9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

20-05-2022

1549550725_Peaky-Blinders_cover800-web

Zo creëer je jouw Peaky Blinders kapsel

Goed nieuws voor alle fans van Peaky Blinders! Seizoen 6 is vanaf 10 juni te zien, of voor velen onder ons beter gezegd te bingen, op Netflix. Zin in! Ga er maar goed voor zitten, want dit zal ook het laatste seizoen zijn. De makers vinden het na 10 jaar wel mooi geweest en hebben besloten te stoppen op het hoogtepunt van de serie. Een grote teleurstelling voor velen, maar het maakt ook vastberaden om extra (en dan ook echt extra) te genieten van dit laatste seizoen. Hoe kun je dat nu beter doen dan in Peaky-stijl het laatste seizoen te kijken en door het leven gaan. Creëer je eigen Peaky Blinders kapsel: That’s the final order of the Peaky Blinders.

Wat is Peaky Blinders?

Peaky Blinders speelt zich af in het Birmingham van de jaren ’20, waar de door oorlog gehavende broers Thomas en Arthur hun boterham proberen te verdienen met het manipuleren van paardenraces. Best handig als je zelf een gokkantoor hebt! Over handig gesproken; hun kapsels zijn dat in de basis ook. Je zult gemerkt hebben dat de heren bijna allemaal opgeschoren zijkanten hebben. Tegenwoordig zijn deze ‘fades’ helemaal in, maar vroeger was het pure noodzaak: ze deden het om luizen te voorkomen.

Jij kunt nu ook met een Peaky Blinders kapsel door het leven

De broers Thomas, Arthur en John staan aan de top van de criminele organisatie Peaky Blinders. Ze verdienen hun geld met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Gelukkig kunnen hun kapsels dat wel! Ben jij ook iemand die niet met zich laat sollen? Hier lees je hoe je je haar kunt dragen net zoals de fookin’ Peaky Blinders.

 


Image source: BBC

Thomas ‘Tommy’ Shelby kapsel

Kapsel: textured crop /aangepaste undercut (doorgaans zonder fade, maar het kan ook met)
Producten: pomade, paste of clay met matte look

Thomas Shelby (gespeeld door Cillian Murphy) heeft opgeschoren zijkanten met een textured crop bovenop. Deze aangepaste undercut kun je zowel met als zonder fade dragen, maar een fade geeft het een meer moderne uitstraling. Let er wel op dat je gezicht er de juiste vorm voor heeft: Murphy heeft bijvoorbeeld uitgesproken jukbeenderen. Ook als je gezicht een ovale vorm heeft, kun je de Thomas-look overwegen.

Het kapsel is bovenop kort genoeg dat het niet over de zijkanten valt. Je kunt de voorkant als een pony dragen, of je styled de langere voorzijde richting de zijkant – zoals Thomas vaak doet. Gebruik een beetje pomade, paste of clay met een matte look om dit kapsel wat volume te geven.


Image source: bbcsouthafrica.com

Arthur Shelby kapsel

Kapsel: disconnected undercut met slick back look
Producten: pomade op waterbasis

Snor: chevron of cowboy (afhankelijk van welk seizoen je kijkt)
Producten: snorwax

1. Kapsel

Thomas’ oudere broer Arthur heeft opgeschoren zijkanten, maar dan ook echt helemaal opgeschoren. Arthur combineert deze undercut met een slick back look. Bovenop mag het dus best lang blijven zodat je het lekker makkelijk achterover kunt stylen. Voor deze look mag je redelijk wat pomade gebruiken. Allereerst gebruik je een beetje pomade voordat je je haar droog föhnt, zodat het beter in model blijft. Neem vervolgens een beetje pomade en breng het met je vingertoppen aan door je haar. Gebruik vervolgens een kam om je haar naar achter te kammen. Je kapsel hoort te blijven zitten, maar is niet hard. Heb je niet genoeg pomade gebruikt? Pak dan gewoon wat bij. Omdat bij Arthur regelmatig een pluk loshangt, lijkt hij een pomade op waterbasis te gebruiken. Ben je op zoek naar een shiny long hold finish? Gebruik dan eventueel nog een haarspray.

