9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

28-03-2017

28-03-2017-opspannen_van_de_huid-1-web

Opspannen van de huid

Strak scheren is glad scheren

We hebben wel vaker handige scheertips voor je. Over het belang van een goede voorbereiding, of het gebruik van een aftershave balsem. Of over diagonaal scheren, je gezicht reinigen, of een romig scheerschuim maken. Maar vandaag misschien wel de allerbeste tip van allemaal, eentje die héél vaak onderschat wordt.

Span je huid op

En die tip, zoals de oplettende lezer al aan de kop opgemaakt heeft, is om je huid om te spannen tijdens het scheren. Dit is de belangrijkste handeling die garant staat voor een goed en glad scheerresultaat zonder beschadiging van de huid.

Je huid is een bijzonder canvas waar jouw scheermes zich overheen moet manoeuvreren. In een ideale wereld gaat dat probleemloos, maar de werkelijkheid is anders. Goed opspannen doet wonderen. En ook al kun je jezelf scheren zonder de huid op te spannen, door dit wél te doen krijg je een gladder resultaat. Kortom: opspannen loont.

Positieve effecten

Je zult merken dat je die moeilijk bereikbare plekken - zoals de haren in huidplooien of rondom je mondhoeken - beter kunt scheren als je de huid opspant. Voor elk type huid geldt dat opspannen helpt bij het voorkomen van wondjes.

Ook wanneer de huid oneffenheden als bijvoorbeeld littekens heeft opgelopen, zal bij het zorgvuldig opspannen een gladder scheerresultaat zonder scheerwondjes je bloning zijn. Door het opspannen worden oneffenheden gladgetrokken en het mes zal deze onderhuids drukken. Beweeg je scheermes - voor een optimaal resultaat - rustig en gecontroleerd over de huid.

Gekke bekken trekken

Maar hoe doe je dat nu, je huid opspannen? Er zijn in de regel twee handige instrumenten voor. Letterlijk – je hand is er eentje van. En die andere? Je gezicht zelf! Jouw gezicht is voorzien van talloze spieren waarvan het zonde zou zijn als je die niet zou gebruiken. Zo kun je door je bovenlip naar binnen te trekken beter je snor scheren en zijn je mondhoeken beter bereikbaar met bolle wangen. Of leg je tong over je ondertanden om oneffenheden recht te trekken. Dus trek eens een gekke bek voor de spiegel! Het is niet alleen leuk, je hebt er ook nog wat aan.

Beweeg je scheermes altijd weg van de hand waarmee je opspant. De vingers waarmee je grip zoekt om de huid stevig op te spannen veroorzaken kuiltjes in de huid. Door weg te scheren van deze oneffenheden scheer altijd een egaal en vlak huidoppervlak. De ideale ondergrond voor een comfortabel en glad scheerresultaat.

Ook bij deze scheertip geld: geduld loont, en ervaring komt mettertijd. Pas dit advies toe op jouw unieke situatie en schroom niet om gekke bekken te trekken voor de spiegel. Alleen het resultaat telt - have fun!

 

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!