hoe het er voor zorgt dat je oksels minder nat zijn; wel weten we dat er een verband is met Alzheimer en mogelijk borstkanker. Ook is er mondiaal onderzoek naar het verband met lymfeklierkanker.

Oplossing #2

Gebruik liever een vaste deodorant of stick in plaats van een spray. Die hullen je níet in een wolk van potentieel schadelijke chemicaliën, en je verkleint zo de kans dat je huid verkeerde bestanddelen opneemt. Breng nooit deodorant of anti-transpirant aan op net geschoren huid!

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit die natuurproducten zoals aluin en de deodorant-variaties van bijvoorbeeld Osma Alunotherapy bieden op zuiver natuurlijke basis. Water, aluin en natuurlijke geurbestanddelen voorkomen en maskeren hinderlijke transpiratiegeuren met respect voor het lichaam. Neem eens een kijkje wat wij voor je kunnen betekenen. 

Gebruik haarshampoo 

Verdachte #3: shampoo

Moderne shampoo is vaak een cocktail van reinigingsmiddelen. Bepaalde bestanddelen van kunnen, als de shampoo niet gebruikt wordt, reageren en veranderen in een chemische cocktail die kanker kan veroorzaken. Dit is bij shampoo een probleem, omdat we dit product vaak en veel gebruiken.

 

Oplossing #3

Lees voordat je koopt: check de labels! Iedere shampoo hoort enige mate van reinigingsmiddelen te bevatten, maar hoe minder hoe beter. Probeer ook minder shampoo te gebruiken; genomen gebruiken we het dubbele van de benodigde hoeveelheid. Stop ook met schrobben, maar was je haren met vlakke handen en laat het product even zijn werk doen. Zo voorkom je het onnodig snel ontstaan van vet haar. O ja, en voorkom dat shampoo in je ogen komt. Dat wat je ouders je vroeger vertelden over geïrriteerde ogen en alle gevolgen van dien was echt géén fabeltje. Onze douchegels vind je hier.

 

Gebruik van scheerzeep en scheercreme

 

Verdachte #4: scheerschuim en scheerzeep

Ook deze vaste badkamergasten ontkomen niet aan een grondig onderzoek. Ze staan er vaak om bekend dat ze vervelende bestanddelen bevatten die in verband kunnen worden gebracht met hoofdpijn, ademhalingsklachten, misselijkheid, braken, en duizeligheid.

 

Oplossing #4

Zorg dat je baardhaar nat genoeg is voordat je gaat scheren, zodat je minder zeep gebruikt. En probeer scheerzeep of scheercrème: hier zitten niet de oplossingsmiddelen en gassen in die in scheerschuim en scheergel zitten. Of probeer een scheerolie op plantaardige basis. Uiteraard vind je bij ons een waar arsenaal aan kwalitatief hoogwaardige verantwoorde scheerproducten en vriendelijke alternatieven.

 

Douchen, badderen en scheren horen je te reinigen en verfrissen. Toch heb je kunnen zien dat de meesten er niet ongeschonden vanaf komen en een paar vervelende bestanddelen hebben. Gelukkig kun je in onze webshop vertrouwen op kwaliteit die jou op korte termijn een fris gevoel geeft zonder nare bijwerkingen achteraf. Ervaar je de negatieve bijwerkingen van verzorgingsproducten? Graag denken we met je mee en adviseren we je het juiste product voor jouw huid in jouw badkamer te krijgen.

 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!