9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden

27-03-2024

Skincare routine voor mannen

De skincare routine voor mannen: stap voor stap naar een gezonde, stralende huid

In de wereld van mannenverzorging is skincare niet langer weg te denken. Wij mannen begrijpen steeds beter dat een gezonde huid niet alleen een kwestie is van genetica, maar ook van de juiste skincare. Daarom nemen we de essentiële stappen van een doeltreffende skincare routine voor mannen met je door. Uiteraard met het (dagelijkse) scheerproces in ons achterhoofd.

Van zeep en water naar doordachte skincare voor mannen

Waar mannen vroeger genoegen namen met een simpele wasbeurt met zeep en water, zien we nu een toenemende trend naar een meer doordachte en complete skincare routine. De hedendaagse man is zich meer bewust van de invloeden van stressfactoren (zoals vervuiling, zonlicht en scheren) op zijn huid. Dit heeft geleid tot een groeiende interesse in specifieke skincare producten die zijn afgestemd op de behoeften van de mannenhuid.

Mannenhuid vs. vrouwenhuid

De mannenhuid vertoont wellicht overeenkomsten met de vrouwenhuid, maar er zijn ook belangrijke verschillen. Voor optimale verzorging is het dan ook raadzaam om te kiezen voor producten die gericht zijn op de mannelijke huid. Mannen hebben van nature minder antioxidanten dan vrouwen, dus het is extra belangrijk om hier aandacht aan te besteden bij het kiezen van gezichtsverzorgingsproducten voor jouw skincare routine.

Skincare routine voor mannen: Stap voor stap

Of je nu wil starten met een skincare ritueel of al ervaring met gezichtsverzorging hebt, we nemen je stap voor stap mee door de verschillende fases van een optimale huidverzorging:

  1. Reiniging: De basis van skincare
  2. Exfoliatie: Verwijder dode huidcellen met een zachte scrub
  3. Aluin: Een verademing voor de huid
  4. Aftershave: Verzorging na het scheren
  5. Gezichtscrème voor mannen: Hydratatie en bescherming
  6. Zonbescherming: Onmisbaar in skincare

Stap 1. Reiniging: De basis van skincare

Wat: Gezichtsreiniger
Hoe: Gebruik tweemaal per dag een milde cleanser.
Waarom: Verwijdert vuil, olie en zweet van de huid.

Een goede skincare routine begint met een grondige reiniging. Kies een milde gezichtsreiniger die vuil en overtollige oliën verwijdert zonder de natuurlijke vochtbarrière van de huid aan te tasten. Dit is de eerste stap naar een gezonde en stralende huid.

Bekijk hier alle gezichtsreinigers >

Stap 2. Exfoliatie: Verwijder dode huidcellen

Wat: Gezichtsscrub
Hoe: Gebruik 1-2 keer per week een exfoliant.
Waarom: Verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing.

Een tot twee keer per week exfoliëren helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor je huid frisser oogt en producten beter worden opgenomen. Ook vermindert het onzuiverheden en ingegroeide baardharen. Het opent de poriën en brengt een natuurlijke vochtregulatie op gang. Kies een exfoliant met verfijnde scrubdeeltjes.

Bekijk hier alle gezichtsscrubs >

Stap 3. Aluin: Een verademing voor de huid

Wat: Aluinsteen - een natuurlijk mineraal.
Hoe: Ga na het scheren met de aluinsteen over een vochtige huid. Laat je vochtige huid drogen voordat je de aftershave aanbrengt.
Waarom: Aluinsteen heeft een desinfecterende werking, sluit de poriën en neutraliseert de uitdrogende effecten van zeepresten, waardoor de huid kalmeert en minder rood wordt.

Deze natuurlijke wondersteen stopt eventuele bloedingen door scheerwondjes dankzij de adstringerende werking en heeft een lichte desinfecterende werking, dit maakt het ideaal voor het voorkomen en bestrijden van puistjes en acne. Bovendien zorgt het voor een verfrissend en rein gevoel na het scheren. Aluin is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid, en het is geurloos, waardoor je het moeiteloos combineert met andere skincare producten.

Bekijk hier alle aluinstenen >

Wist je dat aluinsteen ook een efficiënte, natuurlijke deodorant is?
Diezelfde kalmerende en desinfecterende werking maken aluinsteen een uitstekende natuurlijke deodorant. Aluinsteen sluit je poriën nog voordat je kunt zweten! Het gaat bacteriegroei tegen, waardoor er geen vervelende geur onder je oksel kan ontstaan. Een geurtje is dus niet nodig, omdat er überhaupt geen nare geuren ontstaan die het maskeren waard zijn.

Bekijk hier alle aluin deodoranten >

Stap 4. Aftershave: Verzorging na het scheren

Wat: Aftershave
Hoe: Breng na iedere scheerbeurt aftershave aan over je geschoren huid. Een aftershave gebruik je altijd voordat je een gezichtscrème aanbrengt.
Waarom: Hydrateert, kalmeert en verfrist de huid na het scheren.

