Hoe bereik je een ultra-glad scheerresultaat?

Wanneer je je scheert ga je voor een glad resultaat. Stoppels zijn onacceptabel – als je die had gewild, had je wel een trimmer gebruikt. Maar hoe komt het dan dat je huid na het scheren toch minder gaaf is dan je had gewild? Waarom lukt het je nooit om een perzikhuidje te behalen en zit je in plaats daarvan met een sinaasappel opgescheept? Met deze tips gaat het je ongetwijfeld lukken.

Span je huid op

Het eerste wat je moet doen als je je gaat scheren, is je huid strak houden: oftewel, opspannen. Ook als je huid oneffenheden heeft kun je je zonder verwondingen scheren, mits je de huid maar voldoende opspant. Hoe strakker je canvas, hoe gladder het eindresultaat. Zelfs de haren in huidplooien en in je mondhoeken! Probeer het zelf eens. Let op: scheer altijd weg van de hand waarmee je je huid opspant. Hierdoor voorkom je wondjes.

Gebruik een preshave

Bij het gebruik van een preshave voor het scheren verzacht je baardharen en beschermt je huid. Daardoor creëer je voor jezelf een comfortabele scheerbeleving met een langdurig glad resultaat. 

Zorg dat je grip hebt op je huid

Het nadeel van een preshave olie in combinatie met een vettere huid kan zijn dat je vingertoppen de grip op de huid verliezen. Ook zweethanden kunnen dat effect hebben. Gelukkig is er een goede oplossing voor: maak de vingertoppen van de hand waarmee je de huid opspant nat en wrijf hiermee over een aluinsteen. Hierdoor krijg je weer grip en kun je je huid beter opspannen.

Scheer niet tegen de groeirichting van je haren in

Heel simpel: doe dit niet wanneer dat irritatie geeft. Hoe check je de groeirichting van je baardharen? Als je met je vinger weinig weerstand voelt beweeg je met de haargroei mee, bij veel weerstand ga je er juist tegen in. Het is voor jou belangrijk om niet tegen die groeirichting in te scheren, want dat levert een geïrriteerde huid op, al dan niet met wondjes. Beter scheer je jezelf diagonaal tegen de haargroei in, bijvoorbeeld van oor naar neus. Je ervaart een glad scheerresultaat met aanzienlijk minder irritatie.

Scheer rustig en diagonaal

Hoe je dan wel moet scheren? Diagonaal snijdend! Veel mannen scheren verticaal. Dit zorgt ervoor dat baardharen op brute wijze afgesneden worden. Dit geeft niet alleen een geïrriteerde huid maar kan ook het scheermes sneller bot maken. Door diagonaal te scheren snijd je je baardharen, die hard als koper zijn, op een milde manier af. Minder irritatie en langer genieten van een scherp scheermes is je beloning.

 Diagonaal scheren

Gebruik een aftershave balsem

Tot slot willen we je adviseren een aftershave balsem te gebruiken die bij jouw huid past. Zeker als je na het scheren last hebt van een ruwe, droge of geïrriteerde huid is dit aan te raden. Breng de balsem deppend aan (niet wrijvend) op een licht-vochtige of droge huid. Aftershave balsem hydrateert onmiddellijk en vermindert de rode of droge huid na het scheren. De balsem trekt snel in en helpt irritaties voorkomen.

Perzikzacht

Dat waren onze zes scheertips voor een ultra-gladde huid en dito scheerresultaat. Zo kun je van jouw sinaasappel een perzik maken, zullen we maar zeggen. Heb je zelf nog een gouden tip voor een glad gezicht? Laat het ons weten!