9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

04-05-2019

1558086957_fotoblogmei2019-web

De baardtrends van 2018

Wat is er hip de komende zomer?

Baarden en snorren zijn net zo vergankelijk als kleding dat is: er zijn ieder jaar weer nieuwe trends of oude favorieten die terugkomen in het modebeeld. We geven je tips van baard- en snormodellen die dit jaar helemaal hot zijn, en we kijken ook hoe de trends van vorig jaar er nu voor staan.

De trends van 2018

Vorig jaar zagen we een opkomst van de stoppelbaard, zowel in de korte ‘five-o’clock-shadow’ variant als de langere versie. Ook de snor was bezig met een opmars die soms ten koste ging van de baard: meer snor, minder baard. Op het gebied van langere baardgroei deed de ducktail het goed, maar ook de vollere bakkebaarden, de zogenaamde mutton chops.

De evolutie van deze trends

Een trend staat niet op zich; er is vaak een lijn te ontdekken in de elkaar opvolgende trends. Zo is de opmars van de snor nog steeds niet ten einde; we zien steeds meer uitgesproken snorren op straat en in de media.

Ook de baard is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar er is hier ook een kentering merkbaar. Het codewoord? ‘Verzorgd’. Met de tegenwoordig beschikbare baardverzorgingsproducten vinden wij een onverzorgde baard echt not done. Nu lijkt het er – gelukkig – op dat de verzorgde baard terrein verovert ten koste van de onverzorgde baard. We benadrukken nog eenmaal onze boodschap: mannen, als je een baard neemt, verzorg die dan ook! Dat is niet alleen beter voor jouw baard en huid, maar het ziet er ook echt vele malen beter uit dan ongecontroleerde wildgroei. Bovendien is een verzorgde baard voor sommige werkgevers wél acceptabel, en een onverzorgde baard níet.

De snor

Ook in 2019 is er een rol voor deze lokale gezichtsbeharing, maar wederom is verzorgd het devies. (Voor de Formule 1-liefhebbers: we hebben het níet over de openbaring van Sebastian Vettel’s snor.)

Five-o’clock-shadow

We hadden ‘m al genoemd hierboven, maar nog steeds relevant: stoer, sportief, en aantrekkelijk voor leden van het andere geslacht. Deze baardstijl heeft zijn naam te danken aan het feit dat mannen met een zware baardgroei aan het eind van hun werkdag deze lichte stoppelbaard torsen. Dat is niet voor iedereen het geval, maar enfin, het beestje moet nu eenmaal een naam dragen. Voor de meeste mannen is een baardgroei van 0,8 mm nodig om dit effect te bereiken. Maak de five-o’clock-shadow af met strak geschoren hals en contourlijn op de wang voor een – daar is-‘ie weer – verzorgde look.

Kortom: verzorgd is het devies

Eerder leek de lengte van een baard belangrijk. Dat is niet meer zo. Nu is de gekozen vormgeving het zwaarstwegende criterium. Ben je onzeker over welke baard bij jou het beste tot zijn recht komt? De vakkundige barbier helpt jou om de gewenste baardvorm te realiseren, of in ieder geval van tips te voorzien. Strak geschoren vormen en contourlijnen zijn dé trend voor 2019.

RECENTE ARTIKELEN


Filter