9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Scheersalon informatie - alles over de snor

Alles over de snor

Er is niets wat de verhoudingen in je gezicht zo verandert als een snor. Dat een kleine hoeveelheid gezichtsbeharing zoveel aan je uitstraling kan toevoegen of veranderen! In de maand november krijgt de snor als promotor voor Movember veel aandacht. Buiten deze periode leek de snor langzaam uit het straatbeeld te verdwijnen. Léék, want de snor is duidelijk bezig aan een comeback. Steeds meer mannen gebruiken deze gratis ‘tool’ om hun persoonlijkheid te benadrukken. Het straatbeeld wordt meer gevarieerd en daardoor interessanter door deze herontdekte snor. Op deze pagina vertellen we je over hoe je het beste een snor kunt laten staan, onderhouden en modelleren. 

Hoe laat je je snor ontstaan?

Je snor staat niet ineens op je gezicht na één nacht slapen. Je zult even geduld moeten hebben voordat je voldoende haar verzameld hebt voor een snor van betekenis. Het staat en voelt vaak niet goed om alléén je opkomende snor te laten groeien; vaak is het beter je totale gezichtsbeharing een poosje te laten groeien. Wanneer je voldoende lengte gecreëerd hebt scheer je alle ongewenste beharing weg. Je hebt nu direct een snor met voldoende overtuigingskracht om uit te groeien tot een bijdrage aan jouw persoonlijkheid.

Kun je een snor sneller laten groeien?

Je snor staat niet ineens op je gezicht na één nacht slapen. Je zult even geduld moeten hebben voordat je voldoende haar verzameld hebt voor een snor van betekenis. Het staat en voelt vaak niet goed om alléén je opkomende snor te laten groeien; vaak is het beter je totale gezichtsbeharing een poosje te laten groeien. Wanneer je voldoende lengte gecreëerd hebt scheer je alle ongewenste beharing weg. Je hebt nu direct een snor met voldoende overtuigingskracht om uit te groeien tot een bijdrage aan jouw persoonlijkheid. 

Kun je een snor sneller laten groeien?

Publicaties vermelden dat je baardgroei kunt bevorderen. De vitamines en mineralen in gezonde voeding hebben een positief effect op de haargroei. Met name vitamines A, B, C en E voeden en versterken de haren en haarzakjes van binnenuit. Ook kun je je gezichtshuid scrubben; hiermee verwijder je dode huidcellen, waardoor jouw gezichtsharen een betere kans krijgen uit te groeien tot een gezonde snor. Je huid verzorgen en hydrateren helpt voor optimale haargroei, net als het drinken van voldoende water.

Hoe trim je de snor?

Een baardtrimmer werk effectief bij een korte snor. Wanneer de haren langer worden is het beter om een kam en schaar te gebruiken. Met de kam ontwar en modelleer je de haren waarna de schaar je precisie-instrument is om een strak resultaat te creëren. Knip de snor wanneer de haren droog zijn. Een haar absorbeert namelijk vocht waardoor hij langer wordt; droog haar is dan ook korter van lengte en kan leiden tot een afwijkende vorm. De ene haar is de ander niet, waardoor verschillen ontstaan. 

Verzorgingsproducten voor jouw snor

Een snor laten groeien, onderhouden en modelleren vereist verzorgingsproducten specifiek voor de snor. We hebben voor elke handeling een paar handige producten op een rijtje gezet om jou op weg te helpen.

Reinigen van de snor

• Baardshampoo Antica Barberia – voor de dagelijkse milde reiniging van baard en snor;
• Mr. Dutchman Uber zeep – baard- en snor-shampoo om mee te wassen.

Bekijk hier ons volledige assortiment reinigingsproducten voor de snor.

Verzorgen van de snor

• Baardolie leave-in Antica Barberia – vermindert jeuk en irritatie, ideaal voor een gezond glanzende baard en snor;
• Proraso Baardolie Intensive Hot – een verzorgende olie voor de baard en snor. De olie hydrateert, verzorgt en herstelt de baard- en snorharen.

Bekijk hier ons volledige assortiment verzorgingsproducten voor de snor.

Styling van je snor

• Beards Grooming Baardborstel Travel – deze compacte wildzwijnhaar-baardborstel is perfect voor het verzorgen en in model houden van jouw baard en snor;
• Baardborstel en snorrenkam – verkrijgbaar in sets van onder andere Mondial Antica Barberia en Proraso. Deze travelformaat baardborstels en snorrenkammen glijden moeiteloos en comfortabel door de snor voor het modelleren van jouw trots.

Bekijk hier al onze stylingsproducten voor de snor.

