9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

10-03-2017

1489142594_weg-met-te-veel-talg

Weg met te veel talg!

Talg is een vettige substantie die ervoor zorgt dat je huid minder snel uitdroogt, en dat je haren beschermd blijven tegen infecties van bijvoorbeeld bacteriën en schimmels. Erg nuttig dus! Toch niet altijd: te veel talg kan leiden tot acne, je grootste vriend op de middelbare school vroeger. Ook na het scheren kun je last ervaren van zogenaamde talgbultjes.

Mannen hebben een grovere huidstructuur en meer talgklieren dan vrouwen. Daardoor hebben mannen vaker last van talgbultjes. Ook aanleg en een gevoelige huid spelen een rol bij het al dan niet last krijgen van talgbultjes.

Talgbultjes ontstaan als iets de opening het haarzakje blokkeert, bijvoorbeeld dode huidcellen of ingegroeide baardharen. Ook al is het haarzakje verstopt, de talgklier blijft doorwerken om huid en haar te stimuleren. Zo ontstaan talgbultjes.

Tips om talgbultjes te voorkomen

Talgbultjes kunnen je gezicht ontsieren, en in sommige gevallen kunnen de verstoppingen lijden tot vervelende ontstekingen. Om talgbultjes te verminderen of zelfs te voorkomen hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Scheer jezelf dagelijks - uit onderzoek blijkt dat dit de ingroei van baardharen kan verminderen.

  2. Bereid het scheren goed voor - was je gezicht van tevoren om een optimaal resultaat te bereiken. Wij hebben al eens eerder verteld over hoe je je gezicht het beste kunt reinigen, en hoe de perfecte voorbereiding eruit ziet. Ook kun je een gezichts-scrub gebruiken om dode huidcellen te verwijderen.

  3. Gebruik een scheerzeep of scheercrème - scheerschuim en scheergel uit de spuitbus bevatten toevoegingen die de huid kunnen irriteren.

  4. Gebruik een comfortabel, scherp en schoon scheermesje - tijdens nat scheren worden haren een beetje uitgetrokken voordat je ze afscheert. Het gebruik van een scherp mesje zorgt ervoor dat de haren strak worden afgesneden; een schoon mesje zorgt ervoor dat je de kans op irritaties en ontstekingen tegen gaat.

  5. Scheer diagonaal - niet alleen stimuleer je de talgklieren zo minder, deze manier van scheren vermindert ook de kans op ingegroeide baardharen. Bekijk ons blog over diagonaal scheren om te zien hoe je dit effectief doet.

  6. Ga niet te vaak over dezelfde plek – daardoor wordt de huid op die plek kwetsbaarder, wat ook irritaties oplevert.

  7. Verzorg je huid ook goed ná het scheren - reinig je gezicht nadien met warm water en gebruik een vocht-inbrengende aftershave gel of aftershave balsem.

Kortom, talg is erg nuttig – maar te veel is niet wat je wilt.
Met bovenstaande tips kun je talg reguleren en voorkomen dat je er last van ondervindt. Het resultaat is een strak en fris gezicht na het scheren. Als je onze tips ter harte neemt ben je goed op weg!

Verzorg je huid met een aftershave balsem

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!