Vier de Dag van de Baard met een modieuze look

Aan de vooravond van de zomer nemen we de tijd om het meest mannelijke fashion statement te vieren: de baard. 20 juni is namelijk Dag van de Baard, een gelegenheid die wij niet zomaar aan ons voorbij willen laten gaan. Bovendien leek ons dit een goed moment om je voor te stellen aan de baardtrends van 2018.

Dag van de Baard

Het heet dan wel ‘Dag van de Baard’, je zou het ook kunnen zien als een verpakte viering van ons man-zijn. Het is een dag om stil te staan bij wat je hebt en te doen waar je zin in hebt, bij voorkeur in bebaard gezelschap, en zo de welgevormdheid van de baard uit te dragen.

Een veelgehoorde suggestie is vuur. Maak een kampvuur, organiseer een barbecue, of steek anderszins op gecontroleerde wijze dingen in brand. Als het maar fikt. Als je eenmaal een goed vuurtje hebt kun je daar heerlijk van genieten. Een koud biertje in je hand is dan wel zo fijn. Ook lekker eten is wel zo fijn. Denk er wel om: het is de Dag van de Baard, dus het eten moet baardvriendelijk zijn. Geen soep dus! Neem liever een hotdog of een goed stuk vleesch. Wil je toch iets ondernemen? Doe dan bij voorkleur een echt mannelijk klusje: vervang een band, repareer de lekkende gootsteen of een piepend scharnier, als je maar zorgt dat het je voldoening oplevert. Anders (of eigenlijk sowieso) kun je alsnog dat biertje of stuk vleesch tot je nemen.

Oké, het is dan wel een woensdag, maar toch – wat houd je tegen? Het leven is te kort om spijt te hebben. Neem lekker vrij als je dat wilt – het is immers maar één keer per jaar de Dag van de Baard!

De baardtrends van 2018

Hoewel je na bovenstaande beschrijving wellicht een fors bebaarde kerel voor je ziet van minimaal 2 meter, zijn de baardtrends voor dit jaar wat bescheidener. De trend legt de nadruk op een verzorgde baard die wat strakker gemodelleerd is. We geven de gezichtshuid weer wat meer licht en lucht.

De korte en de lange stoppelbaard

Stoppelbaarden van alle lengtes zijn nog steeds hip in 2018. Van de korte five o’clock shadow tot stoppels van een millimeter of 5 – de long stub. Kort en ongeschoren is volkomen acceptabel.

Korte of lange stoppelbaard en de snor

Hoofdrol voor de snor

Minder baard, meer snor. De eenzame snor wint maar langzaam terrein, maar in combinatie met een strak verzorgd baardje of sik lijkt de opmars dit jaar niet te stuiten. Een snor is bijvoorbeeld ook goed te combineren met de ongeschoren look.

De ducktail

Een gestileerde, volle baard. De ducktail heeft zijn naam te danken aan de vorm; van voren lijkt hij op een eendenstaart.

Ducktail en mutton chops

Mutton chops

Forse bakkebaarden kunnen ook weer. Je kunt je bakkebaarden je wangen laten sieren net zo veel als je zelf wilt, maar je kunt ze ook ‘verbinden’ met je snor. Die variant is op z’n zachtst gezegd excentriek.

Nog meer baardadvies

Waar ga jij voor deze zomer? Hoe ga jij je baard en/of snor dragen dit jaar? Kies voor een van bovenstaande stijlen als je nog nooit een baard hebt laten staan als je twijfelt over welk model je moet kiezen. Wil je weten welk model bij jouw gezicht past? Check dan onze FAQ, want jouw baard moet je gezicht verfraaien! Voor alles voor jouw baard moet je weten dat je ook bij ons terecht kan. 

Fijne Dag van de Baard – moge jouw baard alle andere baarden doen verbleken, en moge jouw dag bestaan uit dingen die niet moeten maar mogen.

Houd onze Facebook-pagina in de gaten op 20 juni, het zou zomaar kunnen dat we die dag een leuke kortingsactie hebben!