Fixatie van je snor

• Moustache wax Antica Barberia Original Citrus – een zachte en kneedbare wax met een natuurlijke glans voor het modelleren van de snor en baard;
• Reuzel Pomade Pink – licht gekleurde pommade op oliebasis met een stevige textuur, perfect voor de sterke fixatie van jouw snor.

Bekijk hier ons volledige assortiment fixatieproducten voor jouw snor.

Verschillende snorstijlen

De snor is er in veel verschillende stijlen – van klassiek tot modern, van subtiel tot excentriek. Belangrijk is hetgeen je wilt uitstralen en wat er mogelijk is met jouw gezichtsvorm en type beharing. Deze factoren gaan jou dé snor brengen die jouw uitstraling versterkt of juist verandert. Hier presenteren we een aantal snorstijlen die een blijvende populariteit genieten. Mogelijk vind je hier inspiratie voor jouw snor!

De Chevron snor

Deze stijl staat verzorgd en is gemakkelijk te onderhouden – vooral bij mannen met relatief rechter haar, wat ook belangrijk is in je overweging. Het onderhoud beperkt zich tot het inkorten van de haren die over de lip gaan groeien. Een bekende persoonlijkheid met deze snor is Tom Selleck.

Scheersalon informatie - alles over de snor - De Chevron snor

De Walrus snor

Een snor van formaat voor mensen met zelfvertrouwen. Zorg voor voldoende ‘voedingsgebied’ om deze snor te kunnen creëren. Bij een normale haargroei zal het enkele maanden duren voordat de haren de lengte bezitten om de kenmerkende zijwaartse beweging over je bovenlip te kunnen maken.

Scheersalon informatie - alles over de snor - De Walrus snor

De Hoefijzer snor

Denk hierbij aan Hulk Hogan. Onderscheidend en ultra-vet, deze snor is een van de meer extravagante stijlen. Deze snor past niet iedereen; het vraagt veel zelfvertrouwen en geduld om deze stijl te creëren. Het vraagt een behoorlijke vaardigheid met het scheermes om een strak resultaat te bereiken.

Scheersalon informatie - alles over de snor - De Hoefijzer snor

De Handlebar

De barbiersfavoriet, met gebogen uiteinden die gekruld naar de jukbeenderen bewegen. Het onderhoud beperkt zich tot het op lengte houden van de onderzijde en uiteinden. Voor het modelleren gebruik je een snor wax. Wrijf deze warm tussen duim en wijsvingers en verdeel de wax al rollend met dezelfde duim en wijsvinger over de snor.

Scheersalon informatie - alles over de snor - De Handlebar

De Cowboysnor

Deze variant kent een lange geschiedenis. De cowboysnor is een langere, meer nonchalante variant op de Chevron snor. Bewerk en modelleer hem niet te strak; een ruigere uitstraling is het kenmerk van deze snor.

Scheersalon informatie - alles over de snor - De Cowboysnor

De Potloodsnor

Deze strakke snorstijl werd populair rond de jaren ’40, toen de sterren van het witte doek zoals Clark Gable en Errol Flynn (foto) deze snor gingen dragen. Deze stijl behoeft geen zware gezichtsbeharing en is gemakkelijk te vormen. Op de lip onderhoud je de snor met de rechtheid van een potlood. De bovenzijde wordt door met een vaardige hand strak. Het is al met al een strakkere, vintage style snor.

Scheersalon informatie - alles over de snor - De Potloodsnor

De Fu Manchu snor

Een van de meer excentrieke stijlen voor de man met veel geduld. Deze stijl groeit vanuit uit de zijkanten van de snor, zodat de uiteinden over de kin hangen. Onder de neus wordt een smalle strook geschoren. Met een sterke snorwax of pommade is de snor om te vormen tot een andere modieuze variant.

Scheersalon informatie - alles over de snor - De Fu Manchu snor

De Dali snor

Een excentrieke snor, geïnspireerd door een even zo excentrieke man: de beroemde Spaanse surrealistische schilder Salvador Dali. Het vergt veel tijd voor de zelfverzekerde man om deze stijl te laten groeien. De uiteinden van deze verfijnde snor staan rechtop en kunnen worden gevormd door sterke snorwax of pommade.

Scheersalon informatie - alles over de snor - De Dali snor

De Sjofele snor

De meer stilistische benadering van een snor die vaak samengaat met een stoppelbaard of beharing op de kin. Deze snor behoeft niet veel haarlengte; kortom, een goede variant om af te tasten of een snor jouw uitstraling en persoonlijkheid versterkt. Denk voor inspiratie onder meer aan Johnny Depp en Orlando Bloom (foto).

Scheersalon informatie - alles over de snor - De Sjofele snor