9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

10-11-2017

1510319579_scrubben-het-winter-wondermiddel

Scrubben, het winter-wondermiddel

Maak plaats voor je nieuwe huid!

Het genot van een warm bad, een warme kop chocolademelk, of een wandeling door de sneeuw – het zijn kleine geneugten die inherent zijn aan de wintermaanden. Helaas zijn er ook andere, minder prettige gevolgen aan deze koude tijd. Denk maar aan dagelijks krabben, ijskoude sporttrainingen, en een huid die minder prettig aanvoelt. Voor dat laatste hebben wij de oplossing voor je: scrubben!

Was scrubben niet iets voor vrouwen?

Het is normaal dat je huid tijdens koudere maanden trekkerig en jeukerig aanvoelt. Doordat de verwarming overal aan staat daalt de luchtvochtigheid – daar begint het probleem. Het jeukende gevoel komt doordat het gebrek aan vocht zorgt voor dode huidcellen. Je kunt je huid hydrateren om dit probleem preventief aan te pakken, maar niet iedereen krijgt dat succesvol voor elkaar. Man, vrouw – iedereen kan hier last van krijgen.

Dode huidcellen zijn volkomen normaal

Door die dode huidcellen te verwijderen, verbeter je de bloeddoorstroming en kan beschadigde huid herstellen. Besef je overigens dat dode huidcellen het resultaat zijn van een natuurlijk proces: jouw huid maakt iedere dag nieuwe huidcellen aan, die ervoor zorgen dat andere huidcellen afgestoten worden. Die laten langzaam los.

Soms gebeurt dat niet voldoende, waardoor huidcellen als het ware samenklonteren. Dit kan niet alleen in de wintertijd gebeuren, maar ook als je bijvoorbeeld al van jezelf een droge huid hebt. De oplossing is hoe dan ook om een scrub te gebruiken. Die verwijdert de dode huidcellen en heeft ook andere effecten, afhankelijk van de gekozen werkzame bestanddelen, zoals jojoba of bamboe.

Hydraterende jojoba

Scrubs die gebaseerd zijn op jojoba-korreltjes blinken uit in het hydrateren van jouw huid. De kleine korreltjes zijn bijzonder effectief in het tegengaan van overmatig vochtverlies. De natuurlijke jojoba-olie wordt door de huid geabsorbeerd om deze te rehydrateren. Ook gaat het overmatige talgproductie tegen. De gladde korrels beschadigen de huid niet, maar zijn wel effectief in het verwijderen van dode huidcellen. De nieuwe douchegels van St James of London bijvoorbeeld zijn gemaakt op basis van jojoba-olie. Zo scrub je op een vriendelijke en effectieve manier jouw huid. Lekker gemakkelijk, tijdens het douchen!

Herstellende bamboe

Ook scrubs die gebaseerd zijn op bamboe verwijderen dode huidcellen. Buiten de milde scrub-eigenschappen van deze fijne bamboe-deeltjes bevat bamboe tevens silica. Dit bestanddeel bezit de eigenschap beschadigde, jeukende en geïrriteerde huid te herstellen. De facial scrub van Gentlemen’s Tonic maakt gebruik van de herstellende eigenschappen van bamboe. Een bijkomend voordeel is ook dat dit een handig middeltje is voor mannen die last hebben van ingegroeide baardharen.

Winter is coming

Met de winter voor de deur is het zaak om je daar goed op voor te bereiden. Een scrub is een welkome toevoeging aan de club van huidverzorgingsproducten. Breng een kleine hoeveelheid product op je vingertoppen aan en masseer het roterend over de (gezichts)huid. Ervaar de voordelen: een gezonde, schone en stralende huid. Jeuk en ingegroeide baardharen verdwijnen als de winterse sneeuw voor de zon.

Douchegel St. James of London

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!