27-05-2021

Osma_Aluna-web

De gunstige eigenschappen van aluin-deodorant

Zweet stinkt niet – wat wél stinkt, zijn de afvalstoffen van bacteriën op je huid, die goed gedijen in een warme, vochtige omgeving. Deze bacterie gedijen goed in okselzweet en veroorzaken zo de onaangename geur. Natuur aluin verlaagt de pH-waarde van de huid dusdanig dat op de huid aanwezige bacteriën zich slechts sterk vertraagt kunnen ontwikkelen – hierdoor kan transpiratievocht geen onaangename geur krijgen. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van aluin-deodorant!

Wat is natuurlijke deodorant?

In tegenstelling tot veel andere deodoranten wordt bij aluin geen gebruik gemaakt van alcohol, drijfgas, parabenen, synthetische parfums of aluminium-chloorhydraat – deze stoffen resulteren in de tere okselregio vaak in een branderige irritatie, rode oksels, jeuk, schilfers, en vlekken in je kleding. Ook doen deze deodoranten niets om te voorkomen dat je zweet! Ze verhullen de geur enkel…

Dan kun je beter kiezen voor aluin, de bekendste natuurlijke deodorant – het bevat natuurlijk aluin als werkzaam ingrediënt. Doordat aluinkristallen ervoor zorgen dat poriën samentrekken, heeft de deodorant op aluinbasis het gunstige effect dat je minder gaat transpireren terwijl je huid kan blijven ademen. Dat maakt deodorant op aluinbasis een natuurlijk en gezond middel.

Voordelen natuurlijke deodorant

• Geen irritaties – de gemiddelde natscheerder hoeven we hoogstwaarschijnlijk niets te vertellen over de bloedstelpende, verzachtende werking van aluin; een wondermiddel na het scheren. Aluin heeft een adstringerende werking, waardoor de huid samentrekt. Dit stopt een bloeding, maar heeft eenzelfde effect tegen zweet. En dat op 100% natuurlijke wijze!
• Langdurig effectief – de deodoranten die je vaak tegenkomt in de supermarkt of voordeeldrogist remmen de zweetvorming niet, ze verhullen deze alleen. Deze deodorant is dus net zo lang ‘effectief’ als de geur aanwezig is. Aluin bestrijdt op proactieve wijze nare luchtjes en is daardoor langer werkzaam. Uiteraard is de precieze effectiviteit per persoon verschillend, want iedere huid is anders.
• Voordelig in gebruik – waarvan akte! Naast langdurig effectief is aluindeodorant ook al effectief in kleine doses, dus gaat een verpakking simpelweg langer mee.
• Geen geurstoffen – de meeste aluindeodoranten zijn geurloos. De nieuwe Aluna-lijn van Osma heeft wel verschillende geuren, maar dat is een natuurlijk gevolg van de toegevoegde etherische oliën. Wederom dus; 100% natuurlijk.
• Trekt niet in de huid – geen enkel zout kan de huidbarrière doorbreken. Daardoor is aluin effectief aan het huidoppervlak, niet daaronder.
• De huid kan blijven ademen – chemische deodorant vormt als het ware een dikke laag over de oksels die de uitstoot van zweet bemoeilijkt, terwijl aluin géén laag op de huid vormt en de nare geurtjes zelf bestrijdt. Hierdoor ontstaat niet de onprettige, onaantrekkelijke geur van zweet. Dit is veel beter voor de huid dan het porie-blokkerende effect van chemische deodoranten.
• Vlekt niet in kleding, plakt niet op de huid – aluin is oplosbaar in water, dus ook met water afspoelbaar; tenminste, zo lang er geen andere stoffen aanwezig zijn die kunnen afgeven of die plakken.
• Geen gezondheidsrisico’s – met de kennis van nu kunnen we stellen dat geen enkele deodorant gevaarlijk is voor je, aangezien deze anders niet verkrijgbaar zou zijn. Toch is het zo dat bepaalde stoffen in chemische deodoranten een ongewenste reactie op je huid kunnen hebben.
• Milieuvriendelijk – Osma gebruikt natuurlijke grondstoffen zoals aluniet om aluin te produceren. Het proces is volledig natuurlijk; Osma verwerkt enkel natuurlijk aluin dat met de hand wordt gesneden en gepolijst in Frankrijk. Naast in deodorant kom je aluin ook tegen in bakpoeder, mondverzorgingsproducten en tafelzuren.

Is aluindeodorant ook voor jou?

Warmere dagen gaan voor sommige mensen gepaard met een onzeker gevoel; bang dat ze moeten zweten en daardoor een vervelende geur produceren. Om van het lichamelijke ongemak nog maar te zwijgen! Herken jij je ook in deze problemen? Dan is aluindeodorant dé oplossing. Aluin is een 100% natuurlijke oplossing die zeer vriendelijk is voor je tere okselhuid. Wanneer je je oksels scheert zul je bovendien merken dat aluin een positieve uitwerking heeft op mogelijke scheerwondjes, en dat irritaties weggenomen worden. Dit is ook de reden dat aluinsteen al eeuwenlang een vaste plek heeft in menig scheerritueel.

Nieuw van Osma Alunotherapy is de Aluna-collectie. Deze navulbare deodorantroller biedt de voordelen van aluin in een ergonomische, zeer gebruiksvriendelijke verpakking met de frisse natuurlijke geur van aloë vera, oranjebloesem, bamboe of waterlelie. Één keer aanbrengen volstaat om de gehele dag een heerlijk fris en beschermd gevoel te kunnen ervaren.

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Hoofd scheren

Of je nu weinig haar hebt en je kaalheid omarmt of omdat je het gewoon stoer vindt, het scheren van je hoofd is een persoonlijke keuze die al door veel mensen met tevredenheid is gemaakt. Je hoofd kaalscheren doe je zo! Lees verder >

Scheermes handbagage

Ontdek wat wel en niet mee mag in je handbagage als het gaat om scheermessen en andere scheerbenodigdheden. Zo zorg je ervoor dat je jezelf ook op jouw reisbestemming comfortabel glad kunt blijven scheren!