9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden

04-10-2018

1538662103_baard-uit-de-mode-web

De baard uit de mode?

Dat weten wij zo net nog niet…

Recent onderzoek zou hebben geconcludeerd dat de baard uit de mode is. Daar zijn wij het niet onvoorwaardelijk mee eens.

Over zijn hoogtepunt heen

Volgens ons is de baard een tijdloze manier om als man je identiteit mee uit te stralen. Maar laten we eerst even naar de tegenargumenten kijken – we kunnen uiteraard óók niet ontkennen dat een gladgeschoren gezicht mening man ook bijzonder siert.

Volgens het onderzoek is de baardentrend over z’n hoogtepunt heen, wat betekent dat hippe mensen en trendsetters eerder geneigd zijn over te schakelen naar een nieuwe, minder harige look.

Waarom minder populair?

Eerlijkheidshalve kunnen we bekennen dat we dit al wel aan zagen komen. In ons bericht over de baardtrends van 2018 zagen we al duidelijk een trend voor subtielere gezichtsbeharing. Ook zouden vrouwen een baard bij mannen steeds minder aantrekkelijk vinden. Volgens universitair onderzoek is dit de aantrekkingskracht van de minderheid: hoe meer mensen een baard hebben, hoe minder aantrekkelijk die wordt. Kortom, het probleem is niet de baard ­an sich, maar de manier waarop de baard gewaardeerd wordt. Dat is inherent aan trends en wat wel of niet in de mode is.

Gevolgen voor het straatbeeld

De baardloze trend was al langer te zien op de catwalk, in modehuizen, en bij voorname trendsetters en populaire celebrities. Trends hebben altijd even tijd nodig voor zij doordringen tot het straatbeeld van alledag, maar waarschijnlijk gaat dit wel gebeuren. Je zult meer gladgeschoren gezichten zien, maar ook meer snorren en sikken.

Hoe je je het beste glad scheert

Mocht je nu besloten hebben afscheid te nemen van je baard, dan helpen we je graag om deze goed en glad af te scheren. Want dat is makkelijker dan je denkt.

  1. Knip je haren kort. Dit zal het scheren vergemakkelijken.
  2. Verzacht je baardharen en open je poriën door een warme douche te nemen of een natte warme handdoek even op je gezicht te leggen. Je kunt ook een preshave gebruiken.
  3. Maak een rijk en romig scheerschuim en zeep je gezicht daarmee in.
  4. Gebruik een scherp scheermes om jezelf mee te scheren. Span de huid op en scheer diagonaal. (In dit bericht lees je ook meer over een perfecte, ultra-gladde scheerbeurt.)
  5. Spoel je gezicht met handwarm water schoon, daarna met verkoelend fris water om de poriën te sluiten en de huid te kalmeren.
  6. Gebruik een aftershave balsem of lotion. Kijk uit met alcohol als je een gevoelige huid hebt.

Scheer in het begin nog niet tegen de haarrichting in: je huid moet weer even wennen aan de scherpte van het mes. Na een paar verkennende scheerbeurten is jouw huid weer helemaal klaar voor een ultra-gladde scheerbeurt.

Onze mening

De baard raakt uit de mode, en dat is op zich oké. Het is echter nog geen reden om je baard direct af te scheren. Er is namelijk een verschil tussen een trend en iets dat jou goed staat. Die blouse die je vorig jaar kocht en die volgens de voorschriften nu niet meer ‘in’ is, staat jou niet minder goed nu dan dat hij een jaar geleden stond. Zo is het ook met een baard: dat hij niet meer trendy is wil niet zeggen dat je gezicht er ineens raar uit ziet met een baard. Je kiest in de eerste plaats voor gezichtsbeharing omdat het je staat en omdat het je uitstraling tegemoetkomt, niet omdat het de heersende mode is. Op ieder potje past een dekseltje; op ieder gezicht past een vorm van gezichtsbeharing. Bij de juiste baardvorm op de juiste persoon is een baard tijdloos.

RECENTE ARTIKELEN


Filter