9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

13-07-2017

1500013598_Goed-werk-heeft-tijd-nodig

Goed werk heeft tijd nodig

Minder snoozen is beter scheren!

Je zou het eens moeten proberen – vijf minuten eerder opstaan, of een keertje níet snoozen. Je zult merken dat je dan veel meer ontspannen kunt aankleden, ontbijten… en scheren. Want jouw scheerritueel is iets dat niet gehaast moet gebeuren, maar waar je de tijd voor moet nemen. Scheren is geen moetje, maar scheren is een heerlijk begin van jouw dag. Gun jezelf dit moment!

Meer tijd = effectiviteit

Het kopje hierboven staat geformuleerd als een, ehh, formule. Want eigenlijk is het net zo vanzelfsprekend als E = MC2 voor Albert Einstein was. Als je je wekker te laat zet is het nut van die extra slaap al snel tenietgedaan door de stress en het gehaast dat je ervoor terugkrijgt. En geloof ons – dat wil je niet. Want wat is vaak het eerste item van het ochtendritueel dat in tijd moet bezuinigen? Juist – het scheren.

‘Effe vlug’ zijn vaak de laatste woorden die uitgesproken worden voordat er dingen gebeuren die je had kunnen voorkomen als je de tijd had genomen. We leggen het graag even voor je uit.

Wat als je toch snel scheert

(Te) snel scheren resulteert niet altijd in bloedvergieten. Door te gehaast scheren kun je je huid ook ongezien beschadigen, wat tot irritaties leidt. Daarnaast is haastige spoed zelden goed, omdat je zo vaak simpelweg plekjes vergeet. En dat staat gewoon heel slordig. Vergeet ook niet dat je, in het geval van bloedingen, véél tijd kwijt bent met het stelpen van de bloedingen. Ook is het eindresultaat geen prettig gezicht.

's Ochtends scheren

Hoe het dan wel moet

Sowieso is het goed om ’s ochtends minder gehaast op te staan, want zo begin je ook beter aan je dag. Voor wat betreft jouw scheerritueel hebben we ook wat dingen om rekening mee te houden.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook ’s ochtends. Want iets meer tijd geeft meer effectiviteit. Vermijd lange, snelle halen; deze verstoppen je scheermes, waardoor het minder goed snijdt. Het devies luidt dus: spoel je mes regelmatig schoon, en scheer jezelf met kortere halen, in een licht diagonale beweging voor optimaal resultaat.

Dus zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben, de volgende keer dat je je herkent in een van deze klachten! 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!