9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

Wat is een Shavette?

‘Shavette’ is van oorsprong een merknaam die Dovo uit Solingen als eerste gebruikte. Nu wordt de benaming door vele fabrikanten gevoerd en is de Shavette of barbermes een algemene term geworden voor een open scheermes met verwisselbare scheermesjes. In verschijning lijkt het op het authentieke open scheermes, maar dan met verwisselbare scheermesjes.

Gebruik van een Shavette

De eerste Shavettes werden als barbermes gebruikt door barbiers voor het snijden van de haren en het afzetten van contourlijnen bij de bakkebaarden en in de nek. Het voordeel van het niet hoeven scherpen van het scheermes, optimaal zicht op het te scheren oppervlak en de bewustwording van hygiënische standaard maken dit type scheermes tot op de dag van vandaag erg populair.

Shavette versus open scheermes

Regelmatig krijgen we de vraag of een Shavette of barbermes scheert als een straight razor (open scheermes). Veel mannen lijkt het ook een goede optie te starten met een Shavette omdat ze het scheren met een straight razor of authentiek open scheermes overwegen. Helaas heeft het Shavette, behalve het uiterlijk, slechts weinig gemeen met een straight razor. Qua karakter is een authentiek open scheermes namelijk veel vergevingsgezinder voor de huid. De textuur van de snede bij een klassiek open scheermes is vele malen vriendelijker voor de huid en ook de meer afgerande hoeken maken dit mes veel toleranter dan het Shavette.

Toch spreke de voordelen veel mannen aan. Zo hoef je niet te beschikken over de vaardigheden om het mes te scherpen waardoor het voor de geoefende gebruikers ook een ideale reisgenoot is. Na het verwijderen van het oude mesje plaats je gelijk weer een nieuw mes met de keuze uit de veel varianten. Als geoefend gebruiker is er prima te scheren met Shavette of het barbermes. De voordelen zoals het strak afzetten van de contouren, het gladde scheerresultaat, het verminderen van de kans op ingegroeide baardharen en natuurlijk het prijsvoordeel gelden zeker ook voor deze manier van scheren.

Scheersalon informatie - Shavette / Barbermes  - gebruik

Aan te passen scheerkarakter

In een Shavette of barbermes plaats je speciale single edge blades of double edge blades. De double edge blades breek je voor dat je ze uit het paraffinepapier verwijderd los van elkaar alvorens je ze in het Shavette plaatst. Ook bieden enkele merken de mogelijkheid het verwisselbare mes qua diepte variabel te plaatsen. Een dieper geplaatst mes is vergevingsgezinder qua karakter.

Deze single of double edge verwisselbare mesjes worden door veel producenten aangeboden, ieder met een eigen karakter. We adviseren de beginnende gebruiker te starten met de Derby’s vanwege hun vergevingsgezinde karakter.

Bekijk voor meer informatie onze overzichtspagina met informatie over double edge blades.

Onze Shavettes en barbermessen

Sedef Barbermes Zwart - 1.1 - SEDEF-RZW

Sedef Shavette / Barbermes

Voordelige barbermessen / Shavettes met een wat complex systeem om de blades te verwisselen. De blades kunnen qua diepte variabel geplaatst worden. Geschikt voor alle double en single edge blades, uitgezonderd de Kasho Kai en Feather blades. 

Parker Barbermes RVS - 1.1 - PA-SRX

Parker Shavette / Barbermes

Zeer populaire Shavettes / barbermessen met een handig bladewissel-systeem. Bij professionele gebruikers zijn de stoere Parker SR1 en Parker SRX erg populair. Geschikt voor alle double en single edge blades, uitgezonderd de Kasho Kai en Feather blades. 

Dovo shavette olijfhout - 1.1 - 201071

Dovo Shavette / Barbermes

Het origineel; een middenklasse Shavette met een aantal populaire varianten. Zeer populair bij de professionele gebruiker. Het plaatsen van de verwisselbare mesjes is een eenvoudige handeling. Geschikt voor alle double en single edge blades, uitgezonderd de Kasho Kai en Feather blades. 

Böker Barberette Olijfhout - 1.2 - 140902

Boker Shavette / Barbermes

Een barbermes met kunststof heft van Böker, een producent met een indrukwekkende geschiedenis als het gaat om het produceren van straight razors. Het nieuw ontworpen barbermes spreekt zowel de professionele gebruiker alsmede menig natscheerliefhebber aan. Geschikt voor alle double en single edge blades, uitgezonderd de Kasho Kai en Feather blades. 

Proraso Barbermes - 1.1 - PRO-400270

Proraso Shavette / Barbermes

Stoer Shavette met een heft van walnoothout. Populair bij de professionele gebruiker. Het plaatsen van de verwisselbare mesjes is een eenvoudige handeling. Geschikt voor alle double en single edge blades met uitzondering van de longblades, Kasho Kai en Feather blades. 

Kasho Kai Scheermes Captain SALON FOLDING - 1.1 - KAI-CAP-SLR

Kasho Kai Barbermes

Topklasse – dat is het professionele Kasho Kai Captain Standard en Excellia open scheermes. De looks van een authentiek scheermes, gecombineerd met de ergonomische en hygiënische wensen van nu. Elke barbier vindt de ideale grip en perfecte balans. Het plaatsen van de verwisselbare mesjes is een eenvoudige handeling. De Blades kunnen qua diepte variabel geplaatst worden. Geschikt voor alle Kasho Kai en Feather single edge blades.