9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

22-04-2022

Ga jouw huidveroudering rimpelvorming tegen met Q10

Ga jouw huidveroudering / rimpelvorming tegen met Q10

Wat is Q10?

Q10, wellicht heb je het wel al eens voorbij horen komen. Maar weet je eigenlijk ook wat het is en wat het doet? Wij leggen het je graag uit! Q10 is een co-enzym. Het is een lichaamseigen stof die voorkomt in vrijwel elke cel in je lichaam. Daarnaast is het het enige vetoplosbare antioxidant dat door jouw eigen lichaam wordt aangemaakt en oxidatie voorkomt. Oxidatie is een zuurstofreactie waarbij zogenaamde vrije radicalen vrijkomen en draagt bij aan huidveroudering. De vrijgekomen vrije radicalen beschadigen namelijk eiwitten, vetten en DNA in je lichaam. De belangrijkste functies die het Q10 co-enzym heeft zijn:

  • Het genereren van energie
  • Het beschermen van cellen

Q10 wordt ook wel ubiquinol of ubiquinone genoemd. Als je wil weten of er Q10 in een product zit, staat deze op de ingrediëntenlijst meestal vermeld als ubiquinol of ubiquinone.

Huidveroudering: het proces

Naarmate je ouder wordt en je huid meer en langer te maken krijgt met verschillende externe factoren (zoals weersomstandigheden, stress, slecht slaappatroon, dieet, roken) verminderd de natuurlijke aanmaak van Q10. Schrik niet, maar het huidverouderingsproces start al op je twintigste levensjaar en vanaf 35 jaar kan het huidverouderingsproces ook al echt zichtbaar zijn.

Rimpels ontstaan dus niet van de ene op de andere dag. Zoals eerder aangegeven speelt oxidatie een belangrijke rol in het proces van huidveroudering en het ontstaan van rimpels. Een van de eiwitten die door oxidatie beschadigt is collageen. Collageen zorgt voor de elasticiteit en structuur van je huid. Wanneer door oxidatie het collageen wordt afgebroken, zorgt dit voor een verminderde stevigheid van de huid en een toename van rimpels; een proces dat veel mensen willen vertragen.

Wat doet Q10 voor de huid?

Het antioxidant Q10 helpt het oxidatieproces tegen te gaan. Hiermee voorkom je dat collageen verder wordt afgebroken en je huid zijn stevigheid verliest. Q10 zit van nature in verschillende voedingsmiddelen, maar door de beperkte opnamemogelijkheden is het verstandig om je Q10 zelf nog aan te vullen. Als je het huidverouderingsproces tegen wilt gaan tenminste. Gelukkig kan je het gemakkelijk via de huid aanvullen!

Q10 aanvullen via de huid

Vanwege de unieke anti-oxidatieve eigenschappen die Q10 heeft, zie je dit bijzondere ingrediënt regelmatig terug in verschillende crèmes. Kortom, smeren met Q10-crème kan vroegtijdige huidveroudering en het ontstaan van nieuwe rimpels helpen voorkomen!

Zoek je een kwalitatieve anti-verouderingscrème met Q10?

Ben je op zoek bent naar een kwalitatieve crème om jouw Q10 aan te vullen? Dan is de Mondial 1908 Multiaction anti-age cream een uitstekende keuze. Deze voedende formule bevat het waardevolle co-enzym Q10 en organische Shea Butter. Een krachtige combinatie die jouw huid soepel houdt en voorziet van voedingsstoffen en vocht. Zo help je jouw huid rimpels te verminderen en te voorkomen. Ontdek wat Q10 in de Multiaction anti-age cream van Mondial 1908 kan betekenen voor jouw huid!

BEKIJK NU >

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!