Een goede aftershave is niet alleen verfrissend, maar helpt ook bij het kalmeren van de huid en het verminderen van eventuele roodheid na het scheren. Balsems en gels zijn extra verzorgend en hydraterend. Ze bevatten vaak ingrediënten die de huid intensief herstellen en voeden. Aftershave lotions zijn lichter en bevatten vaak alcohol. Ze kunnen de huid helpen te desinfecteren en te verkoelen, maar zijn minder hydraterend dan balsems en gels. Ze geven je wel de splash-ervaring die past bij het authentiek scheren.

Welke aftershave je kiest, hangt af van jouw huidtype en behoeften. Heb je een gevoelige of droge huid? Kies dan voor een balsem of gel. Heb je een normale of vette huid? Dan is een aftershave lotion wellicht een goede keuze. Het is een aanvulling op de gezichtscrème en draagt bij aan een optimale skincare routine.

Bekijk hier alle aftershaves >

Stap 5. Gezichtscrème voor mannen: Hydratatie en bescherming

Wat: Gezichtscrème
Hoe: Breng 's ochtends en 's avonds aan. Breng gezichtscrème aan op je vingertoppen en masseer de crème zachtjes in een opgaande beweging in je gezicht en hals.
Waarom: Hydrateert, verzorgt en beschermt de huid.

Een cruciale stap in de beste skincare routine voor mannen is het gebruik van gezichtscrème. Een die niet alleen de huid hydrateert, maar ook beschermt tegen dagelijkse stressfactoren. Specifieke gezichtscrèmes voor mannen, van kwalitatieve merken als Acqua di Parma, Abbate Y La Mantia, Beardburys, Gentlemen's Tonic of Better Be Bold, bieden niet alleen hydratatie maar bevatten ook hoogwaardige ingrediënten die de mannenhuid verstevigen en beschermen.

Gezichtscrème na het scheren:
Het dagelijkse ritueel van scheren kan de huid belasten en uitdrogen. Hier komt een gezichtscrème, die specifiek is ontworpen voor mannen, goed van pas. Het kalmeert de huid, minimaliseert irritatie en hydrateert intensief. Een goede gezichtscrème biedt niet alleen comfort na het scheren, maar draagt ook bij aan een gezonde en goed onderhouden huid.

Gezichtscrème voor baarddragers:
Voor de baarddragers onder ons: Gebruik de gezichtscrème alleen op de haarvrije zones op je gezicht. Voor de huid onder je baard gebruik je een baardbalsem of een baardolie. Hiermee verzorg je je baard en voed en bescherm je tegelijkertijd de onderliggende huid.

Bekijk hier alle gezichtscrèmes >

Stap 6. Zonbescherming: Onmisbaar in skincare

Wat: Zonbescherming
Hoe: Verdeel de zonbescherming, als laatste in je ochtendroutine, over je hele gezicht.
Waarom: Beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen. Dermatologen adviseren om iedere dag een SPF van minstens 30 aan te brengen.

Bescherm je huid tegen schadelijke UV-stralen door dagelijks een zonnebrandcrème of een ander product met SPF te gebruiken, kies voor minimaal SPF 30. Ze beschermen de huid tegen schade van de zon, en daarmee tegen de vorming van nieuwe rimpels en pigmentvlekken.

Tip: Er zijn dagcrèmes die ook SPF bevatten, zoals de dagcrème van Better Be Bold.

De invloed van een skincare op je scheerbeleving

Het onmogelijk om het aspect van scheren te negeren wanneer je het hebt over de skincare van mannen. Het dagelijkse ritueel van scheren heeft een directe impact op de huidconditie. Het gebruik van kwalitatieve scheerproducten, zoals scheercrème of scheerzeep, in combinatie met een aftershave en gezichtscrème zorgt voor een complete benadering van huidverzorging.

Het gebruik van een aftershave in combinatie met een gezichtscrème verzacht, hydrateert en herstelt de huid na het scheren. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van irritaties, scheerbultjes en ingegroeide haartjes, maar versterkt ook het algehele comfort tijdens het scheren. Een goed onderhouden huid resulteert in een soepelere scheerervaring en verhoogt het genot van de dagelijkse verzorgingsroutine.

Investeer in je huid, ervaar het verschil

Skincare voor mannen is geen luxe, maar een investering in je algehele welzijn. Door te kiezen voor hoogwaardige gezichtsverzorgingsproducten en deze te integreren in je dagelijkse routine, geef je jouw huid de aandacht die het verdient. Bij Scheersalon begrijpen we de unieke behoeften van de mannenhuid en bieden we een assortiment aan producten die niet alleen effectief zijn maar ook bijdragen aan een verfijnde scheerbeleving. De keuze voor hoogwaardige gezichtsverzorgingsproducten, zoals te vinden bij Scheersalon, maakt het verschil in het bereiken van een stralende en goedverzorgde mannenhuid. Ontdek de kracht van skincare voor mannen en ervaar zelf het verschil van een goed onderhouden huid. Nog vragen of wil je graag advies? Neem gerust contact op met een van onze ervaren adviseurs, wij helpen je graag!

RECENTE ARTIKELEN


Filter