9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden

02-05-2017

1493726570_Dovo-Shavette-blog-pagina

De Shavette, pionier op scheergebied

Het eerste open scheermes met verwisselbare mesjes

De shavette is een bijzonder product. Het is bedacht door Dovo Steelware in Solingen (Duitsland) en is het eerste open scheermes dat gebruikt maakt van verwisselbare mesjes. Op het oog lijkt de shavette daarom veel op een authentiek open scheermes of straight razor, maar in gebruik verschillen de twee nogal.

Dovo cola

Als we het over cola hebben, hebben we het over varianten van het drankje dat door Coca Cola als eerste werd bedacht (sorry, Pepsi). Hetzelfde is het geval met de shavette: oorspronkelijk was dit een merknaam van Dovo, maar het is nu de gangbare term geworden voor dit type scheermes. Goed werk, Dovo!

De voordelen van een shavette

De shavette is een scheermes dat de meer geoefende gebruiker veel voldoening geeft tijdens en na het scheren. De eerste shavettes werden door barbiers gebruikt als een precisiemes voor het snijden van haren en het zetten van scherpe lijnen bij de bakkebaarden en in de nek. Niet langer hoefden zij zich te bekommeren om het scherpen van hun scheermessen, nu zij konden beschikken over een hygiënisch mes waarmee hij efficiënt en comfortabel een glad scheerresultaat kon behalen. De verwisselbare mesjes zijn af te stemmen op jouw behoeftes, want ieder mesje heeft zijn eigen karakter.

Door eenvoudig en snel van mesje te wisselen beschik je altijd en overal over de scherpte die jij wenst. Dat maakt de shavette tot een ideale partner tijdens jouw dagelijkse scheerbeurt, thuis en op reis. Door de verwisselbare mesjes is deze scheerervaring bovendien goedkoper dan dure cartridge- of cassettesystemen zoals de Gillette Fusion.

Een scheermes in opkomst

Bij Scheersalon bieden wij shavettes aan van onder andere Sedef, Parker, Dovo en sinds kort ook Proraso. De verwisselbare mesjes bieden we aan in vele verschillende varianten, allen met een eigen karakter. In de shavettes passen behalve single edge blades ook alle doormidden gebroken double edge blades. Wil je het zelf gaan proberen? Dan adviseren we je te starten met de mesjes van Derby’s, vanwege hun vergevingsgezinde karakter.

Het klassieke scheren is enorm in opkomst de laatste jaren. Steeds meer mannen willen het scheren van een ‘moetje’ veranderen in een prettige ervaring. Shavettes zijn daarvoor uitstekend geschikt, maar ook bijvoorbeeld het klassieke open scheermes. Als je kiest voor scheercomfort, dan kies je voor een open scheermes of een shavette. Welke heeft jouw voorkeur? Probeer en ervaar het zelf!
Wil je meer informatie over een shavette of barbermes? Lees dan onze informatiepagina.

scheren met een shavetteRECENTE ARTIKELEN


Filter
My-Blades Platinum blog header

Ook de double- en single edge blade industrie denkt actief na over eco-vriendelijke productiemethodes. Waar de ene producent haar theorieën nog moet omzetten naar de praktijk, is een kleine internationale startup de eerste duurzame scheermesjes aanbieder.