9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

28-02-2023

Jeroen kwast 8jes rondjes draaien-web

De beste manier van inzepen

Maak achtvormige bewegingen voor optimaal resultaat!

Er doen verschillende theorieën de ronde over wat de beste manier is om scheerzeep aan te brengen op je gezicht – als voorbereiding op een comfortabele scheerbeurt. Verschillende bewegingen passeren de revue, maar wat is nu de juiste? Wij staan vierkant achter de cirkelvormige ‘achtjes’ beweging – we zijn scheerders, geen schilders.

De juiste beweging: het verschil tussen een cirkel en een acht

Nadat je in een opschuimbakje een rijk en romig scheerschuim hebt gecreëerd, is het inzepen van jouw gezicht de volgende stap.

Zo maak je de ideale inzeep-beweging:

  • Maak achtvormige bewegingen; achtjes, het symbool voor oneindigheid, net hoe je het wilt noemen. Maak vooral géén compacte, cirkelvormige bewegingen!
  • Oefen een klein beetje druk uit op de kwast. Je mag voelen dat je kwast licht masserend over je huid beweegt, maar de haren hoeven niet uit elkaar te gaan staan – als gevolg van te hoge druk. Een scheerkwast masseert ook zonder overdruk!
  • Wissel je achtjes af – ga dan weer met de klok mee, dan weer tegen de klok in.

Om het beter te illustreren hebben we onze barbier Jeroen gevraagd om een demonstratie. Zie hier:

Wanneer je tijdens het inzepen géén achtvormige bewegingen maakt, maar in plaats daarvan compacte cirkels, kunnen de haren binnenin de borstelkop (haarbundel) afbreken. Ook kunnen kort draaiende bewegingen ervoor zorgen dat haren in de knoop raken.

Effect van inzeep-beweging op je scheerkwast

Op onderstaande foto zie je links een scheerkwast zoals deze, na veelvuldig gebruik, eruit hoort te zien. Rechts, toont Jeroen, een scheerkwast waarbij langdurig in compacte cirkels is opgeschuimd en ingezeept. In deze haarbundel zijn de binnenste haren afgebroken.


Wanneer je met de rechtse scheerkwast aan jouw scheerbeurt begint, zal deze vele malen minder comfortabel en efficiënt zijn dan met de linkse scheerkwast. Doordat de haren korter zijn voelt de scheerkwast pikkerig aan op de huid, dit kan irritatie veroorzaken. Daarnaast zijn er minder haren om het vocht vast te houden. Het vocht zorgt er (samen met scheerzeep) voor dat de (baard)haren zacht worden tijdens het inzepen. Het gevolg? Met de rechtse scheerkwast ervaar je een minder efficiënte werking van de scheerzeep en een minder comfortabele scheerbeurt.

Heeft jouw scheerkwast last van andere onprettige verschijnselen zoals uitvallende haren, knopen, of schimmel? Ontdek hoe je de levensduur van jouw scheerkwast kunt verlengen. Bij goed gebruik is een scheerkwast jouw comfortbrenger voor vele jaren scheerplezier!

De voordelen van 8-vormige bewegingen

Niet alleen voor het haarvolume van jouw scheerkwast is het van belang om achtvormige bewegingen te maken. Ook voor jouw huid, haren en scheerbeleving is deze manier van opschuimen en inzepen van toegevoegde waarde.

Achtvormige bewegingen:

  • Zorgen er bij het opschuimen op de huid voor, dat een optimaal rijk scheerschuim ontstaat;
  • Verdelen scheerschuim optimaal over de huid en baardharen – die groeien nu eenmaal niet allemaal in dezelfde richting;
  • Maken minuscule huidschilfers los van de huid die anders je scheerbeleving en je baardgroei kunnen hinderen.

Wanneer je nog even moet wennen aan de 8-vormige beweging, kun je ook rechtlijnige ‘schilderstroken’ toepassen. Dat is beter voor de levensduur van de scheerkwast dan kleine circulaire bewegingen, maar minder optimaal als voorbereiding op jouw comfortabele scheerbeurt.

Tip: Maak jouw scheerschuim nét nog een beetje extra rijker door de scheerkwast na het inzepen even kort in warm water te dippen. Strijk hierna over het op de huid aanwezige scheerschuim tot een parelmoer glans ontstaat – meer comfortabel kan je scheerbeurt niet worden.

Jouw huid en baardharen zijdezacht? Maak een acht!

Er zijn mensen die claimen dat schilderachtige stroken beter werken dan de circulaire achtjes. Daar geloven wij op basis van jarenlange ervaring niet in. Voor het behoudt van de scheerkwast zijn rechtlijnige stroken uiteraard altijd beter dan cirkelvormige bewegingen, maar dan doe je jezelf echt tekort. Door het scheerschuim met achtvormige bewegingen aan te brengen zorg je voor extra comfort tijdens je scheerbeurt. Daarnaast is het bevorderlijk voor de levensduur en effectiviteit van de scheerkwast.

Hoe breng jij scheerschuim aan? Let er eens op tijdens jouw volgende scheerbeurt en maak ook die achtvormige beweging voor de meest comfortabele scheerbeurt!

Meer weten of advies nodig?

Wil je meer weten of even overleggen met een van onze adviseurs? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)497-760606 of [email protected]. We helpen je graag!

RECENTE ARTIKELEN


Filter