9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden

25-09-2023

Hoe verzorg je een kaal hoofd

Hoe verzorg je een kaal hoofd?

Waar de ene persoon worstelt met zijn nieuwverworven kaalheid, kiest de ander bewust voor een onbeschermde schedel. Jouw kale (bald) look kan heel mannelijk en zelfverzekerd overkomen, wat door veel mensen als ‘aantrekkelijk’ ervaren wordt. Het is belangrijk om deze positieve aspecten te waarderen én te accepteren. Dat het verliezen van je haar ook mogelijkheden biedt, geeft je de kans een nieuwe richting in te slaan en een nieuw sterk imago te creëren. Maar hoe verzorg je een kaal hoofd eigenlijk? Je leest het in deze blog!

De pH-waarde van je huid – een verhelderende uitleg

Op de pH-schaal wordt 0 beschouwd als meest zuur en 14 als meest alkalisch, ofwel basisch (tegenovergestelde van zuur) . De mild zure waardes beschermen de huid en zijn zuurmantel (dit is een beschermende en hydraterende filmlaag op de huid). De huidzuurmantel zou licht zuur moeten zijn met een waarde van ongeveer pH 5,5. Elke keer wanneer de pH-waarde boven of onder de pH 5,5 beweegt, is de huid gevoeliger voor puistjes, droogheid en gevoeligheid.

Balans is hier de sleutel tot succes. Rond het 50e levensjaar beginnen de pH-waarden van de huid te veranderen en worden deze neutraler. Hoe meer de huid afwijkt van de ideale licht zure pH-waarde 5,5, des te gevoeliger deze voor milieuverontreinigende stoffen, vrije radicalen en bacteriegroei wordt.

Mogelijk helpt bovenstaande uitleg je begrijpen waarom wij huidverzorgingsproducten adviseren met een pH van 5,5zo goed als gelijk aan die van jouw hoofdhuid. Waardes van deze producten mogen tussen pH 4,5 en 7 schommelen. Een pH-waarde van 0 t/m 6 is zuur. Een waarde van 7 en 8 is neutraal en van 8 t/m 14 is basisch. Vuistregel: voor de beste huidcondities hebben licht zure verzorgingsproducten de voorkeur.

Welke verzorging heeft jouw kale hoofd nodig?

Een kaal hoofd wassen

Een goede haarshampoo zal naast het reinigen van haar en hoofdhuid, de huid ook verzorgen. Onze hoofdhuid heeft over het algemeen een pH-waarde van ongeveer 4,5 tot 5,5 en is daarmee licht zuur. De delicate hoofdhuid is erg gevoelig en droogt al snel uit van een wasbeurt met leidingwater (pH-waarde 7) en gewone zeep of douchegel (pH-waarde 8 tot 12). Het is daarom belangrijk om je kale hoofd gewoon met haarshampoo óf beter nog, een aangepaste shampoo te wassen.

Voor het wassen van jouw kale hoofd wil je dan ook de best mogelijke haar- of bald hair shampoo gebruiken. Hierdoor blijft jouw huid goed beschermt tegen invloeden van buitenaf. Jouw kale hoofdhuid is namelijk gevoelig voor het oplopen van huidirritaties, die dan ook direct zichtbaar zijn.

Een kaal hoofd hydrateren, beschermen en matteren

Zonder de natuurlijke bescherming van hoofdhaar, heeft de kale hoofdhuid behoefte aan extra bescherming en verzorging. Zeker de geschoren hoofdhuid is extra gevoelig voor de invloeden van onder andere zon, koude en milieuverontreiniging - en heeft daarom extra verzorging nodig. Verzaak je dit, dan kun je last krijgen van verschillende ongemakken. Ongemakken als schilfervorming, irritatie en een trekkerig gevoel zien wij regelmatig terug, maar kunnen verholpen worden door een goede verzorging. Ervaar wat de juiste beschermende- en verzorgende producten met- en zonder SPF voor jouw huid kunnen betekenen.

Een kaal hoofd scheren

Om jouw kale hoofd ten alle tijde ultiem verzorgt aan de wereld te tonen, zouden meerdere scheerbeurten per week een streven moeten zijn. De gevoeligheid van jouw hoofdhuid en het feit dat je direct over de schedel scheert vraagt om enige gewenning en een subtiele benadering.

Als vanzelfsprekend is een goede voorbereiding en een geschikt scheermes een pré voor een scheerbeurt zonder irritatie en scheerwondjes. Mogelijk verrijkt ons blog ” Je hoofd scheren als een pro doe je zo! ” jouw kennis. Gebruik onze tips in de praktijk – Oefening baart kunst!

Een kaal hoofd scrubben

Een scrubbehandeling verwijdert dode huidcellen en reinigt de huid. Het regelmatig scrubben van jouw kale hoofd met een milde gezichtsscrub verkleint de kans op ongewenste huidirritaties, jeuk en het ontstaan van bultjes. Jouw hoofdhuid ziet er, na een scrubbehandeling, optimaal gezond en aantrekkelijk uit zonder huidschilfertjes of overmatig vette glans. Ook verkleint een scrubbehandeling de kans op ingroeiende haren met mogelijke ontstekingen tot gevolg.

Scrub je hoofdhuid wekelijks of tweewekelijks met een verfijnde gezichtsscrub.

Geef je kale hoofd de verzorging die het verdient

Het is duidelijk dat de verzorging van je kale hoofdhuid meer omvat dan alleen maar het scheren van je hoofdhaar. Het draait allemaal om het begrijpen van de pH-waarden van je huid, het kiezen van de juiste producten en routines voor het in stand houden van een gezonde en zelfverzekerde uitstraling. Vergeet niet dat jouw kale hoofd een unieke kans biedt om een nieuw imago te creëren en te omarmen. Dus, wees trots op je kale look en geef je huid de zorg die ze verdient. Zo kun je er zeker van zijn dat je kale hoofd straalt en gezond blijft, zodat je vol vertrouwen voor de dag komt!

Vragen over de verzorging van je kale hoofd?

Loop je tegen specifieke problemen aan en kun je wel wat advies gebruiken? Neem contact op met een van onze ervaren adviseurs, wij helpen je graag!

RECENTE ARTIKELEN


Filter