2. Snor

Arthur’s snor is, afhankelijk van het seizoen dat je kijkt, een chevron – of cowboy model. De chevron is een makkelijk te verzorgen snor en kun je overwegen als je relatief recht haar hebt. Onderhoud is beperkt: je hoeft alleen de haren die over je lip vallen in te korten. De cowboy is de ruigere broer van de chevron; hij is wat langer en nonchalanter. Met snorwax breng je deze snorren in model, maar doe dat bij de cowboy niet te veel: die is immers wild, net zoals Arthur.


Image source: bbcsouthafrica.com

John Shelby kapsel

Kapsel: crop undercut
Producten: pomade op waterbasis of matte clay

Ook voor John Shelby, de jongere broer van Arthur en Thomas, zul je de zijkanten en achterkant van je hoofd flink moeten opscheren. Laat wel een beetje staan om kleur te behouden. Bovenop laat je een beetje lengte staan, maar niet te veel waardoor het ‘omvalt’.

Dit kapsel heeft dan ook niet veel product nodig. Gebruik daarom een mild fixerend stylingproduct, zoals een pomade op waterbasis, of een matte clay – John’s coupe is immers niet glanzend, zoals die van Arthur.


Image source: regalgentleman.com

Michael Gray kapsel

Kapsel: classic side-parting haircut
Producten: medium of strong hold pomade met high shine

Als je seizoen 2 nog niet gezien hebt, zullen we je niet vertellen wie Michael is, maar hij groeit al snel uit tot een belangrijke Peaky. Michael heeft zijn haar aan de zijkanten langer dan zijn collega’s. Hij heeft een beetje slag in zijn haar, wat betekent dat je met warmte (oftewel: de föhn) aan de slag moet – tenzij je van jezelf al een slag in je haar hebt.

Met een ronde styling borstel breng je je kapsel in model. Gebruik daarbij een pomade met een medium
of strong hold en een high shine. Je wilt geen wax gebruiken, omdat die het haar te veel verzwaart.


Image source: NME via twitter.com

Finn Shelby kapsel

Kapsel: disconnected undercut met (1) korte bob en middenscheiding of (2) kortere bovenpartij met meer crunchy look (afhankelijk van welk seizoen je kijkt)
Producten: (1) pomade op waterbasis of (2) dry wax

Jongste telg Finn heeft ook al het een en ander meegemaakt, en daar horen ook verschillende kapsels bij. Het braafste jongetje van de klas veranderde voorgoed toen hij een wapen in zijn handen gedrukt kreeg. Hij ruilde zijn middenscheiding in voor een meer crunchy look die zijn natuurlijke slag in bedwang houdt (foto).

(1) Finn heeft opgeschoren zijkanten, maar dan ook lekker kort. Hij combineert deze undercut met een korte bob met middenscheiding. Finn’s van nature golvende slag wordt door de zwaartekracht in bedwang gehouden doordat het bovenop wat langer is. Voor deze look mag je redelijk wat product gebruiken. Gebruik een beetje pomade of dry wax voordat je je haar droog föhnt, zodat het beter in model blijft. Neem vervolgens een mild fixatieproduct (zoals de dry wax) of gebruik voor een sterkere fixatie en glans een andere variant. Je kunt eventueel nog een haarspray gebruiken voor de finish.

(2) Ook hier heeft Finn kort opgeschoren zijpartij. De bovenzijde wordt veel korter gedragen om de haren meer volume en springkracht te geven – dat geeft gelijk een goede basis voor het gemakkelijk stylen van deze look. Gebruik zowel als basis en finish een stevige pomade. Beter nog, meng je deze met een fiber-variant. Ook hierbij is een haarspray een finish product voor extra (long lasting) hold.


Kies voor een Peaky Blinders kapsel

Ben jij aan verandering toe? Ga dan voor een Peaky Blinders kapsel: een stijlvolle knipoog naar het verleden, maar met een modieuze en moderne uitstraling. En je kunt altijd je haar verbergen onder de traditionele flat cap, die nu ook bij ons verkrijgbaar is. (Overigens is-'ie geen Shelby, maar tips voor een baard zoals Alfie Solomons hebben we ook.)

Advies nodig?

Ben je op zoek naar advies en wil je even overleggen met een van onze experts? Neem gewoon contact met ons op via +31 (0)497-760606 of [email protected]. We helpen je graag!

RECENTE ARTIKELEN


Filter