9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden

09-02-2017

1486641001_Het-perfecte-scheerschuim-web

Zo creëer je een rijk en romig scheerschuim

Het perfecte scheerschuim in vijf stappen

Een rijk en romig scheerschuim verhoogt het scheercomfort en geeft je het beste resultaat tijdens en na het scheren. Maar een perfect scheerschuim maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zetten wij vandaag op een rijtje hoe je zelf dit optimale resultaat kunt bereiken in vijf eenvoudige stappen. 

 1. Vul een (scheer)mok met warm water. Zet daar je scheerkwast in totdat de haren voor driekwart onder water staan en laat dit een halve minuut staan.
  Waarom? De scheerkwast kan op deze manier voldoende warmte en water opnemen.

 2. Knijp de scheerkwast zachtjes uit, zodat overtollig water tussen de haren wordt verwijderd.
  Waarom? Als je kwast te veel water bevat, krijgt je scheerschuim niet de gewenste samenstelling die jou het beste resultaat geeft.

 3. Breng wat scheerzeep of scheercrème aan op je scheerkwast en gebruik een opschuimbakje om een vol en romig scheerschuim te creëren. Schuim de kwast op met een rechtlijnige beweging. Draai geen cirkels met je kwast!
  Waarom? Als je de scheerzeep in ronddraaiende bewegingen opschuimt kunnen binnenste haren in elkaar gedraaid raken. Op den duur kan je zo deze haren uittrekken of afbreken. (zie informatie pagina: Onderhoud van de scheerkwast)

 4. Dip het uiteinde van de ingezeepte kwast nog eenmaal in warm water alvorens je nogmaals opschuimt.
  Waarom? Als je dit niet doet, krijgt je scheerschuim geen parelmoer-witte glans. Die glans is jouw garantie voor een comfortabele scheerbeurt.

 5.  Inzepen en scheren maar!

Bovenstaande tips hebben we ook voor je verpakt in een informatief filmpje. Klik hieronder om te zien hoe onze Barbier Jeroen het perfecte scheerschuim klaarmaakt.

 

 

Wil je de volgende keer meteen onze scheertips in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief .

 

 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
My-Blades Platinum blog header

Ook de double- en single edge blade industrie denkt actief na over eco-vriendelijke productiemethodes. Waar de ene producent haar theorieën nog moet omzetten naar de praktijk, is een kleine internationale startup de eerste duurzame scheermesjes aanbieder.