06-04-2017

1490947727_scheerkwast-dassenhaar-web

De herkomst van dashaar

Dashaar is een kostbaar materiaal dat vaak gebruikt wordt in scheerkwasten. Dasharen houden water voortreffelijk vast en zijn heerlijk zacht. Vooraanstaande merken zoals o.a. Mondial, Vulfix en Mühle gebruiken zorgvuldig geselecteerde haren afkomstig uit China. Vandaag vertellen we je meer over de bijzondere herkomst van dit bijzondere product.

Dashaar uit China

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is het gebruik van dasharen niet verboden - tenzij ze in Europa gewonnen zijn. Mede daarom kiezen topmerken voor Chinese dasharen van de Meles Meles, een ras dat ook in Europa in grote getalen voorkomt. Chinese dasharen worden gewonnen in overeenstemming met de conventie van Washington voor bedreigde diersoorten. Dasharen uit Europa zijn dat vaak niet.

China is de voornaamste exporteur van dashaar. Scheerkwasten van dashaar zijn een eeuwenoude traditie. Daarnaast is de das al honderden jaren een belangrijke bron van vlees voor de lokale bevolking. Deels is dat noodzaak - de Chinese daspopulatie breidt zich anders te snel uit en kan zodoende een bedreiging vormen voor boeren en tuinders. Ook worden de dierlijke vetten van de das gebruikt voor hun heilzame werking in veel Chinese geneesmiddelen.

De Chinese daspopulatie wordt zorgvuldig gemonitord. Een maximale jaarlijkse export garandeert het bestaansrecht van de dassen. Zowel de exclusiviteit van dashaar als de toekomst van de das blijven zo bewaard.


Waarom dashaar?

Nu zul je denken, waarom zou je überhaupt voor dashaar kiezen als de Chinese export zo streng gemonitord wordt? Dat is simpel – de kwaliteit van dashaar is ongeëvenaard. De haren houden eenvoudig water vast en zijn daarom uitstekend geschikt voor scheerkwasten, maar ook voor verfpenselen. Daarnaast biedt dashaar een enorme verscheidenheid, van heel zacht tot lekker stevig. Voor ieders scheerbeleving wat wils!

Dashaar is een kostbaar materiaal dat jou een onovertroffen scheerervaring geeft. Nu weet je waar deze haren vandaan komen, en ook dat de haren in jouw scheerkwast eerlijk en ecologisch verkregen zijn. Ook de kwaliteit en verzamelwijze van Chinese dasharen is secuur en ongeëvenaard. Met die wetenschap kun je je comfortabel en met een gerust hart met een dashaar scheerkwast inzepen! 

Volgende week vertellen we je meer over de verschillende soorten dashaar die gebruikt worden in scheerkwasten.


Je zult er versteld van staan hoe veel varianten er zijn.

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Hoofd scheren

Of je nu weinig haar hebt en je kaalheid omarmt of omdat je het gewoon stoer vindt, het scheren van je hoofd is een persoonlijke keuze die al door veel mensen met tevredenheid is gemaakt. Je hoofd kaalscheren doe je zo! Lees verder >

Scheermes handbagage

Ontdek wat wel en niet mee mag in je handbagage als het gaat om scheermessen en andere scheerbenodigdheden. Zo zorg je ervoor dat je jezelf ook op jouw reisbestemming comfortabel glad kunt blijven scheren!